T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

CİMBOM KIPIRDADI

Transferin suskun takımı Galatasaray, Berkant'tan sonra kaleci Mondragon'a da imza attırdı. Jardel'i pazarlama konusunda yeni teklifler alan Sarı-Kırmızılı kulüp, Sergen'in transferini de bitirmek üzere. Biraz hareketlenen G.Saray, bugünkü ilk çalışmasına iki yeni oyuncu sürüyor.

Mondragon ucuza geldi

Galatasaray'ın önceki gece İstanbul'a getirdiği ve her konuda anlaştığı Mondragon, dün resmi mukaveleye imza attı. 1+2 yıllık sözleşme imzalayan Kolombiyalı kaleciye verilecek ücret açıklanmazken, Taffarel'den çok daha ucuza geldiği bildirildi. 1.91 boyundaki Mondragon 30 yaşında ve kariyerinin en önemli noktası İndependente takımıyla 1995 yılında kazandığı Kıtalararası Süper Kupa. Fransa'nın Metz takımında forma giyen Kolombiyalı kaleci, pasaport problemi nedeniyle Fransa Ligi'nde oynamama cezası aldığı için maliyeti düşük oldu.

Süren'e kal baskısı

G.Saray'da, olağanüstü genel kurula az bir süre kala, Başkan Faruk Süren, camianın önde gelen bazı isimleriyle dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde biraraya geldi. Faruk Süren ve Asbaşkan Ali Dürüst'ün yanı sıra eski başkanlardan Ali Tanrıyar ile Mükerrem Taşçıoğlu ve adı 14 Temmuz'da yapılacak genel kurulda başkanlık için geçen İzzettin Doğan'ın katıldığı toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıya katılanlar, bir açıklama yapmadılar. Eski ve yeni yöneticilerin Başkan Faruk Süren'e 14 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kongrede tekrar aday olması için baskı yaptıkları öğrenildi.

Galatasaray sahaya iniyor

GALATASARAY'da, futbolculara verilen 31 günlük tatil bugün sona eriyor. Birinci Futbol Ligi'nde, 26 Mayıs'ta kendi evinde Trabzonspor'u 4-0 yenerek, 2000-2001 sezonunu şampiyon Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada tamamlayan Galatasaray'da, futbolcular 2001-2002 sezonu için saat 12.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanacak. Öğle yemeğinin ardından ilk idmanını saat 18.00'de tesislerde yapacak olan Sarı-kırmızılı futbolcular, 28 ve 29 Haziran'da sağlık kontrolünden geçecek.

İLK ÜÇ GÜN İstanbul'da kalacak olan Cimbom, 30 Haziran'da İsviçre'ye gidecek. 4 Temmuz'da Grasshopers ile hazırlık maçı yapacak olan G.Saray, daha sonra D.Zagrep ve Souleure takımları ile 3'lü mini turnuvaya katılacak. Cimbom buradan Lozan'a geçerek 8 Temmuz'da ikinci bir turnuvaya katılacak. 10 Temmuz'da Olimpik Lyon ile bir hazırlık maçı daha yapacak olan "Cim Bom'', 1 gün sonra İstanbul'a dönecek. İkinci etap hazırlık kampı ise 15-21 Temmuz tarih-leri arasında Almanya'da gerçekleşecek.

Ayhan da Galatasaray'da

Yıldız futbolcu uzun süren pazarlıklarından ardından nihayet bugün G.Saray'a imza atıyor. Ayhan alacağından100 bin dolar feda ederken, Beşiktaş, Ahmet, Mehmet Aksu ve 500 bin dolar alacak.

Daum'n istememesi üzerine Beşiktaş'la yollarını ayıran Ayhan, sonunda patladı. Beşiktaş ile bir yıl daha mukavelesi olmasına rağmen Alman çalıştırıcı tarafından istenmeyen genç futbolcu, siyah-beyazlı yöneticilere veryansın etti. "Benim G.Saray'da oynamamı istemiyorlar. Çünkü, sarı-kırmızılı forma altında başarılı olacağımı biliyorlar" diyerek söze başlayan Ayhan, mutlaka G.Saray forma-sını giyeceğini söyledi. Ayhan geri dönmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Bu arada, menacer Sinan Engin ise, Ayhan'ın Ahmet, Mehmet Aksu + 500 bin dolar karşılığında (yarın) bugün G.Saray'a imza atacağını söyledi.

Spor Yazarları
Ali Gümüş : Hürol Bilal :
Yağmuru durduran adam Hülle?..
 
30 ÜLKE TEK TRİBÜNE!
Dünya çapındaki karatecimiz Haldun Alagaş adına yapılmış ve İstanbul'un ikinci büyük salonu durumundaki Haldun Alagaş Spor Salonu boş dururken 30 ülkenin katılacağı Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası minicik Cemal Kamacı Spor Salonu'na sıkıştırılmaya çalışılıyor.
Trabzon benimle coşacak
Dün Bordo-mavili ekiple 2 yıllık sözleşme imzalayan Cafer, Trabzonspor'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Golcü futbolcu"Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. Oynayacağım futbol ve atacağım gollerle tribünleri coşturacağım" dedi.
Hülle-mülle olamaz
Türkiye'de ne hülle olur, ne de bonservis bedelleri ortadan kalkar... En azından bu sezon bunun imkanı yok!.. Herkes bilmeden konuşuyor.
Ümit Aktan'ın kitabı çıktı...
Ümit Aktan'ın 30 yıl içerisinde biriktirdiği bütün anılarını sözünü esirgemeden yer ve zamanı kaydırmadan anlattığı kitabı çıktı. İnkılap Yayınevi'nden piyasaya sunulan kitap bugün aramızda olmayan ancak bugünkü yayıncılığın temelini atanlarla, bugünkü yayıncılığı dinamitleyenleri gözler önüne seriyor. Aktan kandili güneş olan bir kutudan, yani geçmişin koyu gri televizyonundan bugünün rengarenk ve "copcop" televizyonuna geçişi eğlenceli bir dille ama ibret alınacak örneklerle anlatıyor. Televizyondaki "taş devri"nden bugünün Reha Muhtar'ına, ilk hareketli kamera ve telsiz mikrofon kullanımından aynı günde iki canlı yayın garabetine kadar ve Hıncal Uluç'un ancak 5 dakika süren "maç spikerliği" deneyinden Türk halkına nasıl yalan söylendiğine kadar çeşitli ve renkli anılar yer alıyor.

27 Haziran 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED