T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Memleket ahvaline dair

İskele Sancak'ta kriz, zam ve vergi çemberi konuşuluyor. Siyaset Meydanı ise, gündemine siyasette yeniden yapılanmayı alıyor.

23:00/Kanal 7
Kanal 7'de yayınlanan ve Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak'ta bu hafta, kriz, zam ve vergi çemberindeki Türkiye panoraması konuşuluyor.

Yolsuzluk cennetine dönen Türkiye'de faturanın neden hep halka kesildiğini konuşacak olan katılımcılar, pek çok kesimden büyük tepkiler alan zamlar ve vergilerle ilgili düşüncelerini izleyenlerle paylaşacak. Ahmet Hakan Coşkun, İskele Sancak'ta devlet kaynaklarını ve yeni kaynak yaratmada vergi ve zamların yerini, ekonomik krizden çıkmak için pek çok yöntem varken, neden hep vergi ve zammın tercih edildiğini konuklarıyla tartışıyor. İskele Sancak'a konuk olan dernek temsilcileri, oda yetkilileri, şoför odaları, cemiyetler, sendika temsilcileri, siyasetçiler, gazeteciler, halk ve öğrenciler kriz-zam-vergi üçlüsünü tüm ayrıntılarıyla tartışmaya açıyor.

22:45/Star
Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'nda ise bu hafta, siyasette yeniden yapılanma ve Anayasa'da yapılması planlanan değişiklikler mercek altına alınıyor.

Programda, "Siyasette yeniden yapılanma nasıl olmalı?", "Anayasa'da değişiklik gerekiyor mu, gerekiyorsa ne tür değişiklikler olmalı?", "Siyasi Partiler Yasası yenilenecek mi?" ve "Parti kapatmalar zorlaştırılacak mı?" gibi soruları akademisyenler, TBMM'deki siyasi parti temsilcileri, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yanıtlıyor.


SEYRİ ŞAHANE
Yoruma ne hacet!
Ekranda olup bitenleri yorumlamak üzere zap yapıyordum ki, gözüm Kanal D'de yayınlanan 102 Milyon yarışmasına takıldı. Bir ay boyunca 102 Milyon TL. ile geçinmek zorunda kalan genç kızın sözleri oldukça manidardı. Buyrun: "Giyecek alamıyorum, yiyecekler mis gibi kokuyor. Mutsuzum. Parasızlık beni mutsuz ediyor. İnsanlar bu kadar parayla mutlu olamazlar. Hırsızlık yapanlar, katil olanlar haklı galiba. Haksız olanlar varsa onlar Ankara'daki dokunulmazlar." Yoruma hacet var mı bilmiyorum?

 
23:00/Show TV
Savaşın ve umudun destanı

7 Oscar'lı ve 3 Altın Küre'li başyapıt Schindler'in Listesi, 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan soykırımı beyazperdeye yansıtıyor.Yedi Oscar'lı, 3 Altın Küre sahibi Schindler's List bugün ekranda. Steven Spielberg'in çektiği film, Nazi soykırımını sinematografik açıdan başarıyla belgeleyerek aynı yıl tam 7 Oscar kazanmıştı. Yıl 1941. 2. Dünya Savaşı sürerken, Polonya Nazi işgaline uğrar. Krakow Nazi çizmesi altında inlemektedir.
Aynı dönemde Oskar Schindler adlı bir işadamı da, Naziler'le dostluk kurmuş ve işlerini genişletmeye başlamıştır. Yine bu dostluklar sayesinde bir emaye kap kacak fabrikası alır ve Yahudiler'i boğaz tokluğuna çalıştırarak köşeyi döner. Fabrikayı yöneten muhasebeci Itzhak Stern'i, burayı Yahudiler'in sığınması için kullanabileceklerini keşfetmesi, olayların akışını değiştirecektir. Savaşın sonu yaklaşırken, Plaszow kampının komutanı Amos Goeth, tüm Yahudiler'i Auschwitz ile Treblinka kamplarına yollama emri çıkarır.
Yaşananlar Oskar Schindler'in gözünü açar ve mümkün olduğunca çok Yahudi'nin hayatını kurtarmak için servetini, hatta yaşamını tehlikeye atar.
Schindler'in faşizm karşısında insanlığını hatırlamasını ve Naziler'in katliama giriştikleri Yahudiler'i kurtarma çabalarını anlatan film bir baş yapıt.
Schindler'in Listesi
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Liam Nesson, Ben Kingley
Yapım Yılı: 1993
Türü: Dram
29 Haziran 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED