T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Kapalı değil, Sophie Gişe

TRT'nin Kapalı Gişe kuşağında geçen yıl çekilmiş olmasına karşın sesi sedası çıkmamış bir film daha var. Louvre'un Hayaleti adlı film, yeni olması dolayısıyla ve Sophie Marceau'nun hatırına seyre değer.

TRT'de yeni yayın döneminde ekrana gelmeye başlayan Kapalı Gişe kuşağında yine, çok yakın tarihli olmasına karşın adı sanı duyulmamış bir yabancı film ekranlara geliyor. 2001 yılında çekilmiş olan Belphegor-Le Fantom Du Louvre (Louvre'ın Hayaleti) isimli film, yalnızca ve yalnızca 'cast'in üst sırasında yeralan, Fransızların dünyaya armağan ettiği yıldız oyuncu Sophie Marceau faktörüyle dikkat çekiyor ve izlenir hale geliyor. Geçtiğimiz yıl çekilmesine karşın ismi hiç duyulmamış olan ve hiçbir ödülü de bulunmayan bu gölgede kalmış filmi 'Kapalı Gişe' kuşağında yayınlayan TRT, bakalım ilerleyen günlerde de yöneltilen eleştirilere kulağını tıkayarak, bu "yeni olsun da çamurdan olsun" şeklinde izah edilebilecek film politikasını sürdürecek mi?

Kuşakta bu hafta yayınlanacak olan ve ünlü aktrisin başrolde bulunması nedeniyle Sophie Marceau hayranlarının ilgisini çekebilecek olan filmin konusu ise kısaca şöyle: Ünlü Louvre Müzesi'nin hemen karşısında oturan ve büyük annesini yeni kaybetmiş olan Lisa (Sophie Marceau), tuhaf bir gücün etkisi altına girer. Yeni tanıştığı bir elektrikçi, Martin onun Louvre'un hayaletinin etkisi altında olduğunu fark eder. Bu arada Louvre Müzesi'nde de garip olaylar yaşanmaktadır.

Belphegor-Louvre'un Hayaleti

Orijinal Adı: Belphegor-Le Fantome Du Louvre Senaryo: Arthur Bernede'nin eserinden Jean Paul Salome Yön: Jean-Paul Salome Oyn: Sophie Marceau, Michel Serrault, Frederic Diefenthal, Julie Christie, Jean François Balmer Yapım Yılı: 2001 Türü: Fantastik / Gerilim Süre: 97 dk.
TRT 1 / 20.50


YİNE TARANTİNO MACERASI,
YİNE GERİLİM, YİNE KAN

Quentin Tarantino'nun senaryosu ve R. Rodriguez'in rejisiyle beyazperdeye aktarılan From Dusk Till Down ekranda. Filmin konusu ise şöyle: İki psikopat kardeş cinayetler işliyor ve Meksika'ya kaçmaya başlıyor. Bu arada yolda eski bir rahip ve onun iki çocuğuna rastlayıp onlarla beraber karavanlarına el koyuyorlar. Filmin ilk yarısı Meksika sınırından geçip geçemeyecekleri üzerine sıkı bir gerilim olarak gelişirken, ikinci yarı başka sürprizleri getiriyor. İki kardeş kendilerine yardımcı olacak kişilerle buluşmak için Meksika barını bulmaya çalışıyor. Ancak barda eğlenen herkes vampirdir ve karanlıktan şafağa ölüm kalım mücadelesi başlıyor.

Karanlıktan Şafağa

Orijinal Adı: From Dusk Tıll Dawn Yön: Robert Rodriguez Oyn: Quentin Tarantino, George Clooney, Harvey Keitel, Juliette Lewis Yapım Yılı: 1996 Türü: Macera/Gerilim
KANAL D / 23.00


DYP'nin hali pür melali!
Saygı Öztürk ve Ömer Faruk Günel'in sunduğu Sisler Bulvarı'nda, seçimler sonrasında Doğru Yol Partisi'nin "Olağanüstü Kongre" kararı ve bu karar sonrasında aranan "genel başkan" tartışılıyor. Programa adaylıklarını açıklayan Ufuk Söylemez, Hasan Subaşı ve Aydın Menderes katılıyor.
Kanal 6 / 22.10

 
Kopenhag konuşmaları
Sedat Ergin, Fikret Bila ve İsmet Berkan'ın Türkiye ve dünya gündemini analiz ettiği Ankara Kulisi'nde, gündemde olan Kopanhag Zirvesi dolayısıyla "Türkiye'nin Batı'yla olan ilişkilerindeki yol ayrımı", "Türkiye'nin Kopenhang Zirvesi'nden tarih alıp alamayacağı" ve "Türkiye'nin Irak savaşında ABD'nin sıçrama tahtası olup olmayacağı" gibi konular tartışılıyor.
Cnn Türk / 22.05

AB için son tango
12 Aralık'ta Kopenhag'da gerçekleşecek AB Zirvesi öncesinde Türkiye'nin AB üyeliği süreci Haluk Şahin'in yönetimindeki bir forumla tartışılıyor. Türkiye'nin 12 Aralık'ta tarih alamaması durumunda neler olabileceğinin tartışılacağı foruma, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, gazeteci-yazarlar Şahin Alpay, Metin Aydoğan, İsmet Özel ve Zeynep Göğüş katılıyor.
tv8 / 21.00

Kopenhag için program dizisi
Kopenhag'a Doğru özel yayın kuşağını Banu Güven ve Mirgün Cabas sunuyor. Programda, siyasi kriterler; ifade özgürlüğü, ana dilde eğitim ve yayın, siyasi partiler yasası, işkence, ordu ve siyasi irade, toplantı ve gösteri özgürlüğü konuları var. Programların konukları ise Onur Öymen, İlter Turan, İbrahim Kaboğlu, Rıza Küçükoğlu.
Ntv / 11.10 / 12.10 / 13.10 / 15.10

Bakan Pepe'den açıklamalar
ETV Haber Koordinatörü Bülent Erandaç ve Ankara Haber Müdürü Semra Topçu'nun hazırladığı Çapraz Ateş'in bu haftaki konuğu Orman Bakanı Osman Pepe. Programda, 58. Hükümetin hedefleri ve bakanlığının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunacak olan Bakan Pepe, gazetecilerin sorularını cevaplıyor.
Etv / 21.00
11 Aralık 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED