T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Şaron soykırım uyguluyor

Başbakan Ecevit, Şaron'un tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına karşı soykırım uyguladığını belirterek, ABD'ye "devreye gir" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, ABD'yi "Şaron yönetimini saplantıdan kurtarmak için" etkili ve kararlı bir biçimde ve daha çok zaman yitirmeksizin devreye girmeye çağırdı. Ecevit, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın gözü önünde Filistin halkına karşı soykırım uygulandığını söyledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında bir telefon görüşmesine dayanarak, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un yok etme kararında olduğunu söylediğini hatırlatan Ecevit, "Şaron'un bu niyeti de artık açıkça ortaya çıkmıştır; hatta uygulamaya konulmuştur" diyerek şunları söyledi:

Arafat ellerinde tutsak

"Yaser Arafat şimdi İsrail askerlerinin elinde tutsak durumundadır. Ya sürgüne gidecek ya da belki canından olacaktır. Yalnız Arafat değil tümüyle Filistin devleti adım adım yok edilmektedir. Filistin halkına karşı, dünyanın gözleri önünde, soykırım uygulanmaktadır." Başbakan Ecevit, İsrail yönetiminin BM Güvenlik konseyi kararlarına da meydan okuduğunu söyledi.

Ecevit, İsrail yönetiminin "Önce tam sükunet gelsin" inadını bırakarak, Arafat önderliğinde barış masasına oturması geçtiğini bildirdi. Ecevit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Şaron savaşı seçti

"Şaron'u ve Arafat'ı, Türkiye'de veya başka bir yerde, başbaşa görüşmeye çağırıyoruz. Bu çağrılarımıza Arafat olumlu yanıt veriyordu. Şaron ise bu çağrılarımızı kabul edeceğini, fakat önce tam sükunet gelmesinin kesin koşul olduğunu söylemekteydi. Bu tutum gerçekçi değildir. Şaron yönetimi diyalog ve barış yerine savaş ve işgal yolunu seçti. Şaron yönetimini bu saplantıdan kurtarmak için ABD kararlı biçimde ve daha çok zaman yitirmeksizin devreye girmelidir."

 
'Tank yapacak gücümüz var'
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İsrail'in sürdürdüğü terör olayları karşısında Türkiye'nin, İsrail ile imzaladığı anlaşmanın askıya alınması gerektiğini söyledi.
Bahçeli'den 'birlik' mesajı
MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. MHP lideri Bahçeli, "Farklılıkları derinleştirenlere izin vermeyeceğiz" dedi.
Yazıcıoğlu: İsrail ile ilişkiler kesilsin
Hüsnü Doğan ANAP'tan ayrıldı
TANK İHALESİ DANIŞTAY YOLUNDA
Ecevit'e İsrail mektubu
SP Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'e mektup yazarak uyardı. Kutan "İsrail'e yönelik büyük bir öfke var. Bazı istenmeyen olaylar yaşanabilir" dedi. Kutan mektubunda "İsrail Filistin'i işgali kamuoyumuzda büyük bir infial maydana getirdi. İsrail'e yönelik büyük bir öfke var. Bu öfke bazı istenmeyen olayların yaşanmasına yol açabilir. Bu nedenle bu konuyla ilgili sizinle görüşmek istiyoruz" dedi. Kutan'ın, Ecevit'le bugün biraraya gelmesi bekleniyor. Kutan'ın Ecevit'le yapacağı görüşmede İçişleri Bakanlığı'nın belediyelere yönelik uygulamalarını da şikayet edecek. Kutan, İçişleri Bakanlığının uygulamalarını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de şikayet etmek için Sezer'den randevu istedi.

5 Nisan 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED