T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Demokrasi süreci zenginleşiyor

Kaset kampanyasının, AK Parti'ye olan ilgiyi arttırdığını belirten Erdoğan "Farklı bir siyasi bilinç var, demokratik süreç zenginleşiyor" dedi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, 10 yıl önceki konuşmasına ilişkin, "Bugün, aynı üslup içinde bu konuşmayı yapmam" dedi. Malatya'dan İstanbul'a gelen Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Dünyanın hiçbir yerinde, demokratik rejimlerde millete rağmen iktidar olunmaz" diye konuştu.

10 yıl önce yaptığı konuşmanın kasetlerinin ortaya çıkmasını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: "30 yıllık siyasi geçmişim var. Bu süre içinde binlerce yerde konuşmuşum. Bunların içinden seçip seçip bir şeyler çıkarabilirler. Madem bunlarda yanlışlıklar vardı, o zamanlarda neden değerlendirilmedi de bugün ortaya çıkıyor? Hiçbiri gizli kapaklı yerlerde yapılmamıştır. O günün şartları içinde bu konuşma yapılmıştır."

Erdoğan, "Aynı konuşmalara imza atar mısınız?" şeklindeki soru üzerine, "Bugün böyle bir şey olsa aynı üslup içinde bu konuşmayı yapmam. Ama şunu da söylemek zorundayım, ahlak değerlerimden hiçbir zaman geri durmam. Konuşmamın muhatabı o zamanki siyasi hükümettir" dedi.

Kasetler, halkın ilgisini arttırdı

"Söz konusu konuşmayı yaparken kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın etkisinde kaldığının ileri sürüldüğü" hatırlatılan Erdoğan, konuşmalarının hatası ve sevabıyla kendisine ait olduğunu bildirdi.

Erdoğan, kaset tartışmalarının kendilerine olan ilgiyi daha da artırdığını kaydederek, "Farklı bir siyasi bilinç var. O siyasi bilinç demokratikleşme sürecini zenginleştiriyor" diye konuştu.

Daha sonra Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 9. İstişare Toplantısı'na katılan Erdoğan, "Ekonomide olduğu gibi siyasette de haksız rekabet var. Fikir ve düşünceler serbestçe söylenemiyor. Siyasette ahlaki olmayan yollara başvuruluyor" dedi.

Başkaları da aynı konuşmaları yaptı

Erdoğan, toplantıdan çıkarken, "Bugün olsa aynı üslubu kullanmam dediniz. Bunun nedeni ne?" şeklindeki soru üzerine de, şunları kaydetti: "O günün şartları, retoriği ve sloganik yapıyı ifade ediyordu. Örneğin, Başbakan'ın o dönemde yaptığı, Hasan Fehmi Güneş'in, İsmail Köse'nin konuşmaları var. Bizimkine benzer konuşmalar... Bu, AK Parti'nin güçlenerek gelişini engellemeye yönelik bir çelmeleme hareketidir."

Erdoğan, "kasetlerin SP'liler tarafından verildiği" iddiaları üzerine de, "Bunlar çirkin şeyler. Ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum" dedi.

 
'Erdoğan'a karşı iki turlu seçim'
DYP lideri Çiller, AK Parti'nin iktidar olmasını önlemek için "iki turlu seçim istediğini" söyledi.
Sezer'e tırpan yasası TBMM'ye geliyor
Uzlaşma Komisyonu, 1.5 ay aradan sonra Salı günü toplanarak, 51 maddelik Anayasa değişikliği paketinden kalan 14 maddeyi yeniden ele alacak.
ECEVİT, TÜRK'Ü SORUMLU TUTTU
İlk afla kamuoyu nezdinde sarsıntı geçiren DSP, ikinci af yasasıyla da büyük yara aldı. AF fikrini ortaya atan Rahşan Ecevit, olumsuz sonuçlardan Adalet Bakanı Türk'ü sorumlu tuttu.
Liderlerin 'kabine' planı
MHP, DYP'nin hükümete alınmasını isterken ANAP, geniş çaplı bir kabine revizyonu savunuyor. MHP'nin başbakanlığa talip olmasından endişelenen DSP ise beklemede.
Bakan Türk: Sezer basından etkilendi
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, af kanununu veto eden Cumhurbaşkanı Sezer'in basından etkilendiğini öne sürdü. Büyük Abant Otel'de Türk Ticaret Kanunu'nun hazırlanması için uzmanlarla biraraya gelen Bakan Türk, "Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı gibi davrandı. Birkaç gazetenin tepkisiyle hareket etti. Bana göre af başka, şartlı salıverme başkadır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı doğru değildir. Yetkiler Anayasa'ya uygun kullanılmalıdır" dedi. Türk, bazı mahkemelerin 2 numaralı bendde bulunan 2 numaralı paragrafa dayanarak bazı hükümlüleri serbest bıraktığını belirterek, "Yasal boşluğun bir an önce doldurulması gerekiyor. Farklı uygulamalardan kaynaklanacak karmaşa yaşanabilecektir" diye konuştu.

29 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED