T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Maça temkinli başlayan ancak ilerleyen dakikalarda rakibini sahasına hapseden Galatasaray aradığı gole 45'de Hasan'la ulaştı. Bir penaltı kaçıran Arif, Niculescu'ya 2. golü attırdı.

Galatasaray, deplasmanda Kocaelispor'u 2-0 mağlup ederek bitime 1 hafta kala Süper Lig şampiyonluğunu ilan etti. Kocaelispor oyunu kendi yarıalanında kabul ederken, G.Saray gol için rakip kaleye yüklendi. Bir çok pozisyon bulan Cimbom, aradığı gole ise ilk yarının son dakikasında Hasan'ın kafa vuruşuyla ulaştı. İkinci yarıda Kocaeli de atak oynamaya başlayınca sahaya futbol açısından seyredilir bir maç çıktı. Arif 70. dakikada Niculescu'nun düşürülüşünden doğan penaltı atışından yararlanamadı. Aynı ikili 90+2'de takımlarının 2. golüne imza attı. Arif'in pasında Niculescu topu ağlara gönderdi: 0-2.

3 yıldızlı forma ile tur attılar

Maç sonunda büyük mutluluk yaşayan Sarı-kırmızılı futbolcular, sevinçlerini üzerlerine giydikleri "3 yıldızlı" tişörtlerle kutlarken formalarını da tribünlere attı.

Elde ettiği başarılarla son 10 yıla damgasını vuran G.Saray bu süre içinde 7. lig şampiyonluğuna ulaştı. Kaptan Bülent Korkmaz, de 8. şampiyonluğunu yaşarak erişilmesi güç bir rekora imza attı. Suat ve Arif de, 7. şampiyonluklarına ulaştılar. Teknik direktör Lucescu da, üzerine giydiği 3 yıldızlı tişörtü taraftarlara atarak, sevgi gösterilerine karşılık verdi.

TARAFTAR BAYRAM ETTİ

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte G.Saray taraftarı yurt genelinde büyük bir sevinç yaşadı. 100 otobüsle İzmit'e gelen Sarı-kırmızılı 6 bin taraftar maç sonunda takım otobüsüyle birlikte İstanbul'a kadar konvoy oluşturdu. Florya'da devam eden kutlamalar başta Taksim olmak üzere çeşitli yerlerde geç saatlere kadar sürdü. Futbolcular da şampiyonluğu 3 yıldızlı formalarıyla kutladılar.

Spor Yazarları
Salih Sezer : Yunus Akgül :
Buraya kadar Kısmetse artık seneye!
 
FENER'İN GÖREV AŞKI
Sümer sahaya iniyor
Aziz Yıldırım Ulusoy'u indirdi!
Daum'da karar günü
Süper Lig 33.Hafta Puan Durumu

Rize kan ağlıyor
İstanbulspor'a 3-1 mağlup olarak kümede kalma umutlarını iyice azaltan Çaykur Rizespor'da büyük hüzün yaşanıyor. Ankaragücü maçını kazanarak Samsunspor'un kaybetmesini bekleyeceklerini belirten basın sözcüsü Yılmaz Zehiroğlu, "Rizespor masa başında küme düşürüldü. Lig'de kalma şansımız artık mucizelere kaldı. Ancak çıkmadık çandan umut kesilmez" diye konuştu.
Ahmet Cömert'te 13 fire verdik
17. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, 37 ülkeden 314 sporcunun katılımıyla dün İstanbul'da başladı. Şampiyonanın ilk gün sabah seansında ringe çıkan 10 sporcumuzdan 5'i, aksam seansında da 10 boksörümüzden 2'si rakiplerini yenerek 2. tura yükseldi. Erkeklerde 48 kiloda İbrahim Aydoğan, Ukraynalı Georgiy'i 31-19, 51 kiloda Ramazan Ballıoğlu, İran'lı Faraji'yi 25-18, 54 kiloda Nurullah Oğuz, Bulgar Dalakliev'i 21-6, 67 kiloda Erkan Arayancan, Türkmen Atapanov'u 19-4 ve artı 91 kiloda Ülkü Aslan, Fin'li Katajisto'yu 13-9, Bayanlarda ise Huri Kale ve Yasemin Ustalar, rakiplerini yenerek 2. tura çıkan Türk sporcular oldu.

29 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED