T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Tatiliniz zehir olmasın!

Seyahate çıkmadan önce çocuklar için listenizde 'olmazsa olmaz' denecek ihtiyaçları unutmayın. Uzmanlardan ailelere, tatil yerine varmadan birçok tatsız durumla karşılaşmamak için altın öneriler.

Çocuklarla plansız porgramsız çıkılan yolculuklarda, henüz tatil yerine varmadan birçok tatsız durumla karşılaşmamak için alınması gereken "olmazsa olmaz" denecek eşyalar konusunda uzmanlar altın önerilerde bulundu. Uzmanlar, her ne kadar çantanıza koymanız gerekenlerin her çocuğun zevkine ve ilgi alanına göre değişse de çocuklarla, özellikle de küçük yaştaki çocuklarla yolculuğa çıkmadan önce listenizde, "olmazsa olmaz" denecek kadar önemli olan ihtiyaçları şöyle sıraladı:

0-3 YAŞ GRUBU

Pişik kremi, biberon, çocuk bezi, emzik- yedek emzik, yedek atlet-külot, derece, çıngırak, oyuncak, mama-yedek mama, tulum, pijama, t-shirt, eşofman, güneşten koruyucu losyon-güneş sonrası krem, pudra, şapka, çorap, önlük, gaz ilacı, oksijenli su-amonyak, su ısıtıcısı, havlu, simit-kolluk, yara bandı, çocuklar için ağrı kesici, şurup, masal kitabı, boyama kitabı ve boya kalemleri.

12-16 YAŞ GRUBU

Ergenlik çağındaki çocuklarla birlikte çıkılan yolculuk aslında en zor yolculuklardan biridir. Bu yaşlarda her şeye muhalif olan çocuklar ya gidilen yeri beğenmezler, ya kaldığınız oteli, ya da tatil süresince yapmayı düşündüğünüz programı. Bu sebeple bu yaş grubundaki çocuklarla tatile çıkacaksanız en iyisi, çocuğunuz yakın bir arkadaşını da yanınıza alıp hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Her ne kadar bu yaştaki çocuğunuz kendi çantasını kendisi hazırlasa da yine de sizin onlar için alabileceğiniz şunlar olmalı: "Discman, pil, yeni bir CD, telefon kartı, modemi olan bir laptop ve internet bağlantısı, boş bir defter, sevdiği bir yazarın kitabı."

6-12 YAŞ GRUBU

Bu yaşlardaki çocuklar için yanınıza alabileceğiniz birçok şey bulabilirsiniz. Oyuncaklar ve onlara yapacağınız sürprizler yol boyunca eğlenmelerini sağlayacaktır. Yeni bir kitap, boyama kitabı ve boyama kalemleri, boş bir defter, walkman ve yedek pil, sevdiği sanatçıların, grupların kasetleri, gameboy, sevdiği oyuncağı ve benzeri eşya.

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLAR İÇİN

Bu yaştaki çocukların harekete ihtiyaçları vardır ve uzun yolculuklarda arasıra durup kısa yürüyüş yapılmalıdır. Ayrıca çocukların uzun yola dayanabilmeleri için onlara oyuncaklarla dolu bir çanta hazırlanmalıdır. Parmaklarınıza geçirerek hareket ettirebileceğiniz kukla, boyama kitabı ve boyama kalemleri, masal kitabı, bir sürü boş kağıt, walkman, sevdiği kasetler, oyuncak ayısı ya da en sevdiği arabası, bebeği, iskambil kağıdı, oyun hamuru, diş fırçası ve diş macunu, deodorant, tulum, pijama, t-shirt, eşofman, güneşten koruyucu losyon-güneş sonrası krem, pudra, şapka, çorap, gaz ilacı, oksijenli su-amonyak, havlu, simit-kolluk, yara bandı, çocuklar için ağrı kesici, şurup.

 
Başlık kalktı evlenenler arttı
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Bayırözü Köyü'nde oturan "İzol" aşiretinin, başlık parasını kaldırmasıyla birlikte evlenenlerin sayısında artış oldu.
Tiryakiler içmeyenleri de zehirliyor
Sigara dumanının etkisinde kalan pasif içiciler de kalp hastalıklarına yakalanma riskinin artabildiği bilimsel olarak tespit edildi. Atina Üniversitesi'nde 2000 sigara kullanmayan kalp hastası üzerinde yapılan araştırmada, haftada 3 defadan daha az, her defasında 30 dakika veya daha fazla sigara dumanında kalan insanlarda, kalp hastalıkları riskinin yüzde 26 arttığını saptandı. Umuma açık yerlerde sigara içme yasağının genişletilmesi gündemde.
Bol bol tuzlu ayran için
KTÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münir Telatar, sıcak havalara karşı vücudun dengesini sağlamak için bol miktarda tuzlu ayran içilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Telatar, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde, nem oranın çok yüksek olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Telatar, "Sıcak havalarda vücudun tuz, potasyum ve sodyum oranları düşüyor. Vücudun dengesini sağlamak için, bol miktarda tuzlu ayran içilmeli" diye konuştu.
1 Temmuz 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED