AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Amerika Saddam'ı
Türkiye Uzan'ı bulamadı

ABD askerleri 4 aydır Saddam Hüseyin'in izini bulamadı. Türkiye'de de polis ve istihbarat birimleri bir türlü Uzanlar'ı yakalayamadı. Aralarında Kemal, Hakan ve Yavuz Uzan'ın da yer aldığı 12 zanlı beş gündür kayıp.

Polis ve istihbarat birimleri devreye girmesine rağmen aralarında Kemal, Hakan ve Yavuz Uzan'ın da yer aldığı İmar Bankası eski patronları ve yöneticileri bulunamadı. Uzanlar'ın yakalanamaması ABD'nin devrik Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in bulunamamasını akıllara getiriyor. ABD askerleri 10 Nisan 2003 günü Bağdat'a girdiği halde Saddam Hüseyin'in izini bulamazken, Türkiye'de de istihbarat birimleri devreye girmesine rağmen Uzanlar yakalanamadı. ABD, aradan 4 ay geçmesine ve büyük ödüller konulmasına rağmen Saddam'ı yakalayamazken, Türkiye'de de polis ve istihbarat birimleri 5 gündür Uzanlar'ın izini bulamadı. Uzanlar'ın yakalanamaması yetkili birimlerdeki istihbarat eksikliğini de gözler önüne seriyor.

Sırra kadem bastılar

Şişli Cumhuriyet Savcılığı 18 Ağustos 2003 günü aralarında Kemal, Hakan ve Yavuz Uzan'ın da bulunduğu 12 zanlının yakalanması için polise talimat verdi. Polisin İstanbul'da Uzanlar'a ait şirketlere ve özel konutlara yaptıkları baskınlara rağmen zanlılar yakalanamadı. İstihbarat ve polis birimlerinin çeşitli illerdeki Uzanlar'a ait çiftlik, villa ve yatlarda yaptıkları aramalarda da sonuç alınamadı. Uzanlar geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren adeta sırra kadem bastılar.

İmar Bankası'na el konulmasının ardından Uzanlar'ın yargı önüne çıkacaklarına kesin gözüyle bakıldığı halde izlerini kaybettirmeleri kafalarda "köstebek mi var?" kuşkusunu getiriyor. Öte yandan İmar Bankası Davası'nda polisin aradığı zanlıların sayısı da 26'ya çıktı.


  • UZANLAR'IN 80 GÜNLÜK HİKAYESİ

  • 'BDDK bu olayı bir an önce çözmeli'

  • Uzanlar'ın yatına el konuldu

    Sınavı yapacağız
    Özel okullarla ilgili kararlarından vazgeçmediklerini ve sınavın 7 Eylül'de yapılacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ümit içinde bekleyen 58 bin kişiyi hayal kırıklığına uğratmayacağız" dedi.

    AB üyeliği için 'pilot' adımlar
    AB, Türkiye ile bütünleşme yolunda pilot uygulama başlattı. Çeşitli sosyal gruplardan 168 kişi AB ülkelerine giderek ortak çalışma gruplarına katılacak.

    Bakan Akdağ: Önce ateşi düşürüyoruz
    Yapılan icraatları 'hastanın ateşini düşürmeye çalışmak' olarak değerlendiren Akdağ, SSK'lıarın sevk çilesine ilaç sorununun çözümüyle çare bulunacağını söyledi.

    Hedef 20 milyon turist
    5 yıl içinde yılda 20 milyon turist hedeflediklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, bu hedefin tutturulabilmesi için kapasite artırmak gerektiğini söyledi.

    Yanan ormanlar yeniden yeşil örtüsüne kavuşuyor
    1985-2002 yılları arasında 214 bin 219 hektar orman alanı yanarken, bunun 187 bin 607 hektarında yeniden orman tesis edildi. Yetkililer, bu yıl yanan alanların da yıl içinde ağaçlandırılacağını vurguladılar.

    ÖSS'yi kazananlar açıklanıyor
    25 Ağustos'tan itibaren adayların adreslerine postalanacak olan sonuçlar, internet adresleri, 900'lü telefon hattı ile wap uyumlu cep telefonları aracılığıyla öğrenilebilecek.

    Starların kumaşçısı
    Dünyaca ünlü oyuncuların kostümlerinin hazırlandığı kumaşları satan tıp doktoru Süleyman Ertaş, ürünlerini "Doctor's number 1" markasıyla pazarlıyor.

    İnternette 11 Eylül alarmı
    Dünyanın en hızlı yayılan bilgisayar virüsü "Sobig.F" internet iletişimini tehdit ediyor.

    Gemilere AB standardı geliyor
    AB'nin kara listeye aldığı gemiler arasında en fazla Türk gemilerinin bulunması Ulaştırma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakan Yıldırım, AB standartları için çalışma başlattı.

    Avukata iki kurşun
    Esenyurt Kent Meclisi Başkanlığı ile arsa davalarında mağdurların avukatlığını yapan Mehmet Yılmazer bacağından vuruldu.

    Kısa kısa..



  • 23 Ağustos 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED