AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Yazıcıoğlu'nun kaza geçirdiği yerde yine kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun trafik kazası geçirdiği aynı noktada ve aynı şekilde kaza yapan Akgül Ailesi, Yazıcıoğlu ile aynı kaderi paylaştı. İstinat duvarına çarpan Mercedes marka araçta bulunanlardan arka koltukta annesinin kucağında oturan 5 yaşındaki Mert Akgül olay yerinde hayatını kaybederken, otomobil içerisine sıkışan anne Nimet Akgül ise 112 sağlık görevlilerince güçlükle çıkarılabildi. Sürücü Gürcan Akgül ise yaralandı.


  • Avukatların itirazına red

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen İmar Bankası'ndaki işlemlere ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan kişilerden 7'sinin avukatlarınca üst mahkemeye yapılan itirazlar reddedildi. Alınan bilgiye göre, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle geçen hafta tutuklanan 7 kişinin avukatlarının İstanbul ağır ceza mahkemelerine yaptıkları itirazlar karara bağlandı. İstanbul 1, 5 ve 7'nci ağır ceza mahkemeleri, Merkez Yatırım ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mustafa Akar ile İmar Bankası eski genel müdür yardımcıları Sadık Karagöz ve Mehmet Koray Özkaya'nın da aralarında bulunduğu bu 7 kişinin tutukluluğuna yapılan itirazları reddetti. Soruşturma kapsamında, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine 11 kişi tutuklanmıştı.


  • 103 işçinin alınacağı işe 3 bin 556 başvuru

    Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Kırka Beldesi'nde kurulu Eti Bor A.Ş'ye alınacak 103 işçi, müracaat eden 3 bin 556 kişi arasından kura ile belirlendi. Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü'ne müracaat eden 3 bin 556 kişi, sabah saatlerinden itibaren Porsuk Spor Salonu'na gelerek noter huzurunda yapılacak kuranın çekilmesini bekledi. Yapılan çekilişte bor madeninin işlendiği Eti Bor A.Ş'nin kimya bölümüne 10, makine model bölümüne 5, motor bölümüne 15, iş makineleri bölümüne 5, metal işleri bölümüne 15, sıhhi tesisat bölümüne 15, elektrik bölümüne 5, elektronik bölümüne 5, bilgisayar bölümün 5, torna tesviye bölümüne 5, yapı işleri bölümüne 5, düz lise mezunu da 13 kişi alındı.


  • Ağaç devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

    İzmir'in Bergama ilçesinde İsmail Masa ve Hüseyin Kaplan, orman arazisi kesim sahası içinde kiraladıkları arazide hızar motoru ile dik yamaçtaki meşe ağacını kesmek istedi. Ağacın devrilme yönünü doğru tahmin edemeyen Masa ve Kaplan, çapı oldukça geniş olan meşenin kendi üzerlerine gelmesi sonucu altında kalarak yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen yaralılardan İsmail Masa hayatını kaybetti.


  • Şişelerin içinden kokain çıktı

    İzmir'de, Brezilya'dan gönderilen inek ayağı şeklindeki dekoratif şişelerin özel bölmelerine gizlenmiş 350 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınldı. Çeşme Otobanı'nda ise 2 kişi, üzerlerinde 380 gram kokainle elegeçirildi.


  • İmarzede üzerine benzin dökerek intihara kalkıştı

    Adana'da, parasını alamayınca bunalıma giren bir mudi, banka önünde üzerine benzin döküp, ateşe verdi. Hastaneye kaldırılan mudi, çocuklarına okul kıyafeti alamayınca kendini kaybederek eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Reşatbey Mahallesi'ndeki İmar Bankası Şubesi önünde, Şahin Baltacı (43), çevredeki vatandaşların çabalarına rağmen, yanında getirdiği bidondaki benzini üzerine dökerek, ateşe verdi. Vatandaşların müdahalesiyle, alev alan elbisesi söndürülen Şahin Baltacı, olay yerine gelen 112 Acil Servisi ekiplerince Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan, kolları ve boğazında yanıklar bulunan Baltacı'nın durumunun iyi olduğu kaydedildi. Şahin Baltacı, hastanede, babasından miras kalan evi satıp 3 milyar lirasını İmar Bankası'na yatırdığını belirterek, "Bankadan paramı alamıyorum, çılgına döndüm. Ne yapacağımı şaşırdım. Anlık bir kararla üzerime benzin dökerek kendimi yakmak, ölmek istedim" dedi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirttiler.


  • İşadamı Yusuf Budak tahliye edildi

    Hüseyin Ulusoy adlı vatandaşa zorla 200 bin dolarlık senet imzalattıkları iddiasıyla yargılanan ve aralarında işadamı Yusuf Budak'ın da bulunduğu 4 kişi tahliye edildi. Ulucanlar'da 28 aydır tutuklu bulunan ve Budak'ın aralarında olduğu 5 kişi duruşmada hazır bulundu. Başkan Orhan Karadeniz'in muhalefet şerhi ve oyçokluğu ile kabul edildi. Mahkeme Heyeti yine Karadeniz'in muhalefet şerhi ile Budak'ın da adalarında bulunduğu tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.


  • Bir trilyonluk uyuşturucu elegeçirildi

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon lira olan 150 kilo kubar esrar ile 103 bin 186 kök dişi hintkeneviri ele geçirildi. Operasyon sonucunda 3'ü kadın 5 kişi de gözaltına alındı. Eskipazar ilçesine bağlı Tamışlar Köyü Emiroğlu Mahallesi'nde Sadık Sarıçam'a ait eve baskın yapıldı. Baskında evde 150 kilo kubar esrar ile çatıya kurutulmak amacıyla serilmiş hintkenevirleri bulundu. Sarıçam'a ait tarlada da inceleme yapan ekipler, 103 bin 185 kök dişi hintkeneviri ele geçirdi. Operasyonda Sadık Sarıçam'ın yanı sıra eşi Satı Sarıçam, Dursun Kaymak, Neslihan Uysal ve Sare Sarıçam isimli şahıslar gözaltına alındı.


  • 10 tarihî eser kaçakçısı tutuklandı

    Eskişehir'de, bir bar sahibine zorla protokol imzalatıp işyerine ortak olan ve tarihi eser kaçakçılığı yapan 13 kişiden 10'u tutuklandı. Kütahya Caddesi'nde bar işleten Bülent Darcalı, silah zoruyla kendisine protokol imzalatıp işyerinin yüzde 50 hissesine ortak olduğunu iddia ettiği 13 kişiyi polise şikayet etti. Emniyet'in operasyonu sonucunda şüpheliler bir kahvehanede yakalandı. Gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 10 kişi tutuklanırken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçan Mehmet Tosun ise her yerde aranıyor.


  • Eve dönenler eksik hesaplanmış

    Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Topluma Kazandırma Yasası"ndan yararlanmak için şimdiye kadar başvuruların sayısının eksik hesaplandığını bildirdi. Çiçek, yasanın uygulanması konusunda DGM ve cumhuriyet başsavcılıklarında karmaşa yaşandığını belirterek, "Gerçek başvuru sayısının tespitinde tereddütler hasıl olmuştur" dedi. İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayanılarak geçen günlerde yayımlanan haberlerde, yasadan yararlanmak için şimdiye kadar 2 bin 138 kişinin başvuruda bulunduğu belirtilmişti. DGM ve cumhuriyet başsavcılıklarına genelge göndererek yasanın nasıl uygulanacağını hatırlatan Çiçek, yapılan başvuruların daha sağlıklı tespit edilebilmesi için bakanlıkta "Koordinasyon Merkezi" kurulduğunu kaydetti. Çiçek, başvuranlarla ilgili bu merkeze telefon, faks ve elektronik posta yoluyla bilgi gönderilmesini istedi.

  • EVİN GÖKTAŞ/ANKARA


  • Üniversitelerarası Kurul Denizli'de toplanıyor

    Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof.Dr. Ayhan Alkış, Denizli'de bugün başlayacak olan Üniversitelerarası Kurul toplantısında, Yüksek Öğretim Yasası değişikliği konusunda bundan sonra izleyecekleri yöntemi ortaya koyacaklarını bildirdi. Prof.Dr. Alkış, Üniversitelerarası Kurul toplantısının 5-7 Eylül tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirileceğini hatırlatarak, yüksek öğretim sisteminin yeniden yapılandırılması için Kurul tarafından oluşturulan 9 kişilik komisyonun toplantıda rektörleri bilgilendireceğini söyledi. Prof.Dr. Alkış, şunları kaydetti: "Denizli'de yarın başlayacak olan Kurul toplantısında yasa konusunda bundan sonra izleyeceğimiz yöntemi ortaya koyacağız. Daha sonra üniversitelerin olmazsa olmaz temel ilkeleri belirleyeceğiz. Bunlar bizim için kırmızı olarak nitelediğimiz alanlardır."


  • Sağlıkçılar, öğretmenlik bekliyor

    Kurumlararası geçiş yaparak öğretmen olmak için başvuran Sağlık Bakanlığı çalışanları, muvafakat problemi yaşıyor. 2003 yılı öğretmen atamalarında kurumlararası geçiş yöntemiyle atamaları yapılan yaklaşık 250 Sağlık Bakanlığı çalışanı, kurumlarından muvafakat alamamaları nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Sağlıkçı öğretmen adayları, daha önceki yıllarda yaşadıkları mağduriyetin benzerini bu yıl da yaşamak istemediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ilgi beklediklerini dile getiriyorlar.



    5 Eylül 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED