AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
'Makus talih yenilecek'

Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan ve Sivas Kongresi'nin 84. yıldönümü nedeniyle Sivas'ta toplanan Bakanlar Kurulu'nda Erdoğan, Türkiye'nin makus talihinin artık yenileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan Sivas Kongresi'ndeki 4 Eylül ruhu ile Ekonomik Kurtuluş mücadelesi verdiklerini söyledi. Türkiye'nin makus talihini yenecek kadroların iş başında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yolumuzu tıkayan, önümüzü kesen ekonomik zorluluklara karşı 4 Eylül'deki kararlığın benzerini hayata geçireceğiz" dedi. Bakanlar Kurulu, 4 Eylül 1919 tarihinde yapılan Sivas Kongresi'nin 84. yıldönümünde Sivas'ta toplandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama töreninde konuşan Erdoğan, kongrede alınan "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür; bölünemez, parçalanamaz" kararını hatırlatarak, vatan topraklarının her yerinde güven tesis edildiğini ifade etti.

Ekonomik tehditle savaş

Başbakan Erdoğan, kimsenin top ve tüfeğinden korkuları olmadığını ancak ekonomik sıkıntıların varlığımızı tehdit ettiğini kaydetti. Erdoğan, "Yolumuzu tıkayan, önümüzü kesen, hayatımızı solduran ekonomik zorluluklarla büyük mücadele vermekteyiz. Enflasyon, işsizlik ve faize karşı 4 Eylül'deki gibi kararlılıkla hayata geçirmeliyiz, toptan ortadan kaldırmalıyız. Endişeye mahal yoktur. Artık Türkiye, kabinesi ile gece-gündüz çalışan 1919, 4 Eylül'ündeki ruhla yeniden bir sıçrama ortaya koymaya çalışıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, ülke idaresinin emin ellerde olduğunu kaydererek, Bakanlar Kurulu'nun daha önce Erzurum ve Sakarya'da toplandığını şimdi ise Sivas'ta toplantı yaptığı kaydetti. Anadolu ve dünyayı karış karış gezdiklerini belirten Erdoğan, "Dün ben Almanya'da idim. Abdullah Bey Avusturya'da. Şimdi burdayız. Türkiye, Ankara'daki sırça köşklerden yönetilemez. Bütün Türkiye'nin, Anadolu'nun hizmetkarlığına talip olduğumuzu unutmadık" diye konuştu.

Sorunlar çözülecek

Yıllardır iktidarların boş vaatleri ile Sivas'a yatırım yapmadıklarına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, 'sözden çok işe ihtiyaç' olduğunu anlattı. Ekonomik göstergelerin Sivas'ın geri kalmışlığını ortaya koyduğunu kaydeden Erdoğan, "İşimiz zor. Şundan emin olun. Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Nasıl Türkiye'nin sorunları tek tek çözülecekse Sivas'ın sorunları da tek tek çözüm bulacaktır. Sabır ve destek istiyoruz. Bizi lütfen başkaları ile karıştırmayın" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını sürdürürken meydanda bulunan TÜDEMSAŞ işçileri 'kadro istiyoruz' diye slogan attılar. İşçilere, 5 milyon resmi, 10 milyon kayıtdışı işsiz olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Halinize hamd edin. Sizin durumunuzu daha iyi yapmanın gayreti ile çalışıyoruz" dedi. Erdoğan, ekonomideki beklentilere atıfta bulunarak, "Bir korku, ürkeklik var. Bu aşıldığı zaman sadece Ahmet, Mehmet değil, Hans ve George da Sivas'ta yatırım yapacak" diye konuştu.

  • VELİ TOPRAK SİVAS



    5 Eylül 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED