T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Savaşın, hippilerin,
bir dönemin öyküsü

Guguk Kuşu ve Amadeus'un yönetmeni Forman'ın 'kült' filmi Hair ekranda. Savaş ve 60'ların toplumsal şokunu anlatan filmin gençlere söyleyecekleri var

Amadeus ve Guguk Kuşu filmlerinin çift Oscarlı yönetmeni Milos Forman'ın kült filmi 'Hair' bugün ekrana geliyor. 60'lı yılların sonunda Amerika'da yaşanan hippi hareketini ve bir yandan süren Vietnam Savaşı çılgınlığını anlatan Hair'in adı dilimize "Bırak Güneş İçeri Girsin" adıyla çevrildi.

Film, Vietnam'a gitmek üzere yola koyulan bir askerin, New York'ta karşılaştığı çiçek çocuklarına katılmasını anlatıyor. '60'lı yılların toplumsal şokunu, göreceli olarak daha "uyuşuk" bir dönem kabul edilen günümüze taşıyan "Hair", belki bir "dönem filmi" değil ama, '60'ların ortalarındaki keder ve sıkıntılardan geriye kalan anıları, yepyeni bir anlayışla perdeye taşıyan, heyecan verici bir yapıt.

Film, aynı zamanda dört yıldızlık bir müzikal. "Let the Sun Shine In", "Age of Aquarius" ve "Black Boys/White Boys" adlı parçalarıyla bir kuşağın idolü olan Hair'in günümüz gençliğine de söyleyecekleri var.

Bir dönemin panoraması

Filmin konusu kısaca şöyle: Savaşa gitmek üzere orduya yazılan ve silah altına alınmadan önce bir gece New York'ta kalacak Claude, elinde bavuluyla dolanırken Central Park'ta ordunun çağrı bildirilerini yakan hippi gençlerle karşılaşır. Karşılaştığı dünya onun dünyasından çok farklıdır.

Hikayesiyle bir dönemi bütün renkleriyle yansıtan film karakterleriyle, özellikle Berger (Treat Williams) ve Claude'la (John Savage) o kuşağın gençlerinin kalbinde yer etmişti.

Bırak Güneş İçeri Girsin

Orijinal Adı: Hair Yönetmen: Milos Forman Oyuncular: Treat Williams, John Savage, Beverly D'Angelo, Nicholas Ray Yapımcı: Laster Persky, Michael Butler Yapım Yılı: 1979 / ABD Türü: Müzikal / Drama Süre: 121 Dk. Müzik: Galt MacDermot Koreografi: Twyla Tharp
CNBC-e / 21.00


Sophie'nin hatırı için!
TRT Kapalı Gişe Kuşağı'nda bu hafta daha önce ekrana getirilen Louvre'un Hayaleti isimli filmi yayınlıyor. Ancak Fransız yıldız Sophie Marceau'nun hatırına izlenebilecek filmin konusu ise şöyle: Louvre Müzesi'nin karşısında oturan Lisa, tuhaf bir gücün etkisi altına girer. Yeni tanıştığı Martin onun Louvre'un hayaletinin etkisi altında olduğunu fark eder.

LOUVRE'NİN HAYALETİ

Orj. Adı: Belphegor-Louvre Yönetmen: Jean-Paul Salome Oyuncular: Sophye Marceau, Michel Serrault, Frederic Diefenthal Yapım Yılı: 2001/Fransa Türü: Gerilim / Macera
TRT 1 / 20.50


Ally McBeal'da 'yüzük'lü tatlı karışınca olan oluyor
Cnbc-e'nin en beğenilen ve en çok izlenen dizilerinin başında gelen Ally McBeal, haftaiçin üç gün ekrana gelmeye devam ediyor. Dizinin bugün yayınlanacak bölümünde, Ally ve Larry özel bir gece nedeniyle yemeğe çıkarlar. Larry Ally'e bir yüzük hediye alır ve garsonlardan bu yüzüğü yemekten sonra hoş bir süpriz olması için tatlının içine gizlemelerini ister. Fakat zamanı geldiğinde garson tatlıyı yanlış masaya götürür. Ally'ye de başkasının tatlısı gelir. Los Angeles'te bulunan Fish, Jane Willkoe'nun resimlerini içeren bir kontrat dosyası ile başa çıkmaya çalışmaktadır. Fish bunlarla boğuşurken, Boston'daki Cage'den alışılmadık bir yardım alır.
Cnbc-e / 20.00

 
Fener ışığı Türkiye'yi aydınlatıyor
Deniz Feneri, İzmir, İstanbul, Antalya'daki yardıma muhtaç insanlara dost elini uzatıyor. 'Bir adama balık tutup vereceğine ona balık tutmayı öğret' diyen Çin atasözünü düstur edinen Fener ekibi eski boksör Nail amcaya resim yapmak için dükkan kiralıyor. Programda ayrıca Osman Hallaç baraka gibi evinden alınıp huzurevine yerleştiriliyor. Kanal 7 / 23.30
'Hızlı ve Ölümcül' bir macera
Kanal 7 BBC yapımı belgesel Hızlı ve Ölümcül'ü yeniden getiriyor ekrana. Dünyanın en hızlı canlısı peşinde bir maceranın anlatıldığı belgeselde Vets in Practise ve Vets İn The Wild gibi başarılı yapımlara imza atan Steve Leonard çıkıyor izleyenlerin karşısına. Hızlı ve Ölümcül'ün ilk bölümünde, hızdan yola çıkılıyor ve dünyanın en hızlı, ölümcül canlısının peşine düşülüyor.
Kanal 7 / 00.30

Kim 500 Milyar İster'e yeni rakip çıktı: Kripton
Yarışma furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Show TV'de bugün start alacak olan, Burak Sergen'in sunduğu Kripton adlı yarışmada yarışmacıların hafızaları, dikkatleri ve hızlı düşünme yetenekleri test ediliyor. İngiltere ve ABD'de de yayınlanan yarışmada büyük ödül ise 750 milyar TL. Gözlem, Zihinsel Çeviklik, Hafızaya İşletme, Görsel Hafıza, Farklı Düşünme, Genel Kültür, Final olmak üzere toplam 7 etaptan oluşan yarışmanın finalinde ise yarışmacıya 10 bilgi sorusu yöneltiliyor. Ödül sisteminde önemli olan ise, yarışmacının kaç puanla finale kaldığı. Maksimum puan aralığına giren yarışmacı 750 milyar TL için yarışmaya hak kazanıyor.
Show / 22.00

İnsana dair öyküler: Havada Bulut
Havada Bulut'un ikinci bölümünde Yorgiya, annesinin hatırı için sevmediği halde Dülger ile evlenme kararı almış ancak Dülger kendisiyle evlenmek istemediğini söylemiştir. Böylece annesi Marika'nın umutları suya düşmüştür. Seher ise sonunu bildiği halde kendisini alamadığı bir aşka kapılmıştır.
Trt 1 / 22.25
26 Şubat 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED