T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

UFO mu, cin mi
yoksa hayal mi

Uşak'ta bazı vatandaşların bir uzaylının kendilerine saldırdığını ileri sürmesi üzerine bölgeye giden UFO heyeti, Narlı köyünde inceleme başlattı. Ekiptekiler, bu olay karşısında şaşırdıklarını söylediler.

Uşak'ın Eşme ilçesi Narlı köyü yakınında uzaylı görüldüğü iddiası, Türkiye'deki UFO araştırmacılarını harekete geçirdi. SİRİUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi adıyla İstanbul'da faaliyet gösteren UFO grubundan 4 kişilik bir ekip, inceleme yapmak için Uşak'a geldi.

UFO ekibi önce Uşak Valisi Ayhan Çevik'i makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi aldı. UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, Valilik'te yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa ışık şeklinde değil de canlı birisinin göründüğünü belirterek, "Bu olay çok ilginç ve bizi şaşırttı. Ayrıca, Vali Çevik'in olaya gösterdiği duyarlılık bizi sevindirdi" dedi .

Köy incelemeye alındı

Vali Ayhan Çevik ise, olayla ilgili incelemeleri sürdürdüklerini ifade ederek, "Bu konunun aydınlığa kavuşmasını istiyoruz. Doğrusu ne olduğunu biz de çok merak ediyoruz" diye konuştu. Vali Çevik, şöyle konuştu: "Avrupa ve ABD'deki UFO'cularla koordineli çalışan bir sivil toplum örgütünün üyeleri olan ekibe, Haktan Akdoğan başkanlık ediyor. Olay yerine giden ekip, uzaylının görüldüğü iddia edilen yerlerden toprak örnekleri alacak ve tahlil yapacak. Uzaylı bir yaratığın varlığı söz konusu ise toprakta radyasyon olması gerektiğini söylediler." Vali Çevik, ekibe gereken kolaylığın gösterildiğini de sözlerine ekledi. Ziyaretin ardından SİRİUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi ekipleri, olayın meydana geldiği Eşme ilçesine bağlı Narlı köyüne giderek incelemeler başlattı.

Etkinlikler kapsamında ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, Türkiye, Brezilya, Meksika, Avusturalya, İsviçre, Romanya, Arjantin, Rusya, İsveç..vs gibi birçok ülkede konferans, seminer, yürüyüş gibi etkinler düzenlenecek. Kanadalı dünyaca ünlü Sci-Fi Progidy adly müzik grubu lideri Patrick Cross, gün için çin özel bir beste hazırlarken, Türkiye'de Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi'nde 2 Temmuz'da "Evrende Yalnız Değiliz" sloganıyla bir etkinlik düzenlenecek.

Uzaylı'nın ayak izleri NASA yolunda

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Narlı köyünde görüldüğü öne sürülen uzaylı yaratığa ait olduğu belirtilen ayak izlerinin, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi'nde (NASA) inceleneceği bildirildi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran SİRİUS UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, daha önce bu tür yaratığın Güney Afrika'da görüldüğünü, bu sebeple insanların bu tür olayları görmesinin tesadüfi olmadığını belirterek, "İnsanların meşhur olmak için bunları ortaya çıkardığına inanmıyorum. Çünkü ortada deliller var. Gerçekten inandırıcı olduğuna inandığımız ayak izlerini, NASA'da 3 ayrı laboratuvarda incelemeye aldırtacağız" dedi. Bu arada Uşak'ta köylülerin 'uzaylı' gördüğü iddiaları tartışılırken, dünya 2 Temmuz'da 'Dünya UFO Günü'nü kutlamaya hazırlanıyor.

 
Peygamberimizi anlatan çizgi film
Mısırlı "Bedir" film şirketi ile Hollywood'un ortak Çalışması sonucu, "Hz.Muhammed, Son Peygamber" adlı 90 dakikalık bir çizgi film yapıldı. Middle East Online Sitesi'nde yeralan habere göre, Ezher Uleması'nın onayını alan ve sahasında ilk sayılan çizgi filmde Ebu Talip dışında, Hz.Peygamber ve ona yakın hiç bir şahsiyetin resimlerine yer verilmiyor. Bir grup Müslüman sanatçının gözetiminde Hollywood tekniğiyle çekilen film, 197 bin resimden oluşuyor. Mısırlı "Bedir" şirketinin üstlendiği film, Amerikalı rejisör Richard Ritish, senaryo yazarı Biryan Tisin, Müzisyen William Kid ve yapımcı Rinch Krist tarafından hazırlandı. Hz. Muhammed'in hadislerle örnek hayatının anlatıldığı filmde, Bedir, Uhud, Hendek savaşlarıyla Mekke'nin fethi ve putların yıkılmasına da yer veriliyor.
Tıbb-ı Nebevi ABD üniversitelerinde
"Tıbb-ı Nebevi" olarak adlandırılan ve Hz. Peygamber'in tedavi yöntemlerinden biri olan hacamat (kan aldırma) Amerika'daki üniversite hastanelerinde ders olarak okutulup uygulanıyor. Mısır'da yayınlanan haftalık el-Ahram dergisinde yeralan haberde, hakkında 60 kadar hadis bulunan ve Hz.Peygamber'in bizzat kendisine ve yakınlarına uyguladığı "hicame" yoluyla tedavinin, böbrek, migren, kan dolaşımı, kanda yüksek demir oranını düşürme, şeker, K.B.B hastalıkları,şişmanlık, sivilce ve vücut direncine iyi geldiği ve Amerika üniversitelerinde "cupping therapy" adı verilen bölümlerinde ders müfredatı olarak okutulduğu ifade edildi. Şikago üniversitesi öğretim görevlisi Mısırlı Dr. Emir Muhammed Salih, Hz. Peygamber'in bu tedavi yönteminin, Batı merkezlerinde bir çok tehlikeli hastalıkların tedavisinde uygulanacağını söyledi.

6 Haziran 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED