T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


DAHA LİDER OLALIM
Bu akşam Bursa'da Makedonya'ya atacağımız her gol bizi 'daha lider' yapar. Maçlar bittiğinde Makedonya'ya kim fazla atmışsa, o avantajlı olacak.

SPOR YAZARLARI
Ali Gümüş:
Samsun yollarında...
T. Koloğlugil:
Arı kovanına çomak sokmak
Güray Soysal:
Ankara yine unutuldu
Yunus Akgül:
Kral çıplak...
Tantan'a tırpan
Hükümetin ANAP kanadında dün şok görevlendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Devlet Bakanlığı'na kaydırıldı

Beyaz Enerji'nin rövanşı
Yüksel Yalova'dan boşalan özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı için günlerdir isim düşünen Yılmaz, esas hedefinin Tantan olduğunu da ortaya koydu. Yılmaz'ın Tantan'ı görevden alması, Beyaz Enerji operasyonu sonucu istifa etmek zorunda kalan Cumhur Ersümer olayının rövanşı olarak değerlendirildi.

Kim, kimin koltuğunda?
Kabine'deki yeni görevlendirmeler şöyle gerçekleşti: Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı'na Yılmaz Karakoyunlu getirilirken, İçişleri Bakanı Tantan Devlet Bakanı Keçeciler'in yerine, Rüştü Kazım Yücelen ise Tantan'ın yerine atandı. Keçeciler ise Devlet Bakanı Yücelen'in yerine görevlendirildi.

Adres Ersümer
Beyaz Enerji sanıklarının dün ifadeleri alındı. Sanık Muzaffer Selvi, Bakan Ersümer'in telefonda kendisine, "O firmayı ihalede öne çıkarttın, diğer firmaları gözardı ettin. Bundan sonra seninle görüşürüz" diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Piyasalar karıştı
IMF'nin Hükümet'i eleştirmesi piyasaya olumsuz yansıdı. Üç ay vadeli Hazine ihalesinde bileşik faiz yüzde 83,5 oldu. Borsa, yüzde 3,95'lik kayıpla 11.226 puana geriledi. Dolar ise 1 milyon 170 bin liraya kadar çıktı.

Kemal Derviş Madonna gibi
The New York Times'ın köşe yazarlarından Thomas Friedman, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Türkiye'de adeta bir pop yıldızı muamelesi gördüğünü belirtti. Yazar, Derviş'e gösterilen ilginin boyutunu "Sandım ki Madonna geldi" sözleriyle anlatıyor.

 
Anketlerde Hatemi rakipsiz
İran'da özgürlüklerin simgesi haline gelen Cumhurbaşkanı Hatemi açık ara önde gidiyor. Anketlere göre, Cuma günü yapılacak seçimlerde Hatemi'nin oy oranı yüzde 79.

Türkiye'nin füze sevdası ABD'nin Füze Kalkanı Projesi'nde Türkiye'nin ağırlıklı bir görev üstlenmeye hazır olduğunu yazan Defense News, İran ve Irak'a karşı Doğu Anadolu'ya ABD füze sistemlerinin yerleştirilebileceğini yazdı.

'Son Kredi'de 3 gözaltı
Son Kredi Operasyonu'nda dün Olay Medya Grubu'nun Başkanı Engin Özpınar ve Müessese Müdürü M. Ali İnan ile Olay Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Erol Bilenser de gözaltına alındı.

Ufo mu, cin mi yoksa hayal mi?
Uşak'taki 'Uzaylı vakası' üzerine bölgeye giden 4 kişilik UFO heyeti, Narlı Köyü'nde inceleme başlattı. Anlatılanları inandırıcı bulduklarını belirten UFO'cular, uzaylılara ait ayak izlerini NASA'da 3 ayrı laboratuarda incelemeye aldırtacaklarını söylediler.

6 Haziran 2001
Çarşamba

PİYASALAR
Dolar 1.170.000
Mark 508.000
Altın (Cum.) 68.000
Borsa 11.297


Türkiye'de Hava
Adana 18 / 29
Ankara 11 / 21
Bursa 11 / 23
Diyarbakır 11 / 27
Erzurum 2 / 16
İstanbul 13 / 20
İzmir 17 / 27
Trabzon 15 / 18
 

   
Y A Z A R L A R
Nazlı Ilıcak : Fehmi Koru :
Hüsamettin Özkan'ın dokunulmazlığı O formül
Mehmet Barlas : Cengiz Çandar :
I like to be in America!. Tantan'ı tasfiye, 'yolsuzluklar'a markaj
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Siyasal derinlik... Tutkallı koltuklar
Nurettin Canikli : Mustafa Karaalioğlu :
Başka mazeretiniz var mı? Üçüncü nesil İslamcılar
Mehmet Şeker : Kürşad Bumin :
Okumuş adam yaramaz Uzaylılar da "Köylüler"e karşı!
Mustafa Kutlu : Gülsen Ortaç :
Zamanın geldiği yer Tüm besinlerden tüketmek gerek
Kadir Demirel :  
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED