T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Kitap gibi programlar

Birileri TV ekranlarından izleyenleri içi boş magazin programlarıyla televole kültürüne mahkum etmeye çalışırken, yine aynı ekranlardan başka birileri de, seyirciyi kitap okumaya davet ediyor.

Kültür sanat programlarının üvey evlat muamelesi gördüğü TV'lerde, magazin programlarından sıkılan izleyicilerin rahat bir nefes alacakları dakikaları sunuyor kitap programları. Bu programlar, piyasaya çıkan yeni kitaplarla yazarları hakkında fikir sunan görsel rehber niteliğinde. CNN Türk'te Deniz Yüce'nin sunduğu Kitapça, Flash Tv'de Nihal Kocamanoğlu'nun Kitap Dünyası, TRT 2'de Turgay Kantürk'ün sunduğu Okudukça ve Kanal 7'de Yayın Dünyası gibi sadece kitap tanıtımı olarak hazırlanan programların yanında, Tv8'de Trend ve NTV'de Life Styl gibi kültür- sanat programları içerisinde yer alan kitap köşeleri de okurlar için rehber niteliğinde.

Günde en az iki draje

Kitap programları arasında en dikkat çekici olanı hiç kuşkusuz, CNN Türk'te Deniz Yüce'nin sunduğu "Kitapça". 15 dakika süren ve seçkin bir kitap tanıtımı olan Kitapça, sadece kitap tanıtımı yapması, haftada 5 gün ve günde en az iki kez verilmesiyle diğer programlardan daha avantajlı. Programı hazırlayıp sunan Deniz Yüce'nin rahat duruşu ve vücut dilini iyi kullanması da programı başarılı kılan etkenlerden. Çalıştığı kanalın avantajını değerlendiren Yüce, böyle bir dönemde kitap programının ilgiyle karşılandığını görmenin keyifli olduğunu söylüyor. "Kitapça'da en çok dikkat ettiğim şey görüntülerdeki harekettir" diyen Yüce, insanlara bir şeyler anlatırken, onları görsel açıdan da doyurmak zorunda olduklarını kaydediyor: "Bu tür programları asık suratlı olarak hazırlamaktan vazgeçilmeli. Kültür sanat denilip iki kişi oturur ve saatlerce konuşursa bu programlar ilgi görmez."

Seçicilik ağır basacak

Flash Tv'de Nihal Kocamanoğlu'nun sunduğu Kitap Dünyası da ilgi çeken bir rehber. Pazar günleri 17.00'de yayınlanan programda kitabın yanısıra, farklı sanat etkinliklerine yer veriliyor. TV'nin okumayı yokeden bir canavar olarak nitelendirildiği günümüzde, TV ile kitap çelişse de, bu programların çoğalmasının bu tezatın ortadan kalkmasını sağlayacağı görüşünde Kocamanoğlu. İzleyicide artık seçiciliğin ağır bastığını belirten Kocamanoğlu, insanların bir süre sonra magazin programlarından sıkılacağını ve bu tarz programlara kaçacağını söylüyor ve ekliyor: "Kimbilir belki de bizim programlarımızı izleyip tanıttığımız kitaplardan birini alarak, beğenmedikleri bir program saatinde kitap okuyacaklar."
22:30/Kanal 7


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Sözün Doğrusu bu
STV'de Y. Bülent Bakiler'in medyada yapılan dil yanlışlarına değindiği Sözün Doğrusu programı, hem yeni nesile yabancı kelimelerin istilasına uğrayan Türkçe'nin nasıl kullanılacağını göstermesi, hem de dili düzgün kullanmayan yayıncıların kendine çeki düzen vermesi gereğini vurgulaması açısından kaydadeğer bir program. Ancak programın yayın saatlerini takip etmek oldukça güç. STV'ciler programın belirli bir saate oturtulmasına nasıl bakar acaba?
Siyahiler savaş kıskacında
Kökler'de bugün, Amerika hızla kuzeyle güney arasındaki iç savaşa sürüklenmektedir. Quenn artık genç bir kızdır ve teninin rengi başına sürekli dert açmaktadır. Lincoln'ün başkanlığa seçilmesiyle, savaş daha da yaklaşır. James her şey için savaşmaya karar verir.
23:45/Kanal 7s

 
Paul Eber'in planı ters tepiyor
Başrollerinde Toprak Sergen, Nefise Karatay, Yasemin Kozanoğlu ile Cem Karaca'nın oynadığı macera dizisi Avcı'da bu hafta; Paul Eber, Avcı ekibini tamamen ortadan kaldırmak için planlar hazırlıyor.
Orhan Sarperi cinayetinin yankıları sürmektedir. Herkes şoke olmuştur. Özellikle Ekin tüm ümidini kaybetmiş, perişan bir haldedir. Ali'den haber alınamaması da herkesi endişelendirmektedir.
Zeki, Ali'nin nerede olduğunu öğrenmek için Korhan'ın peşine düşer. Betül disketteki diğer dosyalar üzerinde çalışmaktadır. İkinci dosyayı da deşifre etmeyi başarır. Sıradaki kurbanın kimliğini öğrenince dehşete düşer, durumu Zeki'ye haber verir.
23.10/Kanal D
Gül şaşırıp kalıyor Böyle mi Olacaktı'nın bugünkü bölümünde, Gül'ün eski nişanlısı Tarık, yıllar sonra hapisten çıkmıştır. Üstelik Gül'ün kocası Hakan'ın çok eski bir arkadaşıdır. Gül bunu sürpriz bir yemek davetinde öğrenir. Şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez. Ömer, ailesinin de kendisini desteklemesiyle Şebnem'e boşanma davası açar. Şebnem bunu gurur meselesi yapar. Boşanma davasını kendisinin açması gerektiğini savunur, tehditler savurur. Sacit, küçük Ali'nin babasında kalması için Şebnem'in akıl hastası olduğunu belgeleyen raporları toplar.
21.35/atv
6 Haziran 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED