T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Tüm besinlerden tüketmek gerek

Ben sağlıklı beslenmeye başladığım andan itibaren öğrendiğim ilk şey yüce Yaradan'ın yarattığı her türlü besinden yemem ve onların değerinden faydalanmam gerektiği idi. Konunun uzmanlarından öğrendiğim şu oldu:

Tahıllar: Günde 2 ya da 4 porsiyon tüketilebilir. Bir porsiyonu 50 gr. ekmek, 25 gr. peksimet, 80 gr. makarna, 70-80 gr. pilava eşdeğerdir.

Baklagiller: Haftada 1 veya 2 porsiyon tüketilebilir. Bir porsiyonu 30 gr. taze baklagil ya da 100 gr. kuru baklagile eşdeğerdir.

Süt ve süt ürünleri: Günde 1 bardak süt, 1 kase yoğurt, 100 gr. kaşar peyniri ya da 50 gr. beyaz peynire eşdeğerdir.

Et, balık ve yumurta: Haftada 1 kırmızı et, haftada üç kez beyaz et, haftada 2-3 kez balık, haftada 3 kez yumurta.

Sebze ve meyve: Günde en az 3 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve yemelisiniz. Bir porsiyonu 50 gr. salatada tüketilmek şartıyla 150 gr. sebze, 150 gr. meyve ya da meyve suyuna eşdeğerlidir.

Yağlar: Günde 1-3 porsiyonu aşmamak gerekir. Bir porsiyonu 1 kaşık zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tereyağı ya da margarine eşittir.

Hepinize sağlık, mutluluk ve bereket dolu günler dileği ile.

Cevizli kabak salatası

MALZEMELER: 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti, 2 adet kabak, 2 çorba kaşığı ceviz, 1 kase süzme yoğurt, 1/2 demet dereotu, 5-6 diş sarmısak, tuz.

YAPILIŞI: Kabaklar soyulup ufak küp şeklinde doğranır. Azıcık su ile 10 dk. haşlanır. Suyu süzülüp soğutulur. Haşlanıp çok ince didiklenen tavuk göğüs etleri, kabaklar, iri çekilmiş ceviz, ince doğranmış dereotu, tuz eklenip harmanlanır. Sarmısaklar soyulup dövülür ve süzme yoğurt ile karıştırılır. Sarmısaklı yoğurt harmanlanan malzemeye eklenir. Biraz daha karıştırılır. Servis tabağına alınıp dereotu ve ceviz ile süslenir. Buzdolabında en az 1 saat bekletilip servis yapılır.


6 Haziran 2001
Çarşamba
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Yeni Şafak'a Yeni Okur ol !!! - Abone ol !!!
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED