T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Kar, Anadolu'yu esir aldı

Kar yağışı nedeniyle İç ve Doğu Anadolu'da birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Etkili olan tipi ise, kar temizleme çalışmalarını engelliyor.

Kar yağışı, İç ve Doğu Anadolu'da etkili oluyor. Çok sayıda köy ve ilçeyle ulaşım kesildi. Kar ve tipi nedeniyle Kayseri'de 95 köy, Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 30 köy ve 4 beldenin yolu ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, dün gece başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Bünyan ve Yeşilhisar ilçelerine bağlı 95 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 5 ayrı ekiple kar temizleme çalışmalarına başladı.

Ulaşım güçlükle yapılıyor

Öte yandan, kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes ve Erciyes Develi karayolları da ulaşıma kapandı. Yetkililer, Hisarcık- Kayakevi arasındaki 16 kilometrelik bölümde tipi nedeniyle görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğünü, kar temizleme araçlarının çalışma yapamadığını bildirdiler.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 köy ve 4 belde yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 25, yüksek kesimlerde de 40 santimetreye ulaştı. Köy yollarının kapanması nedeniyle taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin, okullarına gidemedikleri öğrenildi.

Kar kalınlığı 55 santimetre

Sivas-Kayseri karayolunun Hanlı, Koyuncu, Tokat karayolunun Çamlıbel, Kızıleniş; Ankara karayolunun Seyfebeli, Malatya karayolunun Yağdonduran mevkilerinde kar yağışından dolayı ulaşımda güçlükler yaşanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle de 357 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş'ta 170, Erzurum'da 69, Erzincan'da 59, Ağrı'da 56 ve Kars'ta 3 köy yolu olmak üzere toplam 357 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlıklarının Ağrı'da 55, Ardahan'da 32, Erzurum'da 21, Muş'ta 20, Palandöken Dağı Kış Turizm Merkezi'nde ise 46 santimetreye ulaştığını belirten yetkililer, yarın kar yağışının durmasının beklendiğini bildirdiler. Şırnak'ta da kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Dün sabah başlayan kar yağışı nedeniyle Şırnak kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, kar nedeniyle Şırnak-Uludere ve Şırnak-Beytüşebbap karayolu ulaşıma kapandı. Bu arada, merkeze bağlı 11 köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.

 
KRALIN TACI BULUNAMIYOR
Tekirdağ Müzesi'nden çalınan Odyris Kralı Kersepleptes'in paha biçilmez değerdeki som altın tacı ve yüzüğünün bulunmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarda henüz gelişme sağlanamadığı belirtildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi yetkilileri, müzedeki hırsızlık olayını aday memur olan ve müzede gece bekçisi olarak bulunan Behiç Özer'in geçekleştirdiğine inandıklarını belirterek, "Özer'den bir haber alamadık. Ailesini de bugüne kadar hiç aramadı. Özer'in öldürülmüş olma olasılığına karşı gelen tüm kimliği meçhul cesetleri araştırıyoruz. Hırsızlığı büyük bir şebekeyle gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.
HACİZLİ İNEĞE ALICI ÇIKMADI
Bursa'da, icralık olan 8 yaşındaki "Hatun" adındaki inek, açık artırmada alıcı çıkmayınca satılamadı. Alınan bilgiye göre, Nilüfer İlçesi'ne bağlı Çalı Beldesi'nde hayvan ticaretiyle uğraşan Hasan Aytekin, Durak Canbaz'dan 8 ay önce 1.5 milyar liraya aldığı hayvana karşılık senet verdi. Senedin ödenmemesi üzerine Canbaz tarafından başlatılan icra takibi sonrası, Aytekin'in 8 yaşındaki "Hatun'' adlı Holstein cinsi ineği, icra memurları tarafından haczedildi. . 1. İcra Dairesi Müdürlüğü'nce 1.5 milyar liradan satışa sunulan "Hatun" için müşteri çıkmazken, alacaklı Durak Canbaz ineğin büyük ihtimalle satıştan kendisine kalacağını belirtti.

27 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED