T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ASLAN GİBİ BERABERE

Aslarından yoksun G.Saray, İngiltere'de berabere kaldığı rakibini Ali Sami Yen'de ezdi ancak deviremedi. İlk kez onbirde sahaya çıkan Niculescu'nun muhteşem kafa golüyle öne geçen Cimbom, Heskey'in golüne engel olamadı. 2 puan kaybeden G.Saray, çeyrek final umutlarını son iki maça bıraktı.

Galatasaray ilk yarıda üstün oynadığı maçta Liverpool kalecisi Kirkland'ı geçemedi. Bu yarıda Arif ve Ergün'ün nefis şutlarına tek başına karşı koyan Liverpool kalecisi Kirkland, Galatasaray'ı durduran isim oldu. 25. dakikada yaşanan karambolde önce Hasan'ın kafa vuruşu ardından Berkant'ın yüzde yüzlük gol fırsatları yine kaleci tarafından kornerle önlendi. İngiliz ekibi ise Smicer ile bir pozisyon buldu, ancak kaleci Mondragon'un ayaklarına çarpan topu defans uzaklaştırdı. İlk yarının son dakikalarında Owen'in şutu direğin az farkla yanından auta çıktı.

GALİBİYET KAÇTI

İkinci yarıya da hızlı giren Galatasaray, kapanan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. Defansında da tehlikeler yaşayan Cimbom'da ilk maçta olduğu gibi müthiş kurtarışlar yapan Mondragon, Owen ve Riise'e gol izni vermedi. İlk kez sahaya onbirde çıkan yeni transfer Niculescu, uzun süre silik kaldığı oyunda attığı nefis golle Galatasaray'ı öne geçirdi. 79. dakikada ise Sarı-kırmızılı defansın büyük hatasını affetmeyen Heskey, Liverpool'a beraberliği getiren golü attı. Bu golden sonra Galatasaray'ın rakip kalede bulduğu pozisyonlar sonucu değiştirmeye yetmedi. Cimbom, bu sonuçla çeyrek final şansını son iki maça taşıdı

Tribünler bayram yeri

Gençlerbirliği maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran Sarı-kırmızılı taraftarlar dün de takımını yalnız bırakmadı. Maç öncesinde taraftarlar bir-kaç kontrolden sonra stada alındı. 22 bin seyircinin izlediği maçta 500 Liverpool taraftarı da tribünde yeraldı. Maçtan Galatasaray Kulübü 250 milyar lira hasılat elde etti. Maçın Barcelona'nın istatistikçisi Vilaseca de protokol tribününden izleyerek bol bol not aldı.

Roma, ikinci yarıda Barça'yı dağıttı: 3-0

Galatasaray'la aynı grupta yer alan iki takımın mücadelesinde evsahibi Roma, Barcelona'yı 3-0 mağlup etti. Üç golünü de ikinci yarıda bulan Roma'yı farklı galibiyete Emerson, Montella ve Tommasi taşıdı. Roma, bu sonuçla liderliğe yükselirken, Barcelona ikinci sıraya düştü. A Grubu maçlarında da şu sonuçlar alındı: M.United-Nantes: 5-1, B.Münih-Boavista: 1-0. Bugünün programı ise şöyle: C Grubu: Panathinaikos-S.Prag, Porto-R.Madrid. D Grubu: Arsenal-Leverkusen-Deportivo-Juventus.

Lucescu, disiplin kuruluna sevkedildi

Galatasaray-Gençlerbirliği maçında sahaya giren teknik direktör Lucescu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Lucescu'nun, teknik alan olarak nitelenen bölümü ihlal ettiği gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği belirtildi. Bu arada Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'yi Galatasaray maçında seyircinin çıkardığı olaylar nedeniyle 1.5 milyar lira para cezasına çarptırdı.

Spor Yazarları
Ümit Aktan : Güray Soysal :
...yenmek isterdim Mutlu olduk derken...
Ali Gümüş : Bekir Boran :
Tahran 2002 "Anlayana sivrisinek saz..."
 
Roma'yı İtalya'da yenmek şart oldu
KARTAL'DA ALARM
Yimpaş Yozgat maçı öncesi 3'er sarı kartı bulunan futbolcularını uyaran Daum, İlhan, Tümer ve Tayfur'u Galatasaray karşılaşmasında cezalı duruma düşmemeleri konusunda ikaz etti.
Trabzonspor'un diplomatı Bushi
Fener'e laf yok
Lorant tarafından kondisyon testine tabi tutulan futbolcular, son haftalarda düşüş yaşadığı şeklindeki spekülasyonların aksine süper performanslarıyla göz doldurdular.
Süper Lig 24.Hafta Puan Durumu

Alpay sezonu kapattı
İngiltere'nin Aston Villa takımında forma giyen Alpay Özalan, sezonu kapadığını açıkladı. Özalan, kendi internet sitesi "www.alpayozalan.com"da yaptığı açıklamada, yanlış teşhis sonucunda iyileşme sürecinin uzadığını ve yeniden ameliyat olması gerektiğini, bu operasyonun da kendi isteğiyle 1 Mart'ta İstanbul'da yapılacağını ifade etti. Alpay'ın ameliyatını Prof. Dr. Ömer Taşer yapacak. Alpay'ın daha sonraki tedavi ve rehabilitasyonu ise Milli Takım sağlık ekibinden Dr.Cengiz Dinçi yürütecek. Alpay'ın ameliyat sonrası en az 3 hafta ayak parmağımın ucuna bile basamayacağı açıklandı. Milli futbolcu 7. veya 8. hafta sonunda düz koşulara başlayacak. Dünya Kupası'na Milli Takım formasını giyebilmesi için Alpay'ın önünde sadece 1 aylık zaman kalıyor. Şansız bir sakıtlık dönemi geçirdiğini söyleyen Alpay, "Ttüm hedefim ve gayem Dünya Kupası'nda forma giyerek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyı yakalamak" diye konuştu.

27 Şubat 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED