T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

TÜRKÜ DÜETİ

Türkü Gecesi, kaçırılmayacak bir birlikteliğe sahne oluyor bu akşam. İki sevilen türkücü; Zara ve Orhan Hakalmaz türkülerin diliyle müziksever izleyiciyi büyüleyecek.

22:00/STV
Orhan Hakalmaz'ın STV'de start alan programı Türkü Gecesi bugün ikinci bölümüyle ekranlara geliyor. Türküsever izleyicilerin büyük beğeniyle takip etmeye başladığı programda, sevilen türkücü Zara var.

Çıkardığı bütün albümleriyle gönüllerde taht kuran, türküyü topluma sevdiren sanatçıların başında gelen Zara ve yıllardır televizyonlara hazırladığı programlarda övgüyü hakedecek bir çizgi tutturan Orhan Hakalmaz, birlikte en güzel türküleri seslendiriyor.

Halk müziğimizi kendine özgün yapısıyla seslendiren iki sanatçı, başarılı yorumlarıyla türkü severlere doyumsuz bir türkü resitali sunuyorlar.


Taliban'a dair tartışma
22:45/ Kanal 7
Dünya gündemine bin yıllık Buda heykellerini yıkmalarıyla düşen ve daha sonra gündemden hiç inmeyen Taliban, geçtiğimiz aylarda İskele Sancak'ta konu edilmişti. İşte ABD'ye yapılan saldırının sorumlusunun Usame Bin Ladin olarak gösterilmesi ve Taliban'ın Bin Ladin'i vermeye yanaşmaması, Taliban'ı bir kez daha dünya gündeminin merkezine oturttu.
"Taliban kimdir?", "Gücünü nereden alıyor?", "Yaptıkları ne kadar doğru?", "Amacı ne?", "Nasıl bir politika izliyor?", "Onların kurallarına göre yaşam nasıl olmalı?", "Dünyanın süper gücü Amerika'yı karşılarına alacak gücü nereden buldular?" gibi soruların cevap bulacağı programda, Taliban zihniyeti tüm yönleriyle masaya yatırılıyor.
ABD'nin vurma hazırlıkları içinde olduğu Taliban'ın getirdiği rejim ve İslam imajına dünyanın nasıl baktığı, Taliban'ın uygulamaların İslam'a uygun olup olmadığı gibi merak edilen sorular da İskele Sancak'ın bu bölümünde ekrana geliyor. Taliban tartışmasına bu hafta kanaat önderleri, yazarlar, akademisyenler ve konuyla ilgili söyleyecek sözleri bulunan uzmanlar konuk olarak katılıyor.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Bazılarının işi kolaylaştı
Havva Setenay İlhan: "Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıların ardından ABD ve müttefiklerinin bütün dünyada terörist avına çıkması, yıllardır terör bahanesiyle masum insanların kanını akıtan bazı ülkelerin de işini kolaylaştırdı. İsrail, Filistin yerleşim birimlerine doğru tam hız ilerlerken, Rusya da tabiki İsrail'den geri kalmayacaktı. Beyaz Saray'ın son açıklamalarından ABD'nin Afganistan'a yapılması muhtemel askeri harekatın Körfez Krizi'nde olduğu gibi naklen yayınının yapılmayacağını öğreniyoruz. Afganistan'daki gelişmeleri evimizdeki televizyonlardan izleyemiyecek olmamız çoğumuzu hayal kırıklığına uğrattı. Bazı yerlerde sessiz sedasız ortalıktan kaldırılan halkları düşününce, Körfez Krizi'nde ne olup bittiğini anlayamayan Iraklılar'ın bir açıdan şanslı olduğunu düşünmeden edemiyor insan."

 
CNN Türk suçluyu buldu!
CNN Türk'ün önceki akşam Hindistan'da kaçırıldığı iddia edilen uçak haberini, "Uçak Muhammed'in Ordusu adlı örgüt tarafından kaçırıldı" şeklinde vermesi şaşkınlıkla karşılandı. ABD'ye yapılan saldırı ve devamındaki gelişmeler konusunda izleyicinin enformasyon bombardımanına tutulduğu şu günlerde, her söylentiyi haber yapan TV'ler güvenirliğini da yitirmeye başladı. Önceki gece ekranda yine bir uçak kaçırma haberi vardı. Bombay'dan Yeni Delhi'ye giden bir uçağın kaçırıldığı haberi başta NTV ve CNN Türk olmak üzere bütün kanalları telaşlandırdı. CNN Türk o kadar telaşlandı ki, henüz uçağın kaçırılmasıyla ilgili net bir şey olmamasına rağmen suçluları buldu ve, "Uçağı Muhammed'in Ordusu adlı bir örgüt kaçırdı" alt yazısıyla ilan etti. Sonunda haberin yanlış olduğu ve asılsız bir ihbardan kaynaklandığı açıklandı. TV'lerin, yanlış ihbardan kaynaklansa da ajanstan geçen haberi vermeleri doğaldı. Ancak doğal olmayan, CNN Türk'ün haberi "Uçağı Muhammed'in Ordusu kaçırdı" alt yazısıyla yorumlamasıydı. Anlaşılan o ki, artık nerede bir terörist eylem olursa olsun yapanlar mutlaka İslami örgüttü. Bu nedenle, 'kaçırdığı iddia edildi' demeye gerek yoktu. Böylece, TV'lerin gelen haberleri doğruluğunu araştırmadan yansıtması, izleyicinin TV'lere olan güvenini yitirmesine neden oldu.
5 Ekim 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED