T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Kampanya dediğin böyle olur
 


MOLDOVA BAHANE
Millilerimizin "formalite de olsa kazanacağız" diyerek hazırlandığı Moldova maçında Şenol Hoca'nın değişik bir 11'i sahaya sürerek yenileri denemesi, sakatları riske etmemesi bekleniyor.

 

Şaibeli ikilinin özgürlük ayıbı

MASKELİ DEMOKRATLAR Anayasa'nın 76. maddesi değişikliğini Meclis gündemine kendileri getirmelerine rağmen reddi yönünde ittifak eden ANAP lideri Mesut Yılmaz ve DYP lideri Tansu Çiller, 'yasakçı tavır'larıyla tarihe geçtiler. Çiller, 76. madde oylamasına dahi katılmadı. DYP ve ANAP'lı milletvekilleri ise blok halinde red oyu verdi. Çiller-Yılmaz ikilisi, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın 5 yıl olan yasak süresinin 4 yıla indirilmesine de karşı çıktı.

NİÇİN KIRMIZI OY?
Önceki günkü oylama öncesi bir DYP'li milletvekilinin, "Bizimkiler Erdoğan'dan çok korkuyor. Oyumuz kırmızı" sözleri 'kirli hesabı' açığa vurdu. Çiller ve Yılmaz ikilisi, 1999 seçimlerinden önce de birçok dosya ile birbirini suçlayıp, soruşturma komisyonu kurdurmuşlardı. İki liderin mal varlığını soruşturan komisyonun çalışmaları sonrasında Yüce Divan yolu görününce, iki lider birbirini komisyondaki ANAP ve DYP'lilerin oylarıyla aklatmıştı.

Rus yolcu uçağı düştü
İsrail'den Sibirya'daki Novorossisk'e giden ve içinde 66 yolcu ve 11 kişilik mürettebat bulunan yolcu uçağı Karadeniz üzerinde düştü. Uçağa Ukrayna Donanması'ndan kazayla füze atıldı iddiası yalanlandı.

Operasyona rötar
ABD ve İngiltere'nin, Afganistan'a düzenleyeceği askeri operasyonu, kilit konumda bulunan İslam ülkelerinin itirazı üzerine son anda iptal ettiği iddia edildi.

PUTİN'İN KRİZ MANEVRASI
Putin, Afgan krizinden yararlanmak için yoğun çaba harcıyor. Christian Science Monitor gazetesi, "Rusya'nın bir yandan Çeçenistan'ı terör çerçevesine oturtmak, diğer yandan Orta Asya ve Kafkaslar'ı nüfuz sahasına dahil etmek istediğini" ileri sürdü.

İNSAN HAKLARI TEHDİT ALTINDA
Uluslararası Af Örgütü, 11 Eylülden sonra tüm dünyada insan haklarının tehdit altında olduğunu duyurdu. Örgüt, özellikle müslümanlara yönelik şiddet olaylarındaki artışın tehlikeli boyutlara ulaştığını açıkladı.

 
Eller tetikte
çocuklar ağlamasın

İkiz kulelere çocuklar saldırmadı... Ancak, savaş boyalarının sürülüp, saldırı çığlıklarının atıldığı şu günlerde yine en büyük acıyı ve sefaleti çocuklar yaşıyor. Şimdi Afganistan'da bir dilim ekmeğe muhtaç olan masum çocuklar başlarına ne geleceğini bilmiyorlar.
'ERDOĞAN'DAN KORKTULAR'
AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç, DYP ve SP'nin tavrını sert bir dille eleştirdi. Arınç, Anayasa değişikliği ile Meclis'in büyük itibar kazanma fırsatı yakaladığını hatırlatarak, "Ancak bir çuval inciri berbat etiler. Korkuyla hareket ettiler. Bu korku AK Parti korkusudur" dedi.
İRTEMÇELİK DE
ANAP'I TERKETTİ

ANAP'ta yaprak dökümü devam ediyor. Tanık ve Aşık'ın ardından İstanbul milletvekili M. Ali İrtemçelik de istifa etti. İrtemçelik halkın, "Hükümetim" deyip yüzünü döneceği, uluslararası camianın da ciddiye alacağı yeni ve güçlü bir hükümete bir an önce kavuşması gerektiğini ifade etti.
'KRİPTO ŞOKU'NA SORUŞTURMA
Yeni Şafak'ın önceki gün manşetten verdiği "Başbakanlık'ta kripto şoku" haberinden sonra harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulu, Albay Firuz Kırış'la ilgili soruşturmayı derinleştirdi. İddiaları Genelkurmay da soruşturuyor.
5 Ekim 2001
Cuma

PİYASALAR
Dolar 1.610.000
Mark 754.000
Altın (Cum.) 102.000
Borsa 7.805


Türkiye'de Hava
Adana 17 / 30
Ankara 11 / 28
Bursa 10 / 28
Diyarbakır 12 / 32
Erzurum 2 / 24
İstanbul 17 / 26
İzmir 18 / 29
Trabzon 18 / 26
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Sancının asıl sebebi Milletvekillerinin maaşı ve Meclis'in itibarı
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
ABD'ye dost öğüdü Ecevit, belki de esenliğe çıktı!..
Cengiz Çandar : M.Akif Aydın :
Hükümetin son demleri mi? "Bir koyup üç almak" dedikleri bu mu?
Mehmet E. Yavuz : Nurettin Canikli :
Ben de "Savaşa karşıyım, ama..." kalıbından nefret ediyorum! Dövizin yakın geleceği
Sami Hocaoğlu : Dücane Cündioğlu :
"Seküler ahlak" olur mu? I. Dünya Harbi öncesine dönüş
Mehmet Şeker : Fatma K. Barbarosoğlu :
Üzeyir Garih'ten bir hatıra Dibe vuran Türkiye'den yenilmiş insan resimleri - 1
Sadık Albayrak : Kadir Demirel :
Siyasete soyunmak, gerçekleri göğüslemek!.. Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED