T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Erdoğan: Onlar elitle
biz halkla beraberiz

AK Parti lideri Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın eleştirilerini cevapladıktan sonra, "Kimin ak-kara olduğunu ortaya koyarız" dedi.

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın eleştirilerine cevap vererek, "Bizi fazla konuşturmasın. Kimin ak-kara olduğunu ortaya koyarız" dedi.

Erdoğan, 'sosyal demokrat zihniyet' ile aralarındaki farkı şöyle açıkladı: "Elit geçinen kesim bu sosyal demokratlarla ele ele, omuz omuza; fakat ülkenin ezilenleri de bizimle beraber. Bununla iftihar ediyorum."

Erdoğan, seçim gezisini dün Mersin, Adana ve İzmir'de yaptığı üç ayrı mitingle devam ettirdi. Özellikle CHP'ye yüklenen Erdoğan, AK Parti'nin tek başına iktidara yürümesinden korkan çevrelerin "iftira kampanyasına" başvurduklarını belirterek, "Milleti aç, sefil hale getiren kim? 14 gün sonra Türkiye'de değişim ve dönüşümü ele ele vererek halledeceğiz" diye konuştu.

Ezilenlerle kolkolayız

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Elit geçinen kesim bu sosyal demokratlarla ele ele, omuz omuza; fakat hamdolsun bu ülkenin ezilenleri de bizimle beraber. Bununla iftihar ediyorum. Şimdi rahatsız olmaya başladılar. 'Arkasında dosyası olanlar bu ülkeyi yönetemez' diyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması isteniyor. Oysa şu anda kendileri dokunulmazlık kapısındalar. Tayyip Erdoğan dokunulmazlık yürüyüşünde yok. Çünkü aday değilim. Bunlar samimi değiller. Biz kürsü dokunulmazlığı dışında bunun kaldırılması gerektiğini zaten programımıza aldık."

İSKİ, Meral ve Derviş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, CHP'nin devamı olduğu partiden aldığını hatırlatan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla aldığı belediyede 4 milyar yatırım yaptığını, borcu da 1 milyara düşürdüğünü anlattı. İSKİ skandalını hatırlatan Erdoğan, "İşçinin yanında olduğunu söyleyenler işçiye, memura maaş veremiyorlardı. Bizi fazla konuşturmasınlar. Kimin ak-kara olduğunu ortaya koyarız" diye konuştu.

Erdoğan, 15 km duble yol projesini çarpıtan Türk-İş eski Başkanı ve CHP milletvekili adayı Bayram Meral'i de "Dürüst ol dürüst. Daha dün bize gelip Derviş'i şikayet eden sen değil miydin?" diye eleştirdi.

Çukurova çiftçisine seslenerek, "Ekonomiden sorumlu zat şimdi orda değil mi? Benim Adanalı çiftçim 2 kilo pamuğa 1 litre mazot alır duruma düşmedi mi? Bunun hesabını kim soracak" diye soran Erdoğan, "Biz; 3 Kasım'da" cevabını aldı.

Mumcu: Bu ışık yarasaları yok edecek

AK Parti Isparta milletvekili adayı Erkan Mumcu da Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada, "Işıkları yakacağız ve yarasalar için hayat hakkı kalmayacak. Milletin kanından beslenen yarasaların hayat hakkı yok. Milletle inatlaşmayın, çünkü Atatürk söylemiş, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir'" diye konuştu.

 
Hükümetin son MGK'sı bugün
MGK'nın gündemindeki en önemli konu ABD'nin olası Irak harekatı. Diyarbakır ve Şırnak'ta OHAL devam edebilir.
Nerede o eski seçimler
Seçimlere iki hafta kala siyasetin renksiz serüveni devam ediyor. Meydanlarda yeni sloganlar atılsa da, eski seçimlerde çıkan "vecize"lerle yarışabilir nitelikte değil.
Toprak: Bankamı gaspettiler tüm yatırımlarım durdu
Ecevit, terörist Apo üzerinden oy istedi
'Sanayimiz peşkeş çekiliyor'
Bahçeli: Yılmaz'ın Brüksel yolunu keseriz
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "MHP varolduğu sürece, Diyarbakır'dan başlayan Brüksel'e doğru yol almaya çalışan cennet yolcularının yolunu Ankara'da keseriz" dedi. Bursa mitinginde konuşan Bahçeli, MHP'nin de AB'yi istediğini, ancak idamın kaldırılması ve Kürtçe konularına karşı çıktıklarını hatırlattı. ANAP lideri Yılmaz'a yüklenen Bahçeli, "MHP varolduğu sürece, Diyarbakır'dan başlayan Brüksel'e doğru yol almaya çalışan cennet yolcularının yolunu Ankara'da keseriz. Müsaade etmeyiz" dedi.
  • ALİ SALİ


    BAŞBAKANLIK:
    'AK Parti fişlendi' haberi yalan

    Başbakanlık, bir gazetede yer alan "AKP fişlendi" başlıklı haberi yalanladı. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından, seçime katılacak kamu görevlisi aday adaylarının, istifa sonrası boşalan kadrolara atama yapılmamasının takibi açısından kurumlarından istendiği belirtilerek, "18 Ekim'deki Başbakanlık Takip Kurulu toplantısında haberde belirtildiği gibi bir görüşmenin olmadığı" kaydedildi.
  • 21 Ekim 2002
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED