T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Oracle Linux'a kucak açtı

Tüm dünyada Linux, önemini gün geçtikçe artırıyor. Giderek daha fazla kullanıcı yüksek performanslı, güvenilir ve maliyet avantajlı platformlarda çalışma isteğiyle Linux'u tercih ediyor. Bu doğrultuda Oracle, Oracle 9i Database Release 2, Oracle9i Application Server ve Oracle9i Developer Suite ile Real Application Clusters'ı Linux işletim sistemine getirerek, kurumsal kullanıcılara "Unbreakable Linux"u sunuyor.

Oracle Türkiye de bu gelişmelerden yola çıkarak her sene geleneksel olarak düzenlediği Ankara Açık Dünya toplantısının temasını Unbreakable Linux olarak belirledi. Dell, Intel ve HP sponsorluğunda, 22 Ekim tarihinde Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen "Linux'un Açık Dünyası Konferansı" ile Oracle, Linux'un kurumlara ve topluma sunduğu katma değeri, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş bir kitleye aktarırken, "Unbreakable Linux" vizyonunu Türk iş dünyasına tanıtma imkanı elde etti.

Açılış konuşmasını Oracle Genel Müdürü Atilla Kıral'ın yaptığı etkinlikte, uzmanlarla kullanıcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları, "Türkiye'deki Uzmanları Linux'un Kazandırdıklarını Anlatıyor" başlıklı bir vizyon toplantısı da gerçekleştirildi.


'Cep'e PC muamelesi

Intel, Taipei'de gerçekleştirilen Intel Developer Forum'da, cep telefonlarının en az avuçiçi bilgisayarlar kadar güçlü özelliklere sahip olmalarını sağlayacak yeni teknolojilerini tanıttı. Bu yeni teknolojiler sayesinde yüksek performansa sahip, daha fazla veri depolayabilen cep telefonları üretilebilecek. Ayrıca cep telefonlarında, MPEG4 video çözümü, ses ve yazı tanıma, Java yazılımı çalıştırma gibi uygulamalar yüksek bir performans seviyesiyle kullanılabilecek. .13-mikron işlem teknolojisi tabanlı 1.8 volt çoklu-seviye kablosuz flash bellek yongası ve bellek ve işlemci yongalarını bir araya getiren gelişmiş paketleme teknolojisi kullanılan yeni mikro işlemciler gelecekte gözde olacak.


Turk.Ticaret.Net'e girişimcilik ödülü

Her yıl Junior Chamber International (JCI) tarafından düzenlenen TOYP "The Outstanding Young Persons of The World), "Dünyanın On Başarılı Genci" yarışmasının ülkeler bazında ön elemesini oluşturan ve Junior Chamber Türkiye tarafından organize edilen "Türkiye'nin On Başarılı Genci Yarışması"nda "İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik" dalında birincilik ödülünü, Turk.Ticaret.Net Genel Müdürü Murat Yanıklar aldı. 27 yaşında olan Yanıklar, ödülünü, Türkiye'nin KOBİ'lere yönelik ilk B2B sitesi TURKTİCARET.Netíi kuranlar arasında bulunduğu, üye sayısını yaklaşık üç yıl içinde 30 bine çıkarma başarısı gösterdiği için almaya hak kazandı.


İnternete sorunsuz bağlantı

Sony Ericsson'un ürettiği GC75, taşınabilir bilgisayarların başka hiçbir donanım gerektirmeden internete bağlanmasını sağlıyor. Bir PC modemi kadar veri hızı sağlayan cihaza SIM kartınızı takarak her yerden internete girebiliyorsunuz. GC75, Windows 98 ve üst işletim sistemlerinin hepsinde çalışabiliyor.


Fakstan e-postaya

Bir dokümanın sayfa sayısı faksla gönderilemeyecek kadar çoksa sıkca kullanılan yöntem fotokopi çekip postalamaktır. Bu önemli zaman kaybına yol açar. Sayfa sayısının az olduğu durumlarda da faksın çıktı kalitesi tatmin edici olmayabilir. Özellikle fotoğraf ve çizimler fakslandığında, kalitelerinden kaybederler. Lanier fotokopi makinaları, faksa verilen dökümanları Adobe Acrobat veya TIFF formatına çevirerek e-posta adresine gönderiyor.


Alcatel e-Ticaret'in adı NextiraOne oldu

Teknoloji şirketlerinin satın alımı ve gelişimi üzerine odaklanmış, sektöründe lider dev Amerikan yatırım şirketi Platinum Equity'nin, aralarında Türkiye'deki Alcatel e-Ticaret firmasının da bulunduğu 1,5 milyar Euro (ABD$1,3 milyar) değerindeki Alcatel Avrupa'daki Kurumsal Dağıtım Kanalı ve Servis Hizmetleri'ni geçtiğimiz nisan ayında satın almasının ardından, Türkiye'de faaliyet gösteren Alcatel e-Ticaret Dağıtım ve Pazarlama Ltd. Şti'nin adı, 15 Ekim'den itibaren NextiraOne İletişim Çözümleri Ltd. Şti olarak değişti.


Japonya'da moda: i-mode

Telekomünikasyon alanında 2002 yılına damgasını vuran iki teknoloji olduğunu ve bunlardan birinin i-mode olduğunu vurgulayan Tekofaks Panasonic GSM Ürün Müdürü Serhat Tatlı, "Bir çeşit mobil internet servisi olan ve abone sayısı çığ gibi büyüyen i-mode servisini Japonya'da şu an toplam 37 milyon insan kullanıyor ve bu rakama her ay ortalama 400 bin yeni abone ekleniyor" dedi. I-mode'un Avrupa'da da uygulamaya girdiğini belirten Tatlı, içerik ve servis sağlayıcılarının sayısı arttıkça, bu servisin abone sayısının da hızla artacağını söyledi.


Görüntülü cep telefonunda Panasonic teknolojisi

I-mode kullanım amacının %40'ını bilgi, %36'sını eğlence/oyun siteleri ve %9'unu iletişimin oluşturduğunu belirten Tatlı, şunları söyledi: "2002 yılına damgasını vuran diğer teknoloji, FOMA servisi ise yine NTT DoCoMo'nun desteklediği ve hareketli görüntü transferine imkan sağlayan 3G video telefon servisi olarak tanımlanıyor. Şu an 140 bine yakın abonesi olan FOMA'nın sahip olduğu bu rakam, her geçen gün dengeli bir şekilde artıyor."

 
WEB GEZGİNİ
Cemil Meriç 'net'te
Ünlü düşünce adamı Cemil Meriç'in anısını yaşatmak için açılan sitede, Meriç'in biyografisi, otobiyografisi, eserleri, resimlerinin yer aldığı albüm, fildişi kule bulunuyor. Sitedeki Forum bölümünde ise, konuyla ilgili tartışmalara katılmak mümkün.
cemilmeric

İşte diş hekiminiz!
Dişhekimi Nurdan Cipiloglu'nun eşiyle birlikte hazırladıkları bu site, ağız ve diş sağlığıyla ilgili internet kullanıcılarını bilgilendirmeyi amaçlıyor. Sitede, estetik diş hekimliğinden, çocuk ağız ve diş sağlığına kadar geniş bir yelpazede bilgiler bulabilirsiniz.
hekimim


NET KİTAP
FrontPage 2002
Microsoft'un web tasarım yazılımı FrontPage'in 2002 versiyonunu öğrenmenizi sağlaycak bu kitap Hayat Yayınları'ndan çıktı. FrontPage 2002; özellikle İngilizce sorunu olanlar için ideal bir kitap. FrontPage 2002 kitabı, öncelikle okuyucuda bir tasarım alt yapısı oluşturup web tasarımının mantığı ve gerekliliği etkin bir şekilde anlatılıyor. Ardından web tasarımında FrontPage programının etkin bir şekilde kullanılması ve web tasarım konusunda sunduğu imkanlar tanıtılıyor.
hayat

Bilgi güvenliği masaya yatırıldı
Microsoft tarafından İstanbul'da düzenlenen Güvenlik Günü etkinliğinde, bilginin şirketlerin en değerli varlığı olduğuna dikkat çekilerek, güvenli bilgi işlem altyapısı kurmanın yöntemleri aktarıldı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga etkinlikte bilgi güvenliğinin önemi üzerinde durdu. Microsoft Ürün Müdürü Mustafa İçil ise virüsler, veri kaybı, internet tabanlı worm (solucan) saldırılarının bilgileri bekleyen tehlikeler olduğunu söyledi.
Üniversite - Endüstri işbirliğine TBV köprüsü
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 14. Üniversitelerarası Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) Toplantısı, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlendi. İki bölüm ve üç ana oturumdan oluşan toplantıda, bilgisayar mühendisliği eğitimi sorunları tartışılırken, sorunlara çözüm için somut öneriler ve projeler geliştirildi. Türkiye'nin önde gelen 31 üniversitesinin öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasının Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven yaptı. Daha sonra söz alan TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Endüstri
/Sanayii
/Üniversite işbirliğini artırmanın Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artıracak yeni iş alanları ve kaynaklar yaratmak için artık kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
29 Ekim 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED