T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'40'ında ne yaptın ki 65'inde yapacaksın'

AK Parti lideri Erdoğan, Baykal'a, "40 yaşında bakanken ne başardın ki 65'inde başaracaksın?" diye sordu. Erdoğan, Baykal'ın somut çözümü olmadığını söyledi

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere iki gün kala seçmeni CHP konusunda uyardı. CHP'ye yönelik eleştirilerinin dozunu artıran Erdoğan, Baykal'a, "40 yaşında bakan iken ne başardın ki 65'inde nasıl başaracaksın?" diye sordu.

Dün Niğde ve Antalya'da miting düzenleyen Erdoğan'ın, sola çatması dikkat çekti. CHP'yi "Ne demokrasiden ne de hak ve özgürlüklerden nasibini almamış parti" olarak niteleyen Erdoğan, bu parti iktidarının "yokluk, kuyruk, kupon ve kuyrukçuluk" dönemleri olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, gençleri de uyardı ve büyüklerinden 1980 öncesi CHP iktidarını sorarak oy kullanmalarını istedi.

Baykal'ın somut çözümü yok

Deniz Baykal'ın kendilerini eleştirirken somut bir şey ortaya koyamadığını anlatan Erdoğan, "Onların elinde, bizimle ilgili ne örnek varsa söylesinler. Ama kendilerine geçmişi şahit. Hayatta taş üstüne taş koymadılar. Hatırlıyor musunuz? Yağ kuyruklarını, gaz kuyruklarını! Kuponla akaryakıt kuyrukları vardı. O zaman Baykal 40 yaşında idi. 40 yaşında bakan iken ne başardın ki 65'inde nasıl başaracaksın" diye konuştu.

Yılmaz kaç kez kayış attı

Erdoğan, şöyle devam etti: "Mesut Yılmaz TCK'nın 312/2 maddesinin kaldırılması konusunda kaç defa kayış atmıştır. Kendi partisinden Yıldırım Aktürk de açıklamıştı. (312'nci maddeyi kaldıracaktık ama dönemin savcısı Vural Savaş geldi, 312'yi kaldırdığımız zaman Tayyip Erdoğan'ın önünün açılacağını söyledi. Bu yüzden vazgeçtik) dedi. Seçim ortamına girdiğimizde de bunlar gelip, (Şu seçimi erteleyelim, biz de 312'yi kaldıralım) dediler. Kabul etmedik. Çünkü bu hikaye Tayyip'in hikayesi değildir."

Eğitimde fırsat eşitliği olacak

İktidara geldiklerinde düz liseler ile meslek liseleri arasındaki "fırsat eşitsizliğini" gidereceklerini kaydeden Erdoğan, "Yavrularımız üniversite önlerinde mağdur. Dünyada ilk defa üniversite mezunu çöpçüler bizde var" ifadesini kullandı. AK Parti lideri Erdoğan, konuşmasını, şöyle tamamladı; "4, 3, 2, 1...Yakın ışıkları Türkiye boydan boya aydınlansın. Yakın ışıkları yoksulluklar bitsin. Yakın ışıkları anaların gözyaşı dinsin. Yakın ışıkları herkes iş sahibi olsun."

'HALK Başbakan olacak'

Erdoğan, Başbakan adayı tartışmasına değinmedi, ancak Niğde'de, "AK Parti iktidara gelince Başbakan kim olacak diye merakla soruyorlar. Cevabını verelim; Tarihimizde ilk defa HALK Başbakan olacak. Hepimiz Başbakanız" pankartı açıldı.

Vecdi Gönül: Varsayımlara cevap vermem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vecdi Gönül, Cumhurbaşkanı Sezer'in, kendisini Başbakanlığa atayabileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "varsayımlar üzerine konuşmak istemediğini" söyledi. Partisinin başbakan adayının Merkez Karar Yönetim Kurulu'nca belirleneceğini hatırlatan Gönül, Cumhurbaşkanı Sezer'in kendisini Başbakanlığa atayabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de, "Bu bir varsayım ve varsayımlarla ilgili sorulara cevap vermiyorum. Olsun, o zaman cevap vereyim. Yani, benimle ilgili gelişmelerin ne olacağı belli değil" dedi.

 
'Siyasiler konuşmaktan korkuyor'
FP davasının raportörü Prof. Dr. Mehmet Turhan, parti kapatma kararlarının milletvekillerini "konuşmaktan korkar" hale getirdiğini bildirdi.
Ecevit çekilme sözünü belirsiz tarihe erteledi
Başbakan Ecevit, AK Parti lideri Erdoğan'ı "başka isimlere yer açmamak için genel başkanlığı bırakmamakla" suçlarken, "DSP de aynı durumda değil mi?" sorusuna kızdı.
Halktan YSK'ya öneri: Sandığa reklam alın!
Ödeneksizlikten yakınan YSK yetkililerine vatandaştan kaynak önerisi: Seçim sandıklarına reklam alın.
'Cumhurbaşkanı teamüllere uyar'
AK Parti Genel Sekreteri Yalçınbayır, Sezer'in Başbakan atarken demokratik teammülleri dikkate alacağını söyledi.
Yazıcıoğlu:
Yapanın yanına
kâr kalmayacak

Kutan: IMF'cilere
oy vermeyin

Kısa Haberler
Baykal: İktidar çete suçu işledi
CHP lideri Deniz Baykal, hükümeti "çete" olmakla suçladı. Kırıkkale ve Ankara mitinglerinde konuşan Baykal, ekonomik çöküntüden 15 yıldır iktidarda bulunan tüm partilerin sorumlu olduğunu savundu. Baykal, "Türkiye'yi buraya getirenlerin ağa babası ANAP değil mi? Tek başına değil, örgütlü suç işlediler. Çete bunlar, çete. 312. madde kapsamında. Başka kim var? DYP, MHP... RP yok mu? Bir de söylemeye dilim varmıyor, ama siz söylediniz, maalesef DSP de var. Bunların sayesinde Türkiye yolsuzluklar liginde şampiyon oldu" dedi.
  • SAMİ GÖKÇE

  • 1 Kasım 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED