T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Fener neler kaçırdı neler

Sarı-lacivertli ekip kendi evinde tribünleri dolduran 50 bin seyircisi önünde 1-0 yenik duruma düştü. Ancak üstün oynayan taraf olmasına rağmen sayısız gol fırsatını değerlendiremeyerek tur garantisini alamadı.

UEFA Kupası 2. tur ilk maçında Fenerbahçe evinde ağırladığı Panathinaikos ile 1-1 berabere kalarak tur umudunu Atina'ya bıraktı. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe sayısız gol fırsatlarından yararlanamadı. 15. dakikada konuk ekip Basinas'ın sert şutuyla 1-0 öne geçti. Daha sonra baskısını iyice arttıran Fenerbahçe birçok pozisyonu çömertçe harcayan Washington'un ayağından 42. dakikada bulduğu golle eşitliği sağladı. Ve devre bu sonuçla tamamlandı.

Taraftarlardan Lorant'a tepki

Fenerbahçe'nin, Panathinaikos ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı UEFA Kupası 2. tur ilk maçı sonrası, sarı-lacivertli taraftarlar teknik direktör Werner Lorant'ı istifaya çağırdı. Stadı tamamen dolduran taraftarlar, maçın bitiş düdüğüyle birlikte, "Lorant istifa" diye tempo tutarak, Alman teknik adamı protesto etti.

Lorant çok memnun!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, futbolcularının sergilediği futboldan genelde memnun olmadığını ifade ederek "Sonuçtan memnun olmadığımı herkes düşünebilir. Uzak mesafeden birgol yedik. Sonra gayet iyi oynadık. Üç pozisyondan birini gol yapabildik. İkinci gol için elimizden geleni yaptık. Son atağımızda top golmüydü, göremedim. Hakem golü vermedi. Bu turun ilk yarısını oynadık. Atina'da ikinci yarıyı oynayacağız" dedi.

BASKI GOL GETİRMEDİ

İkinci yarıya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Sarı-lacivertliler, önce Steviç ardından Washington'la bulduğu pozisyonları gole ceviremedi. Kontrataklarla gol arayan konuk ekip 72. dakikada Olisadebe ile yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı.

Son dakikalarda baskısını iyice arttıran Fenerbahçe Serhat, Ceyhun, Tuncay ve Washington'la bulduğu pozisyonları gole çeviremeyerek tur şansını Atina'ya bıraktı.

KKTC bayraklı karşılama

Çok az bir miktarda Panathianikos taraftarının geldiği İstanbul'da olağanüstü tedbirlere rağmen zaman zaman gerginlikler yaşandı. Yunanlı taraftarların tahriklerine karşılık Fenerbahçeliler de KKTC bayrağı açarak karşılık verdiler.

Pet şişe yağdı

Şükrü Sina Gürel ve Yorgo Papandreu sahayı dolaşırken, Yunan taraftarlar için ayrılan bölüme gelindiğinde, üzerlerine çok sayıda yabancı madde ve pet şişe atıldı. Bu arada Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu`nun eşi Ada Papandreu`nun kafasına bir ayran kutusu isabet etti.

Barış bildirisine imza

Türkiye ve Yunanistan adaylık yolunda bir adım daha atarak dün Olimpik Barış Bildirisi imzaladılar. Törene Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, iki takım teknik direktörleri ve kulüp başkanları katılarak destek verdiler.

Patrikhane'de dua

Panathinaikos, dün oynanan maç öncesi Balat'ta bulunan Fener Rum Patrikanesi'ni ziyaret ederek dua etti. Yunan ekibinde futbolcular ile Kulüp Başkanı Auyelus Filipidis'in ziyaret ettiği Fener Rum Patrikhanesi'nde futbolcular mum yakıp, galibiyet için dua etti.


Spor Yazarları
Cengiz Çandar : Ahmet Bıyıklı :
Komşuluk hatırına Goller Atina'ya
Turgut Koloğlugil: Rıfkı Soysal:
Akıl ve ayak işi İmparatorun yanlışı nerede
 
KARTAL UZATTI
Beşiktaş Karmona'nın golüyle öne geçtiği maçta Abelardo'nun son dakika golüne engel olamadı.
DENİZLİ'NIN UMUDU VAR
UEFA Kupası 2. turundaki temsilcilerimizden Denizlispor, Sparta Prag rövanşına umutlu çıkacak.
TRABZONSPOR 4'te 4 peşinde
Ligde son 3 maçını kayıpsız geçen Karadeniz ekibi, kendi sahasında oynayacağı Diyarbakır maçını çıkışını sürdürmek istiyor.
Suskun kralın gol hasreti
Lig, Avrupa ve Milli takım forması altında 48 gündür gol atamayan Arif, Göztepe maçında bu hasretine son vermek istiyor.
Efes hakeme öfkeli
Barcelona'ya 2. uzatma sonunda yenilen Lacivert-beyazlılar, maçın İtalyan hakemine büyük tepki gösterdi.
EMRE İtalyanların gözbebeği
Emre İnter'in Rosenborg'u yendiği maçtaki oyunuyla basın tarafından da sahanın en iyisi olarak seçildi. "Emre hemen hemen bir idol" başlığını atan La Gazzetta dello Sport "Futbolu ile hem rakibini hem de San Siro seyircisini deliye döndürdü. Orta sahada kendi rahatlığıyla gözüküyor ve her zaman daha fazla seviliyor. Eğer böyle devam ederse gerçek bir idol olacak" yorumunda bulundu.
1 Kasım 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED