Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
PAYLAŞILAMIYOR

Bir TV fenomeni haline gelen Çocuklar Duymasın, 'eski bölümleri bile transfer edilen ilk dizi' olarak tarihe geçti. Dizinin üç bölümünü TGRT'den satın alan Star, propaganda görüntüleri ile birlikte dizinin yayınına başladı bile. Çocuklar Duymasın artık üç farklı kanalda.

Tekrar bölümleri bile gün birincisi olan ve izleyicide tiryakilik haline gelen Çocuklar Duymasın adlı dizi paylaşılamıyor. Önceki akşam Star'da Çocuklar Duymasın'ı gören herkes 'Anaa' dedi. Dizi, TGRT ve atv'den sonra şimdi de Star'daydı. Herkes (Buna Star çalışanları da dahil), 'Acaba şimdi de Star'a mı transfer oldu?' diye düşündü. Çünkü Star, bir süredir bu dizinin peşindeydi. Ancak Genç Parti, mitinglerinde dizi oyuncularını kullanmak isteyince transfer gerçekleşememişti. Sonradan anlaşıldı ki, Genç Parti'nin reklamını yapmak isteyen Star yetkilileri, çareyi TGRT'den eski bölümleri almakta bulmuştu. TGRT ile anlaşan Star yöneticileri, seçime kadar her gün yayınlanmak üzere dizinin 3 bölümünü satın aldı ve arasına propaganda görüntülerini koyarak ilk bölümü önceki akşam ekrana getirdi. Ve Çocuklar Duymasın, eski bölümleri bile transfer edilen ilk dizi olarak tarihe geçti.

Bu diziden her TV'ye lâzım

Çocuklar Duymasın'ın yeni bölümleri hep birinci olurken, TGRT'de neredeyse her gün yayınlanan eski bölümleri de yine ilk sıralarda yer aldı. Çoğu zaman her iki TV'de yayınlanan tekrarları bile birbirleriyle yarışarak en çok izlenenler arasında ilk sıraları paylaştı. TGRT, elinde bulunan eski bölümlerin reyting gücünü iyi kullandı. Show Haber'in, yayın saatini 19.00'a kaydırmasının ardından yeni bir strateji uygulayan TGRT, 29 Ekim Salı günü Çocuklar Duymasın'ı bülten önüne çekti. Aynı gün atv'de yayınlanan Çocuklar Duymasın, Star'da yayınlanan Galatasaray- L. Moskova maçının ardından yüzde 19,8 reyting ve 44,5 share ile ilk defa ikinci olurken, TGRT'de yayınlanan eski bölümü 9,2 reyting ve 27, 8 share ile üçüncü oldu. TGRT Haber ise, 8, 4 reyting ve 20,9 share gibi yüksek bir oranla dördüncülük koltuğuna oturdu.

Suyunun suyu bile para ediyor

Dizinin senaristi Birol Güven ise, dizinin bölümlerinin bu kadar çok tekrarlanmasının kendilerini rahatsız ettiğini ancak Türkiye'de telif hakkı olmadığı için ellerinden bir şeyin gelmediğini söylüyor. TGRT'yle mahkemelerinin devam ettiğini ve kazanmaları halinde telif alacaklarını belirten Güven sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu kadar çok yayınlayarak altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar ama bize bir şey olmaz. Biz yine üretmeye devam ediyoruz."

Bu arada, dizinin 3 bölümü için TGRT'ye ne kadar para ödendiği henüz bilinmiyor. Star, daha önce de maç sırasında reklamla Genç Parti propagandası yapmak için Fenberbahçe- Panathi-naikos maçının yayın hakkını da almak istemiş, bunun için 2,5 milyon dolar önermişti. Ancak Show TV, teklifi geri çevirmişti.

 
Malkovich olmak ister misiniz?
Amerikan Bağımsız Sineması'nın son yıllardaki en başarılı örneklerinden biri sayılan Being John Malkovich (John Malkovich Olmak) bugün ekranda. 1999 yapımı olan ve üç dalda Oscar'a aday gösterilen film, New York Eleştirmenler Birliği "En İyi İlk Film" ödülü ve TV Eleştirmenleri Birliği'nin "Çıkış Yapan Yönetmen" ödülünü kazanmıştı. Spike Jonze'un hem yönetmen hem oyuncu olarak yer aldığı ve 'özgün' kelimesinin yetersiz kaldığı filmde hikaye, kuklacı Craig Schwartz'ın atölyesinde çalışırken, Amerika'nın en ünlü aktörlerinden olan John Malkovich'in beynine açılan gizli bir geçiş bulmasıyla başlıyor. Schwartz, bu tuhaf keşfini, iş arkadaşı Maxine'e söyler. İkili, işi ticarete döker. Artık sıradan vatandaşlar 200 dolara 15 dakikalığına Malkovich olabilmektedir.
John Malkowich Olmak
Orijinal Adı: Being John Malkovich
Yön: Spike Jonze
Oyn: John Cusack, Cameron Diaz, John Malkovich
Yapım Yılı: 1999
Türü: Fantastik/Macera
KANAL 6 / 20.00

Parti liderleri İskele Sancak'ta
Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak programı bir süre önce başlatmış olduğu liderler turuna seçimlere çok az bir zaman kala devam ediyor. Programda liderlere son kez söz hakkı tanınıyor. Deniz Baykal'dan Recep Tayyip Erdoğan'a, Tansu Çiller'den Recai Kutan'a, İsmail Cem'den Mesut Yılmaz'a, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Sadettin Tantan'a hemen bütün liderlerin katıldığı bölümlerden bir derleme yapılacak olan programda, liderlerin ilgi çekici söz ve vaatleri yeniden ekrana getiriliyor.
Kanal 7 / 23.30
1 Kasım 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED