T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Bahçeli: Krizi darbesiz aşarız

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Her ekonomik kriz bir siyasal sonuç doğurur, ama bu kez krizi demokrasi içinde çözeceğiz" dedi. Kahramanmaraş mitinginde konuşan Bahçeli, "1946'da çok partili siyasal hayata geçtik. 1958'de ekonomik kriz yaşadık 1960 ihtilali oldu. 1970 krizi 12 Mart muhtırasını getirdi. 1979 ekonomik krizi sonrası 12 Eylül ara rejimi geldi. Ama bu krizi demokrasi içerisinde çözeceğiz" diye konuştu. "AB'ye boynu bükük değil, başı dik girmek istiyoruz" diyen Bahçeli, "AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer diyenlere sandıkta Maraş tokadı atıp, işlerini bitirin" dedi.

Gökçek'ten AK Parti'ye ilanlı destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın her tarafında dağıttırdığı el ilanları ile 3 Kasım seçimlerinde CHP karşısında AK Parti'nin desteklenmesini istedi. İlanda, Gökçek, Türkiye'nin istikrara ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle denildi: "Solda CHP, sağda AK Parti barajı aşmaktadır. Tıpkı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde olduğu gibi sağduyulu tüm vatandaşlarımızın oylarını AK Parti'de birleştirmeleri, Türkiye'yi sola teslim etmemek için şarttır. Diğer sağ partiler baraj altında kalacağı için, bu partilere verilecek oylar kesinlikle boşa gidecektir. Bu partilere oy vermek sola yani CHP'ye oy vermek anlamına gelecektir."

Çiller, liderleri yine tartışmaya çağırdı

DYP lideri Tansu Çiller, AK Parti lideri Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal'a "tarihi çağrı" yaptığını belirterek, "Gelin, programınızla ekibinizle Türkiye'yi tartışalım" dedi. Çiller, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde yaptığı konuşmada, 5 yıldır DYP'nin iktidarda olmadığını, bunun sonucu olarak da Ege'nin, İzmir'in, Torbalı'nın sıkıntı çektiğini bildirdi. Çiller, Baykal ve Derviş'in Torbalı'ya gelmediğini öğrendiğini kaydederek, "Bunların pamukçunun ve çiftçinin yüzüne bakacak halleri kalmadı" dedi. Çiftçinin köylünün esnafın darağacına çıktığını kaydeden Tansu Çiller, "Onlar Derviş kurbanı. Onları kurtaracak Kırat'tır, DYP'dir" dedi. Avrupa Birliği ile müzakerelere 2003 yılında kendilerinin başlayacağını ifade eden Tansu Çiller, Türkiye'nin en önemli meselesinin işsizlik olduğunu söyledi. Çiller, "Liderleri açık oturuma davet ediyorum. Adaylarının ve projelerinin boş olduğunu göresiniz diye çağrı yapıyorum" diye konuştu.

Yılmaz: Futbolla AB'ye girilmez

ANAP Genel Başkanı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, "Siyaseti hizmet alanı olmaktan çıkarıp, bir çekişme, kavga arenası haline getirmek isteyenler var" dedi. Partisbinin Bursa'da düzenlediği mitingte konuşan Yılmaz, bazı çevrelerin ANAP`ın moralini bozmak için ellerinden geleni yaparken, birilerini iktidar ilan ettiklerini, kendilerini ise sandığın dibine ittiğini dile getirdi. Yılmaz, Avrupa'yı sadece futbolda yakalamanın yetmeyeceğini, ekonomide, hak ve özgürlüklerde de yakalamak gerektiğini dile getirirken, "Mesut bizi AB'ye götür"sloganlarının atılması üzerine, "ANAP ile Türkiye'nin kaderi birbirine karışmıştır. ANAP güçlü olunca Türkiye de güçlü olmuştur" dedi.

Liderler kendileri için oy kullanamayacak

3 Kasım seçimlerinde liderlerin büyük çoğunluğu Ankara'da oy kullanacak. Başbakan Ecevit, ANAP lideri Yılmaz ve YTP lideri Cem İstanbul, MHP lideri Bahçeli Osmaniye, SP lideri Kutan Malatya, CHP lideri Baykal Antalya'dan aday olmasına rağmen Ankara'da oy kullanacak. Muğla'dan aday olan Tansu Çiller ise İstanbul'da oy kullanarak kendisine oy veremeyecek. Genç Parti lideri Cem Uzan da Sakarya'dan aday olmasına rağmen yine İstanbul'da oy kullanacak. TBMM Başkanı Ömer İzgi'de Konya'dan aday olmasına rağmen oyunu Ankara'da kullanacak. Erdoğan ve Yılmaz, son mitingi memleketleri olan Rize'de yapacak.

  • BİLAL ÇETİN



  • 1 Kasım 2002
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED