|
|
ÜRÜN DİRİER
OCAK: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, kefal, hamsi, mezgit, tekir, barbunya, kırlangıç, kılıç, mercan, sinarit. ŞUBAT: Kalkan, tekir, gümüş, kefal, pisi, minekop, mırlan, karagös, uskumru, lüfer MART: Kefal, levrek, kalkan, gümüş, minekop, tekir, barbunya, mırlan, mezgit, izmarit NİSAN: Kalkan, mercan, levrek, kılıç, kırlangıç, gümüş, kefal, mezgit, mırlan, tekir, barbunya, eşkina, izmarit MAYIS: Levrek, tekir, barbunya, kalkan, dil, kılıç, kırlangıç, karides, pavurya, iskorpit, kefal, gümüş, izmarit HAZİRAN: Tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit, levrek TEMMUZ: Sardalya, kolyoz, uskumru, tekir, barbunya AĞUSTOS: Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, kalyoz, palamut EYLÜL: Sardalya, kılıç, palamut, lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç, hamsi, mırlan, hani, tekir, barbunya EKİM: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinarit, mercan, sardalya, eşkina, minekop, izmarit, gümüş, hamsi KASIM: Uskumru, hamsi, lüfer (çinekop), palamut-torik, istavrit, tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinarit, mercan, sardalya, eşkina, minekop, izmarit, gümüş ARALIK: Hamsi, uskumru, lüfer, palamut, tekir, barbunya, istavrit, mercan, levrek, gümüş, mezgit, mırlan TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR
Her yaştan insan için çok gerekli bir besin olan balığın taze değil de bayat olması yarardan çok zarar getirebiliyor.
Deri: Taze balığın rengi parlak, pulları saydam olur; bayat balığın derisi ise bulanık ve renksizdir Gözler: Taze balığın gözleri canlı ve parlak olur; bayat balığın gözleri ise bulanıktır Solungaçlar: Taze balığın solungaçları parlak kırmızıdır bayat balığın solungaçlarıysa sarımsı gri bir renge sahiptir Karın derisi: Taze balığın karın derisi parlak olur; bayat balığınki ise bulanık ve elastikiyetini kaybetmiş durumdadır. İç organlar: Taze balığın iç organları normaldir; bayat balığın organlarıysa birbirine yapışmıştır. Kaslar: Taze balığın kasları sıkı ve elastiktir; bayat balığınki ise yumuşamış ve renk değiştirmiştir, bastırınca ezilir. BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
Balık tüketimi, ülkemizde kişi başına 8 kilogram iken, kişibaşına tüketimi 88 kilogram olan Japonya'nın kalp ve damar hastalıklarını en az yaşayan ülke olduğunu, Balık tüketimi yüksek olan çocukların, daha zeki ve kemik yapılarının daha sağlam, yaşlıların daha sağlıklı olduğunu, Yeni yapılan araştırmalara göre balık eti ve yağlarının yüksek tansiyonu düşürdüğünü ve deri hastalıklarını tedavi ettiğini. Balık etinin prostat kanseri riskini düşürdüğünü, şeker hastaları için faydalı olduğunu, hücre bozulmalarına bağlı hastalıkları engellediğini, kan akışını ve iltihaplara karşı bağışıklık sistemini düzenlediğini
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv Bilişim | Dizi | Karikatür | Çocuk |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |