AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Dönüşü muhteşem olacak

Almanya'da aldığı oyunculuk eğitimine rağmen, ismi ve milliyeti yüzünden mesleğini bu ülkede yapamayan Ali Başar, "Hırs yaptım. Türkiye'de kariyer yapıp Almanya'ya döneceğim, onlara kim olduğumu göstereceğim" diyor

  • MUSTAFA CAMBAZ
    Asmalı Konak'tan önce de dizilerde ve sinema filmlerinde rol almıştı ama asıl çıkışını bu dizide Hamzaoğulları'nın asi delikanlısı Tamer tiplemesiyle yaptı.

    Rol icabı yapmadığı kötülük kalmadı. Hapçı oldu, hırsız oldu, sonunda da Seymen Ağa'nın kızkardeşi Zeynep'e tecavüz edince diziden ayrıldı. Senaryoya göre ilerleyen bölümlerde tekrar dönecekti ancak, bu tiplemenin üzerine yapışmasından korktuğu için geri dönmedi. 'Durup dururken ikinci bir Tecavüzcü Coşkun olmak istemiyordu.'

    Oyuncu dediğin bukalemun gibidir

    Daha sonra Berivan'da Aytaç Arman'ın canlandırdığı Kudret Ağa'nın küçük kardeşi Cihan Çınaroğlu'nu oynadı. Tamer'e göre ağır bir roldü. Saçından sakalına farklı bir imajla çıkmıştı izleyici karşısına. Onun istediği de buydu. Tek tip olmayı sevmiyordu. Bukalemun gibi olmalıydı ve canlandırdığı her yeni karakter bir öncekini unutturmalıydı. Bunu da başardı. Çünkü, Berivan'ı izleyen insanlar kendisine Tamer değil de Cihan Ağa diye sesleniyordu. Ancak 7 bölümden sonra buradan da ayrıldı. Şimdilerde ekimde sahneye konacak Dövme oyununa hazırlanıyor.

    Kimyası değişik olana fizik yetmiyor

    Ali Başar'ın oyunculuk serüveni 15 yaşında gittiği Almanya'da başlamış. Orada video ile tanışan Başar, Yılmaz Güney, Ayhan Işık ve Kemal Sunal filmlerinden etkilenince oyuncu olmaya karar vermiş ve Hamburg Tiyatrosu'nda iki yıl oyunculuk eğitimi almış. Eğitimini pratiğe aktarmak isteyince, yapımcı firmalar, fiziğinin ve yeteneğinin hakkını teslim etmişler ancak, işin bunlarla bitmediğini ona hissettirmişler.

    Tipinin avantajıyla bir İtalyan'ı veya Portekizli'yi rahatlıkla oynayabilecekken, milliyeti ile ilgili sorunlar çıkınca, 'Almanyanız da sizin olsun, sinemanız da' deyip Türkiye'ye gelmiş. Ancak, bu tutum Ali Başar'ı hırslandırmış. "Bir gün tekrar döneceğim oraya, ama backraundum güçlü olarak" diyor ve devam ediyor: "Yaptığım işleri göstererek, kendimi kabul ettireceğim. Bunu gerçekleştirdikten sonra da bir daha gitmeyeceğim. Çünkü Almanları pek sevmem."


    Bir yıldızın kısa öyküsü

    Petek Dinçöz'ün rol aldığı Bir Yıldız Tutuldu ilk bölümden itibaren yeniden ekrana getiriliyor. Kemal Bey, sesini beğendiği Yıldız'a kendisini araması için kartını verir. Feride onbeş yıl sonra rastladığı kızına kavuşmak, kendini affettirmek için çırpınmaktadır. Celal buna karşı çıkar. Kemal'le şımarık starı Emel'in araları iyice açılmıştır. Emel'in yeni albümü de beklenen satışı yapmayınca Kemal yeni bir star adayı bulması için Metin'i harekete geçirir.
    Star / 21.50


    Charlie'nin Melekleri gibi

    Ekrana bugün yeni bir macera dizisi başlıyor. Üç kadınının sürükleyici maceralarını anlatan Üç Vahşi Melek'in ilk bölümünde, Grossman üç kadına yeni görevlerini bildirir.

    Tüm talimatları Grossman'dan alan üç kadınlar, onu görmemişlerdir. Görevleri WAT adındaki silah üreten bir şirketten yeni bir silahın örneğini çalmaktır. Görevlerini tamamlarlar. Fakat sonra, hayal kırıklığına uğrarlar. Çünkü bu görevi Grossman vermemiştir.
    Kanal D / 22.00


    ABD, aslında ne demek istedi?

    Aydoğan Vatandaş'ın sunduğu Kara Kutu'ya, İngiliz Araştırma Kuruluşu Türkiye Temsilcisi Gerald Jenkins konuk olarak katılıyor ve geniş bir alanda tartışma yaratan raporunu ve ABD ile ilişkilerin gerginleşmesine neden olan Kuzey Irak'ta Türk subaylarına yönelik baskın olayının perde arkasını anlatıyor.
    Stv / 00.45

  •  
    'Kıyıdan' bakmak için
    Milliyet yazarı Ece Temelkuran, bundan böyle haftada bir peryotla yayınlanacak bir TV programıyla izleyici karşısına çıkıyor. Yazılarındaki özgün bakış açısı ve değerlendirmeleri ile geniş bir kitleye hitap eden Temelkuran "Kıyıdan" adlı programda, gündem meselelerinin yanısıra kıyıda kalmış mevzulara da değinecek.
    Tv8 / 15.35

    Şimdi Şakacı klasikleri
    Şakacı'da klasikler geçidi var. Programda, adım ölçme, saatli asansör, sarhoş şoför, Alev Baymur, İzzet Yıldızhan gibi Şakacı'nın en iyi şakaları ve şakalanları var. Şakacı, artık adımların 25 cm'den fazla olmayacağını söylüyor ve macera başlıyor. Programda, 'asansörler saat başı ve yarımlarda kalkar' kuralına halkın gösterdiği tepkiler de var.
    Kanal 7 / 21.15

    Sualtından yeni haberler
    Derindeki sırlar, bir belgesele sığdırıldı. Antik döneme ait çapaların, lahitlerin, batıkların ve deniz canlılarının gösterildiği belgesel, 13 bölüm olarak hazırlandı ve çekimleri 2 yıl sürdü. Karadeniz, Ege ve Akdeniz sularında çekilen belgeselde, sualtı dünyamızın büyük canlıları ve arkeolojik batıklar, 1853 yılında Osmanlı-Rus savaşında batan Osmanlı savaş gemilerine ait toplar ve pek çok ilginç görüntü sunuluyor. Belgeselin yönetmenliğini Orhan Tuncel ve Vahit Özdemir'in üstleniyor.
    Trt 2 / 20.30

    Milli Eğitim Bakanı ile YÖK
    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu özel bölümüyle ekranda. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuk olacağı programda, "YÖK taslağının esaslarının neler olduğu", "YÖK'ün ve Üniversiteler Arası Kurul'un üyelerini kimin seçeceği" ve "Akademik özgürlüklerin nasıl güvence altına alınacağı" gibi sorular cevap buluyor.
    Cnn Türk / 15.00-23.05
    11 Temmuz 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED