AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Hazine ihracatçı tüccara fındık sattı

Fiskobirlik'in depolarında Hazine adına satın aldığı 2002 ürünü 48 bin ton fındığın 30 bin tonluk bölümü, gerçekleştirilen 3 ihale ile ihracatçı ve tüccar tarafından satın alındı. 31 Ağustos'ta sona erecek 2002-2003 ihraç sezonunun tamamlanmasına kadar yapılacak ihalelerle, bu fındığın tamamının ihracatçı ve tüccar tarafından satın alınacağı tahmin ediliyor.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği FİSKOBİRLİK yetkilileri, ilk 2 ihalede 17 bin ton Giresun kalite ve levant fındık satıldığını, üçüncü ihale de ise 13 bin ton fındık satışının gerçekleştirildiğini belirttiler. Yetkililer, Giresun kalite fındığın kilosunun ortalama 1 milyon 750 bin, levantın 1 milyon 625 bin, sivirin ise bir milyon 525 bin liradan alıcı bulduğunu ifade ettiler.

MÜSİAD tekstil ve giyim rehberi çıkardı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD'ın, Tekstil ve Hazır Giyim Meslek Komitesi, uzun süren titiz bir çalışma ile Tekstil ve Hazır Giyim Üye Tanıtım Rehberi çıkardı. MÜSİAD tekstil üyelerinin tümünü kapsayan katalog, sahasında isim yapmış, iş kapasitesi yüksek çeşitli firmaları daha yakından tanıma imkanı sağlıyor.

Katalogda, Claudia Contini, Altınbaşak, Aydınlı, Empire, Erbay, Gazi, Hasekioğlu, İmza, Lasido, Livaa, Moliteks, Brisbane, Rois, Prestije, Şahin, Tuğba, Tuna, Usso Sport gibi bir çok firmanın tanıtım ve ulaşım bilgileri yer alıyor.

3 dilde hazırlandı

Dernek bünyesinde, tekstil konusuyla ilgili hazırlanan ilk katalog olma özelliğini taşıyan ve 5000 adet basılan kitabın 500 tanesi MÜSİAD üyelerine, geri kalan kısmı ise ticaret ve sanayi kuruluşlarına ücretsiz olarak gönderilecek. Toplam 471 üyenin ticarî bilgi ve adreslerinin yer aldığı, büyük bir ihtiyacı karşılayan rehber, bu sahadaki talep doğrultusunda Türkçe, İngilizce, Arapça ve Ruşça hazırlandı.

Ek vergilerin iptali yarın görüşülecek

Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlar ve emlaktan bu yıl için bir defaya mahsus ek vergi alınmasını öngören yasa hükmünün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini 23 Temmuz Çarşamba günü esastan görüşecek.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, 4837 sayılı "Ekonomik İstikrarı Sağlamak İçin Ek Vergiler Alınması Hakkında Kanun''un 1. ve 2. maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, motorlu taşıtlardan ve emlaktan bu yıl için bir defaya mahsus ek vergi alınmasına ilişkin istemi karara bağlayacak.

Polisan ormanın yüzünü güldürdü

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ormanların korunması için özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Coşkun, Bitlis Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Beldesi'ndeki Polisan Boya A.Ş'nin geleneksel pikniğine katıldı.

Holdingin, Kuyubaşı mevkiinde oluşturduğu ormanlık alanı gezen ve çok beğendiğini ifade eden Coşkun, "Devlet olarak, ormanları koruyamıyoruz. Korunması için özelleştirilmesi lazım. Necmettin Bitlis buraları güzelleştirmiş''dedi.

Gebze Dilovası'ndaki harap ormanlık alan POLİSAN tarafından ıslah edildi. Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, ormanların korunmasında devlete destek olabileceğini vurguladı. Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, İstanbul Valisi Muammer Güler, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Sakarya Valisi M. Cahit Kıraç, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, sanayiciler ve çok sayıda konuğun katıldığı piknikte, halkoyunları gösterileri de sunuldu.

IMF Şefi Moghadam, Londra'ya gitti...

IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam, 5. gözden geçirme çalışmalarını tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı. Moghadam, THY'nin uçağıyla İngiltere'ye hareket etti.

Koçbank'a 200 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

Koçbank, uluslararası bankalardan 200 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Koçbank'dan yapılan açıklamaya göre, libor artı 0.75 baz faizli krediye ilişkin anlaşma, 35 bankanın katılımıyla Londra'da imzalandı.

Koçbank geçen yıl da, biri 200 milyon dolar, diğeri 180 milyon dolar olmak üzere toplam 380 milyon dolar sendikasyon kredisi temin etmişti.

Dün anlaşması imzalanan kredi ile birlikte yılın ilk 7 ayında Türk bankalarının yurtdışından sağladığı sendikasyon kredilerinin toplam tutarının 1.5 milyar doları bulduğu bildirildi. Kredilerdeki artışı, güvenin göstergesi olarak değerlendirildi.

İkiz Poaş hissesinin iptali için dava açıldı

Petrol Ofisi A.Ş., aslı Bayındırbank kasasında bulunan bazı şirket hisselerinin ikizinin basıldığının belirlendiğini açıkladı. Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ), tarafından borsaya gönderilen yazıda, şöyle denildi: "8 Temmuz 2003 tarihli yazımızla, söz konusu hissenin aslının Bayındırbank'a rehin edilmiş olduğu ve halen Bayındırbank'ın kasasında bulunduğu bildirilmiş ve Takasbank nezdindeki hissenin sahte olmasının kuvvetle muhtemel olduğu ifade edilmiştir. Söz konusu ikiz hissenin iptali talebiyle tarafımızdan dava açılmıştır".

ABD Doları'nın düşüşünü müdahale de önleyemedi

Merkez Bankası'nın müdahalelerine karşın 1.400.000 liranın üzerinde tutunamayan dolar 1.390.224 lira oldu. Borsa ise günü yüzde 0.27 oranında değer kaybıyla 10 bin 827 puandan tamamladı. Serbest piyasada dolar 1.397.000 lira, Euro 1.571.000 liradan güne başladı. Merkez Bankası dolar kapanış kurunu alış 1.383.551 lira, satış 1.390.224 lira olarak açıkladı. En çok işlem gören 18 Ağustos 2004 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 46.98'den kapandı.




22 Temmuz 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED