AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Erdoğan: Devleti eğitimden çekelim

Başbakan Erdoğan, "Ülkemde hâlâ eğitim yok, öğretim var" dedi ve yeni bir açılım yaptı: "Devletin yavaş yavaş eğitimden çekilmesi gerekiyor. Bu iş tamamen özel sektöre kalmalı."

Başbakan Tayyip Erdoğan, devletin yavaş yavaş eğitimden çekilmesini, bu işin özel sektörde kalmasını istediklerini bildirdi.

Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, borsanın okul yapımı için bakanlığa 450 trilyon lira tahsisini içeren "Eğitime Katkı Protokolü''nün imza törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, özel sektörün öğrenci kapasitesinin 1 milyon civarında olduğunu, ancak 600 bin açığı bulunduğunu anlatarak, "bu açığı kapatmak için seyirci kalınmaması gerektiğini'' söyledi. Erdoğan, "Biz istiyoruz ki, devlet yavaş yavaş eğitimden çekilsin, bu iş tamamen özel sektörde kalsın. Ağırlıklı olarak özel sektörde kalsın. Onlar bu işi alıp götürsünler. İnanıyorum ki bunu başaracaklardır" dedi.

Ülkede işsiz bırakmayacağız

İstanbul'daki temaslarının ardından Düzce'ye geçen Erdoğan, Beyköy Beldesi'nde bulunan Divapal Fabrikası ve Akçakoca ilçesindeki Belediye Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptı. Önceki hükümetlerin politik endişeler nedeniyle KİT'lere bol bol işçi doldurduğuna işaret eden Erdoğan, özel sektörün önünü açacaklarını, tarıma destek vereceklerini, hayvancılığı geliştireceklerini ve bu ülkede işsiz bırakmayacaklarını anlattı.

Erdoğan, "Ülkemizde nasıl din istismarcıları varsa, Atatürkçülüğün ve laikliğin de istismarcıları vardır; Türkiye çöktüyse hep bunlardan çöktü. Artık bunları aşan bir yönetim var, dayanışma içinde olacağız ve istismarcılara fırsat vermeyeceğiz.''diye konuştu.

  • KAMİL OĞUZ İSTANBUL

    Borsacının bedelli pazarlığı

    Başbakan Erdoğan, İMKB'deki törenin ardından beraberindekilerle birlikte borsa seans salonuna geçti. Borsa işlemlerini gerçekleştiren Broker'lar tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan, çalışanlara "hayırlı işler" dileğinde bulundu. Zaman zaman çalışanlarla şakalaşan Erdoğan'dan, Ufuk Gürül adlı broker ''bedelli askerlik" çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın, "kaç para vereceksin" diye sorması üzerine önce "10 bin dolar" diyen Gürül, daha sonra "15 bin dolara çıkabileceğini" söyledi. Gürül'ün bu sözleri, Erdoğan ve beraberindekilerin gülümsemelerine neden oldu.

    Bu yıl 73.5 milyar dolar borç ödeyeceğiz

    Başbakan Erdoğan, bu yıl 73.5 milyar dolar dış borç ödeyeceklerini, bunun faizinin ise, 65 katrilyon Türk Lirası olduğunu söyledi. Hükümetin, yüzde 80-85 oranında tamamlanmış yatırımlara öncelik verdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "İlk aşamada bu bölgeye bin konut yaptırmayı düşünüyoruz. Konutları öncelikle hak sahibi depremzedelere dağıtacağız. Hak sahibi olmayan vatandaşlara ise, 10 yıl vade ile vereceğiz. Konutları da, en geç 8 ayda teslim edeceğiz" dedi.

  •  
    7. Uyum Paketi'ne destek
    Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Emre Kocaoğlu, 7. Uyum Paketi'ni desteklediklerini açıklarken, "MGK'nın icracı olmadığının vurgulanması, Anayasa'ya uyum sağlayan isabetli bir iştir" dedi.
    Denktaş: Annan Papadopulos'u dikkate almamalı
    Gül ABD ile pazarlığa gidiyor
    Bugün ABD'ye gidecek olan Dışişleri Bakanı Gül, Irak için Türkiye'den henüz "resmen" asker istenmediğini, konunun Washington'da somutlaşabileceğini bildirdi.
    Anayasa için CHP ile uzlaşma arayışı
    PKK ile mücadele ABD'nin sorumluluğu
    'ABD'nin yaptığı arsızlık'
    AK Partili bazı milletvekilleri, "ABD askerlerimizin başına çuval geçirdi şimdi de asker istiyor. Bu arsızlık ve yüzsüzlüktür. Asker göndermek siyasi intihar olur" diye tepki gösterdiler.
    'Kuzey Irak güvenli, Türk askeri güneye gitmeli'
    ABD: Ankara'da temaslarımız oldu
    Kısa kısa...
    22 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED