AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Faizsiz tahvilde son aşamaya gelindi...

Körfez ülkelerinde yatırıma hazır 80 milyar doları Türkiye'ye çekmek için öngörülen varlığa dayalı tahvil (Sukuk İcara) enstrümanının hayata geçirilmesi için son aşamaya gelindi.

  • OKTAY MEHMET İSTANBUL
    Körfez sermayesini Türkiye'ye çekmek için öngörülen varlığa dayalı tahvil (Sukuk İcara) enstrümanının hayata geçirilmesi için son aşamaya gelindiği bildirildi.

    Kuveyt Türk'ün öncülüğünde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da katılımıyla Haziran ayında Bahreyn, Kuveyt, Dubai'de özelleştirilecek kurumların tanıtımı yapıldığını anımsatan Kuveyt Türk Genel Müdür Ufuk, şunları kaydetti:

    "Faizsiz tahvil ya da varlığa dayalı tahvil olarak adlandırılan çalışmalar bir yıldır sürüyor.

    Hukuki olarak bir açık olmamaması açısından incelemeler yapılıyor. Model oluşmuş durumda. Burada maksat basit ve tekrarlanabilir bir alternatif ürün geliştirmek. Çalışma, son aşamaya geldi.

    Neticelenince ilgili kamu kuruluşu gerekli açıklamayı bu yıl içinde yapacaktır."

    Citibank ile ortak hareket ediliyor

    "Körfez sermayesine yönelik olarak çıkartılacak bono ile Türkiye'ye ilk planda 1-2 milyar dolar kaynak hemen gelecek gibi gözüküyor" diyen Ufuk Uyan, "Faizsiz bononun önemli özelliği uzun vadeli, 5 yıl olması ve 2'nci el piyasasının oluşturulması. İhtiyaca bağlı olarak vade çeşitleri olabilir. Faizsiz bononun çıkarılmasında Citibank ile beraber hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

    Kuveyt Türk'e yeni merkez

    Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu, Esentepe'deki yeni genel merkezinde hizmete başladı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Mohammad Al Omari, Kuveyt Türk'ün yakın gelecekte Türkiye'nin ilk 10 bankası arasında ye alacağını söyledi. Alomar, aktifleri 641 milyon dolara, özkaynağı 63 milyon dolara ve 40 şubeye ulaştıklarını belirterek, "Kurumun simgesi olan palmiye ağacı gibi, Türkiye'nin bereketli topraklarına kök salmaya başladık. Türkiye'ye katkımız 3 milyar doları aşmıştır" dedi. Yeni genel müdürlük binasının 13.1 milyon dolara malolduğu bildirildi.

  •  
    Kamuya sertifikalı bürokratlar geliyor
    Belediyeler dahil devletin mali hizmetler birimlerinde çalışacak üst düzey personel, Maliye Bakanlığı'nca eğitilecek ve sertifika alacak.
    İmalat hızı yüzde 80.4
    Krizden çıkış göstergesi olan kapasite kullanım oranı imalat sektöründe Haziran ayında yüzde 80.4'e çıktı.
    Yerli ve yabancıların kulağı özelleştirmede
    ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, üretim için özelleştirmenin hızlandırılması ve yabancı sermayenin bir an önce çekilmesi gerektiğini söyledi.
    Gümrüklerde sigara yarı fiyatına
    Yerli ve yabancı sigaralara zam tiryakileri üzdü.
    Tofaş, üretimde 2 milyona gidiyor
    Tofaş'ın Bursa Fabrikası'nda 1971 yılından bu yana üretilen 2 milyonuncu araç, 26 Temmuz'da montaj bandından indirilecek.
    Afyon Güçbirliği Platformu kuruldu
    Kısa kısa..
    500 büyük sanayi kuruluşu açıklanıyor İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2002 yılı Raporu'nun sonuçları, İSO Başkanı C. Tanıl Küçük tarafından yarın kamuoyuna duyurulacak.
    22 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED