AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Bahçeli'yi biz aday göstereceğiz

"Seçim yenilgisinin sorumlusu benim" diyerek liderliğe aday olmayacağını açıklayan Bahçeli'ye destek veren MHP il teşkilatları, "aday gösterme" formülünü uygulayacak.

12 Ekim'de yapılacak olan MHP Kurultayı'nda genel başkan adayı olmayacağını açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "adaylık" baskısı artıyor. Bahçeli'nin sözünden dönmeyeceği, ancak kendisini destekleyen teşkilatların "biz aday gösterelim" formülüne de sıcak baktığı öğrenildi.

5 Temmuz'da yapılan il kongresinin ardından memleketi Osmaniye'yi ziyaret eden Bahçeli'nin, burada, "Kurultaya hazırlanın" talimatı verdiği belirtildi. Osmaniye il başkanı Yener Tuncer, Bahçeli ile yaptığı görüşmede, "aday olacağı yönünde bir izlenim edindiğini" söyledi.

Kongrede Bahçeli'yi destekleyecek olan İl başkanları da, "Bahçeli aday olmaz, ancak aday gösterilir" diyorlar.

Bal: Teşkilatlara baskı yok

MHP Genel Sekreteri Faruk Bal da, 58 ilde kongrelerin tamamlandığını, alınan sonuçlara göre Bahçeli'ye desteğin yüzde 98 olduğunu savunarak, "Ülkücü camia, Kars'tan Edirne'ye kadar genel başkanımızı tekrar hareketin liderliğinde görmek arzusundadır" dedi.

Bal, genel merkezin teşkilatlar üzerinde "Bahçeli'yi destekleme" yönünde baskı kurduğu iddialarını da yalanlarken, aday olması beklenen Koray Aydın hakkında, "MHP'nin demokrasi yönünde açılımına katkısı olur" demekle yetindi.

Muhalifler: Sürpriz olabilir

Bahçeli'ye destek vermeyecek olan teşkilatlar ise tavırlarını 12 Ekim günü büyük bir sürpriz yaşanabileceğini iddia etmekle yetiniyorlar.

58 ilde yapılan il kongrelerinde, Kurultay'a katılacak olan 1250 delegenin 699'u belirlendi. Büyük önem taşıyan İstanbul (110 delege). Ankara (77 delege) ve İzmir (66 delege) il kongrelerinin tarihi ise henüz belirlenmedi.

  • NEVİN ŞAHİN/ ANKARA

    İlk aday Taner Ünal

    MHP üyesi Taner Ünal, 12 Ekim'de yapılacak 7. Olağan Büyük Kongre'de MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı. Ünal, Dikmen'deki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3 Kasım seçimlerinin ardından genel başkanlık görevinden ayrılacağını açıkladığını kaydetti. Ünal, "Sayın Bahçeli'nin her erdemli kişi gibi verdiği sözü tutacağına inandığım için, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan etmiş bulunuyorum" dedi. Ünal, 30 yılı aşkın bir süredir ülkücü harekete, MHP'ye hizmet verdiğini, 20 yıldır çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptığını, tarih araştırmalarının yayınladığını ifade etti.

    MHP Kurultayı'nın provası Tekir Yaylası'nda yapılacak

    MHP tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenecek "Erciyes Zafer Kurultayı" için hazırlıklar sürüyor.

    MHP Kayseri İl Başkanı Ömer Faruk Murat, 1-3 Ağustos tarihlerinde Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylası'nda gerçekleştirilecek kurultayın hiçbir aksaklık olmadan tamamlanması için tedbirler aldıklarını belirtti. Tekir Yaylası'na şimdiden yaklaşık 2 bin çadır kurulduğunu ve binlerce insanın yaylada yaşamaya başladığını kaydeden Murat, "Bölgedeki 80 kalıcı tuvaleti bakım yaptırarak kullanıma hazır hale getirdik. Özel hastaneler de kurultay alanında sağlık çadırları kuracaklar. Hafta sonuna kadar kurultay ile ilgili tüm hazırlıkları tamamlayacağız" dedi.

    Murat, partisinin 3 Kasım seçimlerinden yenilgiyle ayrılmasının kurultay coşkusunu etkilemeyeceğini, 12 Ekim'de yapılacak MHP Büyük Kurultayı'nın provası niteliğinde olacağını ifade etti.



  • 22 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED