AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Üst kurullara da soruşturma açılıyor

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, üst kurullarla ilgili tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin soruşturma başlattı. BTK, 2003 yılı başında tüm üst kurullarla ilgili inceleme yaptı. Hazırlanan raporlarda, üst kurulların işlemlerine ilişkin bir çok soruşturma talebi yer aldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun soruşturma talepleri, Başbakan Erdoğan'a ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sunuldu. Başbakan Erdoğan, soruşturma taleplerini onayladı. Bunun üzerine kurul da, soruşturma talepleri ile ile ilgili müfettiş görevlendirdi. soruşturma kapsamına alınan üst kurulların başında Telekomünikasyon, Tütün ve İhale kurulları geliyor.

  • HÜSEYİN ÖZAY


  • Ecevit, komisyon raporunu istedi

    DSP lideri Bülent Ecevit, hakkındaki iddialara yanıt verebilmek için, Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporu istedi. Ecevit, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, "Meclis Araştırma Komisyonu"nun verilen ek süreyi de tamamladığına dikkati çekti. Ecevit, şunları kaydetti: "Komisyondan sızdığı anlaşılan bu haberlerde benimle ilgili asılsız, üstelik de birbiriyle çelişkili açıklamalara yer verilerek kişilik haklarıma saldırıda bulunulmaktadır. Hakkımdaki asılsız ve maksatlı iddialara yanıt verebilmek için, araştırma komisyonu raporunun bir örneğinin tarafıma ivedilikle verilmesini arz ederim." Bu arada özelleştirme ihalesindeki usulsüzlükler nedeniyle soruşturma talep edilen bakanlar arasından yer alan Mesut Yılmaz ve Zekeriya Temizel gibi 55. Hükümet döneminde bakanlık yapan siyasetçilerin isimleri, af yasası kapsamına girdiği gerekçesiyle çıkartıldı.


  • Özok, dilekçesini Yüksek Mahkeme'ye gönderdi

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Anayasa Mahkemesi Asıl Üyeliği'ne seçtiği Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, görevi kabul etmediğine ilişkin dilekçeyi yüksek mahkemeye gönderdi. Alınan bilgiye göre, Özok, Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanun'un 6. maddesine göre, görevi kabul etmediğini belirten dilekçeyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na dün gönderdi. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, durumu Cumhurbaşkanlığı'na bildirecek. Cumhurbaşkanı Sezer de, avukatlar kontenjanından Anayasa Mahkemesi Asıl Üyeliği için yeni bir seçim yapacak.


  • '35 bin kadronun 20 bini Milli Eğitim'in'

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Başbakan 35 bin kadronun, 20 binini Milli Eğitim Bakanlığı'na verdi" dedi. Bakan Çelik, Düzce'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca yaptırılan 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun açılışında, Türkiye genelinde bazı branşlarda öğretmen açığının olduğunu belirterek, "Tahsis edilen kadro ile bu açıkları kapatacağız" dedi. Taşımalı eğitim konusundaki açıklamalarının basında yanlış yer aldığını ifade eden Çelik, "Biz, (taşımalı eğitimi kaldıracağız) demedik. Taşımalı eğitim geçici bir çözüm olduğunu söylüyoruz'' dedi.


  • Baraj inşaatı ihalesinin iptali isteğine Danıştay'dan ret

    Danıştay 10. Dairesi, Bakanlar Kurulu'nun 20 Mart 1997 tarihli Ilısu Barajı inşaatına ilişkin ihale kararının iptali istemini reddetti. Kemal Vuraldoğan adlı bir avukatın söz konusu Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açtığı dava sonuçlandı. Davacı Vuraldoğan, baraj alanında kalan Hasankeyf'in Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararıyla birinci ve ikinci derece arkeolojik sit alanı olduğu, 22 adet korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı bulunduğu gerekçesiyle, Bakanlar Kurulu kararının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun hükümlerine aykırı olduğunu ileri sürdü. Danıştay 10. Dairesi, Bakanlar Kurulu kararını 2'ye karşı 3 üyenin oyuyla reddetti.


  • Kartal Anadolu İHL'nin başarısı

    ÖSS'de 8 öğrencisi ilk 100'e girme başarısı gösteren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, şampiyon yetiştirme geleneğini sürdürdü. Esra Egici isimli öğrencinin Türkiye 21'incisi olduğu ÖSS'de Kartal AİHL'den 19 öğrenci de ilk 500 öğrenci arasına girdi. Sınavda dereceye giren öğrenciler için Kartal'daki okul kampüsünde bir tören düzenlendi. ÖNDER Genel Başkanı İbrahim Solmaz, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Okul Müdürü Hıdır Kalkan'ın da katıldığı törende, ilk 100'e giren 8 öğrenci ve ailesi de hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan ÖNDER Başkanı İbrahim Solmaz, İHL'lerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da da ÖSS'de en iyi başarıyı yakalayan okullar olduğunu kaydetti. İHL'lerin bu yıl yapılan ÖSS'de meslek liseleri kategorisinde birinci sıraya yerleştiğini dile getiren Solmaz, sınava giren öğrencilerin yüzde 88'inin başarılı olduğuna dikkat çekti.

  • RECEP YETER


  • Dünya Matematik Olimpiyatı'nda birinci olduk

    Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan 44. Dünya Matematik Olimpiyatı'nda, İzmir Özel Yamanlar Lisesi öğrencisi Selim Bahadır'ın birinci olduğu bildirildi. Özel Yamanlar Lisesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından belirlenen 6 kişilik matematik milli takımında yer alan Yamanlar Lisesi öğrencisi Selim Bahadır, 44. Dünya Matematik Olimpiyatı'nda birinci oldu ve altın madalya kazandı. Olimpiyatta Yamanlar Lisesi öğrencileri Selman Erol ve Fatih Deniz'in gümüş, Ali Adalı'nın da bronz madalya aldığı ifade edildi. Yarışmaya 71 ülkeden 426 lise öğrencisinin katıldığı ve Selim Bahadır'ın altın madalya kazanarak, önemli bir başarıya imza attığı kaydedildi.


  • Kredi ve yurt için başvurular başladı

    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim, katkı kredisi almak ve kurum yurtlarında barınmak isteyen ara sınıf öğrencileri için başvurular, dün başladı. Bu adayların başvuruları, 1 Ağustos Cuma gününe kadar kabul edilecek. Öğrenciler, "Müracaat Kılavuzu"nu, kurumca tespit edilen genel müdürlük, bölge müdürlükleri ve yurt müdürlüklerindeki irtibat bürolarından alabilecekler. Müracaat Bilgi Formları, kılavuzda belirtilen kayıt bürolarına elden teslim edilecek. Yurtlar, 8 Eylül 2003 tarihinde hizmete açılacak. Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları da 8-19 Eylül günleri rasında yapılacak


  • Barodan 3 başörtülü avukata soruşturma

    Ankara Barosu, başörtülü çalıştığı ileri sürülen 3 avukat hakkında soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre, baro üyesi avukatlar ve adliye personeli, mesleklerini başörtülü olarak yürüten 3 avukat hakkında Ankara Barosu Başkanlığı'na ihbarda bulundular. Baro başkanlığı, bunun üzerine konuya ilişkin ön soruşturma başlattı. Yetkililer, başörtülü çalışmanın avukatlık meslek kurallarının 20. maddesine aykırı olduğunu belirterek, konunun araştırıldığını ifade ettiler. Ön soruşturma sonucunda gerekli görülmesi halinde, konunun Disiplin Kurulu'na intikal edebileceği belirtildi.


  • KENNEDY'NİN ŞORTLARI 5 BİN DOLARA SATILDI

    New York'ta düzenlenen bir açık artırmada, eski ABD başkanı John Kennedy'nin, üzerinde adı yazan denizci şortları, tanesi 5 bin dolardan satılırken, pijama pantalonları ise 2 bin dolardan alıcı buldu. John Kennedy'nin smokinine ise bir meraklı 2 bin 750 dolar ödedi. n NEW YORK


  • BU YIL HACIBEKTAŞ'A BAŞBAKAN'I BEKLİYORUZ

    ANADOLU İnanç Önderleri Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Hacı Bektaş Veli Şenlikleri'ne bekliyor. Anadolu İnanç Önderleri Derneği Başkanı Hıdır Dede, bu yılki şenliklere Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere farklı siyasi görüş, inanç ve kültürlerden temsilcilerin katılmalarını beklediklerini söyledi.



  • 22 Temmuz 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED