AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Trabzon lige hazır değil

Sol kanat ve forvette sıkıntı yaşayan Bordo-Mavili ekip, Avusturya kampında oynadığı 6 hazırlık maçında zor gol atan ve yiyen bir takım görüntüsü sergiledi.

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını Avusturya'da noktalayarak Türkiye'ye dönen Trabzonspor'un, burada oynadığı 6 hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performans lig öncesi umut vermedi. Avusturya'daki hazırlık maçlarına 3-0'lık Kapfenberg galibiyetiyle başlayan bordo-mavililer, daha sonra olaylar sebebiyle tatil edinilen Austria Wien maçının ardından Bundesliga'nin güçlü ekiplerinden B. Dortmund ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada, mücadele ve tempo açısından olumlu sinyaller verdi. Trabzonspor, daha sonra sırasıyla oynadığı Varteks (0-0), karma (9-1) ve Raba Eto Györ (0-0) biten karşılaşmalarda beklenen performansı ortaya koyamaması teknik heyeti düşündürmeye başladı. Bordo-Mavililer, bu maçlarda aldığı sonuçlara göre, 'zor gol yiyen ve zor gol atan' bir takım görüntüsü çizdi.

YABANCILARIN UYUM SORUNU

Trabzonspor'un bu sezon transfer ettiği yabancı futbolcular İbrahima Yattara, Karel D'Heane ve Van De Paar'ın uyum sorunu yaşadıkları ortaya çıktı. Süratli ve boş alanları önüne atılan uzun toplara driplingler yaparak katetmek isteyen Yattara, Avusturya kampında istenileni veremezken, orta alanda oyun kuruculuk görevini üstlenen Van De Paar ise, sürekli kaçak güreşti. Trabzonspor'un hazırlık maçlarında defansın arkasında ve önünde görev yapan diğer bir yabancı Karel D'Haene de beklenen çıkışı yapamadı.

FATİH SENDROMU VE GOL KISIRLIĞI

Austria Wien maçında hakeme saldıran ve daha sonra sakatlığı nükseden Fatih Tekke'nin durumu Trabzonspor'da büyük sıkıntıya yol açtı. Gol kısırlığı yaşayan ve 3 hazırlık maçında gol atamayan Bordo-Mavililer, gol yollarında yeni arayışlara yöneldi. Karadeniz ekibi, sol kulvarda da problem yaşıyor. Teknik direktör Aybaba, burada Yattara, Karel D'Haene ve Serkan Kılıç'a görev verdi, ancak hiçbirinden memnun kalmayınca, bu mevkiiye de kesinlikle transfer istedi.

KALEDE SIKINTI YOK

Trabzonspor'un kalesinde sıkıntısı yok. Petkoviç, Hasan Sönmez ve Tolga Bordo-Mavili takımın kalesinde güven verdiler. Defansta, Erdinç-Recep ikilisi uyum içinde gözüktü. Sağ kanatta, Emrah ve Tayfun yarışı var. Orta alanda milli futbolcu Gökdeniz görevini yapanlar arasında yer alırken, Somers ise bir kez daha görev adamı olduğunu ortaya koydu. Emektar Hüseyin ise sakatlığı sebebiyle son maçlarda görev yapmadı. Bu sezon Trabzonspor'da patlama yapması beklenen genç isimlerden biri olan Ali Şen Kandil ise Bordo-Mavili takımının en çalışkan futbolcusu olarak göze çarptı. Karadeniz ekibinin gol silahları arasında bulunan Mehmet Yılmaz, girdiği gol pozisyonları kullanamazken, diri ve mücadeleci yapısı umut verdi. Genç futbolcular Emre Aygün ve Emre Toraman ise lig maçlarında Trabzonspor'a katkı sağlayabilecek görüntüler içinde olması Bordo-Mavili camiayı sevindirdi.

Aceleye gerek yok

Trabzonspor Kulübü Başkanı Özkan Sümer, hazırlık kamplarındaki takımın oyununun eleştirilmemesi gerektiğini söyledi. Takımdan ayrılan ve gelen futbolcularla yepyeni bir Tarbzonspor oluşturduklarını belirten Sümer, "Oluşturduğumuz takım için zamana ihtiyacımız var. Bu yüzden bazı yönlerimizde aksamalar olabilir. En kısa zamanda tüm taraftarlarımıza iyi bir takım izlettireceğiz." diye konuştu. İyi bir golcü futbolcu almak için girişimlerini hızlandırdıklarını ifade eden Sümer, "Bir kaç isim için araştırmalarımız sürüyor. " dedi.

Yabancıların uyumu

Yeni transfer edilen Yattara, Karel D'hane ve Van de Paar'ın, Gerede ve Avusturya kamplarında uyum sorunu yaşadıkları gözlendi.

Fatih Tekke sorunu

Fatih'in Wien maçındaki saldırgan tavırlarının yanısıra sakatlığının da ciddi olması Trabzonspor'u forvette sıkıntıya soktu.

Kalede sıkıntı yok

Kamplarda Trabzon'un en rahat mevkisi olarak kale görüldü. Petkoviç, Hasan Sönmez ve Tolga'nın güven veren maçlar çıkarması teknik heyeti sevindirdi.



22 Temmuz 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED