T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Devlet Sabah'ı satıyor

Dinç Bilgin'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen bankası Etibank'ın çeşitli şirketlerdeki iştirakleri satışa çıkarıldı. Sabah gazetesi de satılacaklar arasında yeraldı.

Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dinç Bilgin'in sahibi olduğu Etibank A.Ş'nin 45 iştiraki satışa çıkarılıyor. Satışa çıkarılan iştirakler arasında Bilgin'in sahibi olduğu Bilgin Yayıncılık ve Birleşik Basın Dağıtım A.Ş, Eti Menkul Değerler A.Ş ile Zeytinoğlu Grubu'na ait çok sayıda şirket de yer alıyor. Etibank'ın eski sahibi Cavit Çağlar'a ait Nergis Holding A.Ş, Nergis Tekstil ve Yeşim Tekstil'in de satışa çıkarılan iştirakler arasında bulunduğu öğrenildi. Bankacılık Kanunu'na aykırı işlemler nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Etibank'ın iştiraklerinin 100 bin lira ile 23 trilyon arasında değişen sermaye ve yüzde 0.0010 ile yüzde 99.9988 oransal paylar ile satışa çıkarıldığı açıklandı. Etibank tarafından yapılan duyuru dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özel komisyon teşkil edildi

Etibank A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 22 Ağustos 2001 tarihine kadar yatırımcılara sözkonusu şirketlerin tanıtım bilgilerinin verileceği belirtilirken, detaylı inceleme için gizlilik sözleşmesi imzalanması ve ilgili iştiraklerin incelemeye açılması hakkında işlemlerin 29 Ağustos 2001 tarihine kadar tamamlanacağı ifade edildi. Duyuruda yatırımcı tekliflerinin bankaya teslim edilmesinin 7 Eylül 2001 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

Sözkonusu satışların bankada bu işe mahsus olarak teşkil edilen bir komisyon aracılığıyla yürütüleceği belirtildi. Duyuruda satışların İhale Kanunu'na tâbi olmaması gerekçe gösterilerek, özel komisyonun, satışı yapıp yapmamakta ya da uygun göreceği yatırımcıya satmakta serbest olduğunun belirtilmesi dikkat çekti.

Satışa çıkarılan iştirakler

İntertech Bilgi İşlem ve Pazarlama Ticaret A.Ş, Esbank A.G., Anadolu Kredi Kartları Turizm ve Tic. A.Ş, Eti Finansal Kiralama A.Ş, İntermim Dekorasyon İnşaat Tic. A.Ş., Es Menkul Değerler Yatırım A.Ş, Es Facto Faktoring Hizmetleri A.Ş, Eti Menkul Kıymetler A.Ş, Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş, İnter Portföy Yönetimi A.Ş, Gazete ve Matbaacılık A.Ş, Kümaş Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş, Seçkin Destek Hizmetleri Oto Kiralama ve Tic. A.Ş, Zeytinoğlu Yatırım Tic. A.Ş, Zeytinoğlu Holding A.Ş., İnter Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Nergis Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş., Yeşim Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş., Birleşik Basın Dağıtım A.Ş., Esmaş Eskişehir Isı Cihazları Doğalgaz Gereçleri Madencilik Sanayii ve Tic. A.Ş., Zeypa Zeytinoğlu Pazarlama ve Dış Tic. A.Ş., Essu Arıtma Tesisleri A.Ş., Pova Eskişehir Tarım ve Sanayi Fuarı Tic. A.Ş., İzmir Enternasyonel

Otelcilik A.Ş., Bilgin Yayıncılık A.Ş., Paksoy Ticaret ve Sanayi A.Ş., İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş., Nergis Holding A.Ş., Hisersan Hisarcık ve Havalisi Seramik Ham. Zenginleştirme San. ve Tic. A.Ş., Hisarbank A.Ş., Zeytinoğlu Yatırım Holding A.Ş., Kütahya Yoncalı Dübecik Kaplıcaları İşletmesi A.Ş., Zepa Tarımsal Hayvansal ve Sınai Ürünler Üretim ve Pazarlama A.Ş., Bimo Bilgi İşlem Muhasebe ve Organizasyon Ltd. Şti., SS. Eskişehir Kavak Yetiştirme ve Yapı Kooperatifi, Karada Turizm İşletmeleri A.Ş., Buryem Burdur Yem Sanayi ve Tic. A.Ş., Poriş Porsuk İşçileri Makine Sanayi ve Tic. A.Ş., Uşak Yem Fabrikası A.Ş., Yatırım Finansmanı Menkul Değerler A.Ş., Yatırım Finansman A.Ş., Kütahya Porselen Sanayi A.Ş., Vatan Konserve Sanayi ve Tic. A.Ş., Burtrak Burdur Traktör ve Önyükleyici San. ve Tic. A.Ş., Çimhol Çimento ve Yan

Maddeleri Holding A.Ş.".

 
BDDK'DA BİR KÖSTEBEK VAR
Bilgin Grubu'nun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile borçların kapatılması için yürüttüğü pazarlığın ardından, Mesut Yılmaz'dan sonra bir süre önce kurul üyeliğine atanan Atilla Taşdemir de ikinci arabulucu olarak çıktı.
Sezer'den suç duyurusu
Sezer'in başkanlığını yaptığı Devlet Denetleme Kurulu, Başbakanlık'ta bekletilen Vakıfbank ve Ziraat Bankası yöneticileriyle ilgili suç dosyasını cumhuriyet savcılığına gönderdi.
2. Beyaz'da da tahliye yok
İkinci Beyaz davasında yolsuzluklarla ilgili yargılanan 15 eski TEDAŞ yöneticisinden 3'ü hakkındaki tahliye talebi reddedildi.
Rekor faili meçhulde
8 DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bulunan çeşitli suç dosyalarının yüzde 64.3'ünü faili meçhuller oluşturdu. Diyarbakır DGM 11 bin 523 dosya ile ilk sırada.
İlk yardım öğrencilere
Dünya Bankası'ndan alınan krediyle yürütülecek 'sosyal riski azaltma projesi' uygulanmaya başladı. İlk olarak 1 milyon öğrenciye 50 milyon lira yardım yapılacak.
Türk otobüsüne silahlı saldırı
Gürcistan'dan Türkiye'ye gelmekte olan Aybaki firmasına ait otobüse Tiflis yakınlarında düzenlenen saldırıda 5 Gürcü yolcu yaralandı.
THY hergün Tahran'a uçacak
Türk Hava Yolları (THY), artan yolcu talebini karşılamak üzere haftada 5 gün yapılan Tahran seferlerini, 28 Ağustos 2001 Salı gününden itibaren her gün gerçekleştirecek. THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tahran'a Pazar, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri yapılan seferler, Salı ve Cuma günlerinin de eklenmesiyle her gün yapılacak. İstanbul-Tahran seferlerinin saatleri (yerel) şöyle: İstanbul (Kalkış): 22.00 Tahran (varış): 02.35 Tahran (Kalkış): 05.15 İstanbul (Varış): 07.10

16 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED