T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

SES DE YOK, GÖRÜNTÜ DE

Dün gece Oslo'da Rüştü tuttu, Hakan attı., Türk halkı da camdan baktı!.. Kimsenin dinleyemediği ve göremediği maçı TV'ler es geçti. Hakan'ın gol attığı bir maçta daha yenilmedik.

Dünya Kupası Elemeleri'ne hazırlanan Millilerimiz, 11.500 seyirci önünde Norveç'le Oslo'da 1-1 berabere kaldı. İki yıl önce oynanması planlanan ancak 17 Ağustos depremi nedeniyle iptal edilen dostluk maçı Eylül başındaki eleme maçları öncesinde son hazırlık olarak dün gece oynandı. Millilerimiz, geri düştüğü maçta rakibine kendi oyununu kabul ettirerek beraberliği yakaladı.

Gecenin yıldızı Rüştü

İlk yarıda Rüştü'nün penaltı kurtarışıyla moral kazanan Millilerimiz, ikinci yarıya hızlı girdi. Ancak verilen ikinci penaltıyı Solkjaer, topu Metin Aktaş'ın koruduğu kaleye yuvarladı. Golden sonra yüklenen Ay-yıldızlı ekibimiz, Hakan Şükür'ün 77. dakikadaki golüyle skora dengeyi getirdi: 1-2. Rüştü'nün parladığı gecede Hakan Şükür ve Alpay göz doldurdu. Bu arada Solksjaer'le kavga eden ve oyundan alınan Okan, yedek kulübesinde tepkisini el kol hareketleriyle gösterdi.

Güneş: İyi bir hazırlık oldu

MİLLİ Takımlar Teknik Patronu Şenol Güneş, Norveç'le oynanan maçın kendileri için çok iyi bir hazırlık olduğunu söyledi. Dünya Kupası Elemeleri öncesi futbolcularının son durumunu görme fırsatı bulduğunu söyleyen Güneş, "Slovakya ve İsveç ile çok önemli iki maça çıkacağız. Oyuncularımın bu zorlu maçlar öncesi ortaya koyduğu futbol beni fazla-sıyla memnun etti" dedi.

Hagi yenemedi!

Hagi'nin çalıştırdığı Romanya, dünkü maçta Slovenya deplasmanında 2-2 berabere kaldı. Hazırlık maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Bosna Hersek-Malta: 2-0
Rusya-Yunanistan: 0-0
Latviya-Ukrayna: 0-1
Finlandiya-Belçika: 4-1
Litvanya-İsrail: 2-3
İsveç-Güney Afrika: 3-0.
Slovakya-İran: 3-4
Bulgaristan-Makedonya: 1-0
Lüksemburg-Gürcistan: 0-3
Çek Cumhuriyeti-Kore: 5-0
İzlanda-Polonya: 1-1
Japonya-Avustralya: 3-0

Spor Yazarları
Elif Aktuğ :
Süper Maço Jardel
 
Oktay ısındı, hazır
Fenerbahçe'deki gol rekabetini körükleyen golcü futbolcu, antrenman performansıyla teknik kadronun gözüne girdi. Özverili çalışmasıyla dikkat çeken Oktay, ilerleyen haftalarda F.Bahçe'nin gol yükünü omuzlayacağını söyledi.
KÜLÜBESİ BİLE YETTİ
Berlin'de oynanan hazırlık maçında son haftaların "golcüsü ve kartçısı" Suat'la öne geçen G.Saray, galibiyeti Battigol'ün 85. dakikadaki golüyle bıraktı.
Kartal'a 35'lik yedek
Panik halinde kaleci arayan Siyah-beyazlı yönetim, Danimarka'nın Silkbork takımında ikinci kaleci olan 35 yaşındaki Peter Kjaer'i dün gece İstanbul'a getirdi.
Trabzon sürpriz istemiyor
Lige Beşiktaş galibiyetiyle başlayan Bordo-mavili ekipde Gaziantepspor maçı öncesi alarm verildi. Teknik direktör Tekelioğlu, rakiplerinin gücünü bildiklerini belirterek "İyi başladık, devam ettirmek istiyoruz. Kazanmaktan başka birşey düşünmüyoruz" dedi.
Yimpaş Yozgat destek istiyor
Denizlispor deplasmanında aldığı 5- 0'lık yenilgiyi unutmak isteyen Y. Yozgatspor'da, teknik direktör Bahri Kaya, düzenlediği basın toplantısında destek istedi. Bu hafta kendi sahalarındaki Ç. Rizespor maçını kazanarak bu yenilgiyi telafi edecek güçte olduklarını belirten Kaya, "Kamuoyunun moral motivasyonuna ve desteğine ihtiyacımız var. Farklı skorlu yenilginin şokundan bir an önce kurtulmalıyız" dedi. Kaya, "Kaliteli ve kariyeri belli bir kadroya sahibiz. Bu kadro geçmişte Yimpaş Yozgatspor'u başarıdan başarıya taşımış, bundan sonra da taşıyacaktır" diye konuştu.

16 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED