T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

AK Parti 51 vekille Meclis'te

AK Parti 51 milletvekilinin katılımı ile TBMM'de grup oluşturdu. AK Parti Kayseri Milletvekili Gül, "TBMM'nin en etkin grubu olacağız" dedi. Bu gün parti yönetimi belirlenecek, yarın da TBMM'de ilk grup toplantısı yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi, TBMM'de grubunu kurdu. 51 bağımsız milletvekili TBMM Başkanlığı'na başvurarak AK Parti'ye geçtiklerini bildiler. Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, "TBMM'nin en etkin grubu olacağız" dedi.

Kurucular Kurulu da, bu gün genel başkan ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek.

AK Parti, TBMM'de temsil edilen 6. parti oldu. Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın kapatılan FP'nin Grup Başkanvekili iken kullandığı odasında biraraya gelen milletvekilleri, AK Parti'ye geçiş dilekçelerini imzaladılar ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Rauf Bozkurt'a verdiler.

Gül: Katılımlar artacak

Abdullah Gül, "Milletin büyük beklentisi, çoşkusu var. Bu beklentilere cevap vermek amacıyla AK Parti çatısı altında çalışacağız. Hayırlı olsun" dedi. Partiye kaç kişinin katılacağı yönündeki soruya Gül, "Bu sayı sürekli artacak. TBMM'nin en etkin gurubu olacağız. Halkın sorunlarını Meclis'e taşıyacağız" karşılığını verdi.

Yönetim seçilecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu, genel başkan ile partinin en üst organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek. Tes-İş Sendakası'nda saat 10:00'da yapılacak toplantı öncesi Tayyip Erdoğan bir basın toplantısı yapacak. Genel başkanlık seçiminin ardından MKYK'nın 50 asıl, 25 yedek üyesi belirlenecek. 50 kişiden 30'u milletvekili 20 kişi ise kurucu isimlerden oluşacak.

MKYK seçimlerinin ardından parti yönetimi belirlenecek. Genel başkan, genel sekreter ve 11 genel başkan yardımcısından oluşan genel merkez yönetimi "Merkez Yürütme Kurulu" olarak adlandırıldı.

Grup Başkanlığı için Abdullah Gül'ün ismi geçiyor. Partinin MYK'sında Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Van Milletvekili Hüseyin Çelik, Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, kuruculardan Cüneyd Zapsu, Tayyar Altıkulaç, Yaşar Yakış ve Burhan Kuzu'nun yer alması bekleniyor. Ayrıca bir kadın kurucunun MYK'ya seçilmesi amaçlanıyor. Parti yönetiminde eski FP'liler Abdüllatif Şener, İrfan Gündüz, Altan Karapaşaoğlu, Akif Gülle ve Salih Kapusuz'un görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

İşte AK Parti TBMM grubu

Ak Parti'ye katılan isimler şunlar: Abdulkadir Aksu, Abdullah Gül, Abdullah Veli Seyda, Abdullülatif Şener, Ahmet Nurettin Aydın, Akif Gülle, Ali Coşkun, Ali Sezal, Bülent Arınç, Ertuğrul Yalçınbayır, Eyüp Fatsa, Eyüp Sanay, Faruk Çelik, Hüseyin Arı, Hüseyin Çelik, Hüseyin Kansu, İlyas Arslan, İrfan Gündüz, İsmail Alptekin, İsmail Özgün, Kemal Albayrak, M.Ergün Dağcıoğlu, M.Altan Karapaşaoğlu, M.Vecdi Gönül, Mahfuz Güler, Mahmut Göksu, M. Ejder Arvas, Mehmet Özyol, Mehmet Çiçek, Mehmet Elkatmış, M.Ali Şahin, Mehmet Fırat, Musa Uzunkaya, Mustafa Baş, Necati Çetinkaya, Nurettin Aktaş, Osman Aslan, Osman Pepe, Özkan Öksüz, Ramazan Toprak, Remzi Çetin, Sadık Yakut, Sait Açba, Salih Kapusuz, Sebahattin Yıldız, Şükrü Ünal, Tevhit Karakaya, Yahya Akman, Zeki Ergezen, Zeki Ünal ve Zülfikar İzol.

TBMM'de son durum
DSP: 132
MHP: 126
ANAP: 86
DYP: 80
AK Parti: 51
SP: 48
Bağ.: 19
Boş: 8



16 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED