T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

YİNE SAMSUN, YİNE HÜSRAN

Kalesinin önüne gömülen Karadeniz ekibi, zirve için averaj hesapları yapan Beşiktaş'a puan darbesi indirdi. Baidoo'nun süper oyunu ve iki golcü Ahmet Dursun'la İlhan'ın devre dışı kalmalarına Daum çözüm üretemedi. İki haftadır gol yemeyen Kartal gol de atamıyor.

Beşiktaş, Samsun'da başlayıp Ankara'da mağlubiyetiyle tamamlanan ilk maçın rövanşında Samsunspor'u yine yenemedi. Takımına tekrar kavuşmanın sevinciyle Siyah-beyazlı taraftarların sahayı konfeti yağmuruna tutması nedeniyle gecikmeli başlayan maça Beşiktaş tempolu girdi. Samsunspor'un katı savunmasını Tümer, İbrahim ve Tamer'in getirdiği toplarla zorlayan Beşiktaş, Bayram ve İlhan ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve devre golsüz sona erdi.

KARTAL BAİDOO'YU AŞAMADI

Zirveden kopmak istemeyen Beşiktaş ikinci yarıya baskısını arttırarak başladı. Defans bloğunu orta sahaya taşıyan Siyah-beyazlılar, kanat ortaları ve derinlemesine paslarla forvet oyuncularını pozisyona sokmak istedi. Ancak Baidoo havada ve yerde tüm toplara zamanında müdahele ederek Beşiktaş forvetlerine kaleyi göstermedi. Daum'un yeni transfer Marinho'yu da sahaya sürmesi Kartal'a istediği golü getirmedi.

40 günlük hasret bitti

Beşiktaş, Samsun maçıyla birlikte 40 gün sonra İstanbul'daki seyircisiyle buluştu. Ligin 17. haftasında 22 Aralık'ta 3-1 kazandığı G.Antep maçında 7 taraftarın saha içine girmesiyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş, Bursaspor maçında boş tribünler karşısında oynamak zorunda kalmıştı. Dünkü maçta tribünler tıklım tıklım dolarken, 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar takımlarını destekledi.

BAYA İSTANBUL'DA

Ligin ilk 15 haftasını tedaviyle geçiren, daha sonra da yedek kulübesinde bekleyen Tamer bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı. Khlestov ve yeni transfer Marinho ise yedekler arasında yer aldı. Tunus Milli Takımı'ndan dün İstanbul'a dönen Baya kadroya alınmadı. Şenol Güneş'in de izlediği maçtan önce Samsunlu futbolcular kız kardeşi vefat eden teknik direktörleri Yücel Uyar için sahaya siyah bant takarak çıktılar.

Kartal geriye sayıyor!

2003 yılında 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Beşiktaş için Quantum saat firması, stada dev bir saat yerleştirdi. Saatte 1 Mart 2003'de kutlanacak olan 100. yıl için gün, saat, dakika ve saniye bölümleri yer aldı. Böylece 100. yıla kaç gün, kaç saat, kaç saniye kaldığı izlenebilecek.

Daum çıkmaz sokakta!

Daum, dünkü beraberliği "Çıkmaz sokağa giren bir futbol" olarak yorumladı. İnanmışlıkla oynayan takımını beğendiğini belirten Alman hoca "Çok pozisyona girdik, ancak şansımız yoktu. Biraz sakin davranıp boş adamlarla oynayabilsek gol yapabilirdik. 90 dakika oynayıp oyunu çözemedik. İsabetli paslar, ortalar ve son vuruşlar üzerinde çalışmamız gerekecek. Defans dizilişi ve savaşçı futbollarıyla Samsunspor'u tebrik ediyorum" dedi.


Spor Yazarları
Hürol Bilal: Turgut Koloğlugil:
Hovarda Kartal Trabzonspor'da hesaplar terse döndü
Ali Gümüş:
Kendi insanımıza güvenmek
 
TRABZON ATEŞLE OYNUYOR
Cezası nedeniyle İzmit'te oynadığı karşılaşmayı 2-0 kaybeden Bordo-mavili ekip puan cetvelindeki sıralamada yerini kaybetmedi ama düşme hattına yakın olması nedeniyle tehlike çanları çalmaya başladı.
Topun peşinde koşmak yasak Fenerbahçe teknik patronu Lorant, Kocaeli maçında ilk yarının aksine ikinci yarıda 60 metre topun peşinden koşan futbolcularının artık bunu tekrarlamayacağını söyledi.
G.Antep sistemi buldu
Bursaspor'u 5-2 yenen Gaziantepspor, geçen hafta aynı skorla Denizlispor'a mağlup oldu. Daha önceki haftada ise Trabzon'u evinde 5-2 mağlup etmişti.
Aslan, Antalya'da fobisini yenecek
Ligde en son deplasmanda galibiyetini 7. haftada G.Birliği karşısında alan Cimbom, bugün Antalya'da hem dış saha fobisini yenmek hem de liderliğini sürdürmek istiyor.
Altay zirve aşkına
2. Lig A Kategorisi'nde oynanan derbi mücadelesinde Siyah-beyazlılar, K.Cüneyt'in golüyle yenik duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda Oktay ve Mehmet'in golleriyle 3 puana ulaştı.
F.Bahçe yine kayıp
Erkekler Basketbol Birinci Ligi'nde OYAK Renault, son haftalarda başarısız sonuçlar alan Fenerbahçe'yi İstanbul'da son iki dakikada attığı sayılarla mağlup etti.
ANTALYA, CİMBOM'A BİLENDİ Antalyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Galatasaray ile bugün yapacağımız maçta "Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Bulak, "Zorlu bir maç yapacağımızı biliyoruz. Karşımızda lig lideri olan bir takım var. Taraftarlarımız, yönetimimiz ve futbolcularımız bu maçtan puan istiyor" diye konuştu.
3 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED