T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Bir karne 10 milyon lira

MEB hiçbir açıklama yapmadan karne fiyatlarını belirleme yetkisini okullara bırakınca, okul yönetimleri fiyatları 10 milyona kadar çıkardı.

Kayıt döneminde yaşanan kayıt ücreti rezaletine şimdi de karne parası rezaleti eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın net bir açıklama yapmaması nedeniyle okul yönetimleri öğrencilerden kafalarına göre karne parası istemeye başladı. Veliler ise dertlerini anlatacak bir yetkili bile bulamıyor.

Okulların yarıyıl tatiline girmesine bir hafta kala karne parası nedeniyle okul yönetimleri ile veliler karşı karşıya geldi. Okullara tanesi 100 bin liradan satılan karneler, Ankara'daki okullarda en az 2 milyon liradan satılıyor. Bu fiyat bazı okullarda 10 milyona kadar çıkıyor.

Şikayet makamı yok

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, çocuklarından istenen karne parası karşısında isyan ediyor. Çocuklarının "karne alamazsınız" şeklinde tehdit edildiğini kaydeden veliler, dertlerini anlatacak bir yönetici de bulamıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nı arayan velililerden şikayetlerini, il milli eğitim müdürlüklerine yapmaları isteniyor.

Bunun üzerine Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü arayan veliler, burada en az 5 birimle görüşmelerine rağmen bir türlü şikayet makamını bulamıyorlar. İl milli eğitim müdürlüğü ise sonunda topu ilçe milli eğitim müdürlüğüne atarak kurtuluyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ise şikayetlerin dilekçeyle yapılmasını istiyor. Veliler ise dilekçe ile şikayet etmeleri durumunda, adlarını açıkladıkları için çocuklarına okulda baskı yapılmasından endişe ediyorlar.

AK PARTİLİ GÖKSU: SOYGUN

TBMM Milli Egitim Komisyonu üyesi Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, öğrencilerden istenen karne paralarına tepki gösterdi. Alınan paraları "soygun" olarak nitelendiren Göksu, sadece karne sırasında değil, okulun kapısından girer girmez öğrencilerden para alınmaya başlandığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl "para alınmayacak" açıklaması yaptığını hatırlatan Göksu, "Kayıt döneminde kayıt parası, yıl içinde katkı payı ve vakfa yardım adı altında sürekli para alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeterli olmadığı için okul müdürleri de her fırsatta öğrencilerden para topluyor. Şimdi de öğrencilerden yüksek miktarda karne parası isteniyor. Oysa, 8 yıllık kesintisiz eğitime katkı payı adı altında toplanan paralar iyi değerlendirilse bunların hiçbiri olmayacak" dedi.

 
Müfettişlere gözdağı
Halkbank Teftiş Kurulu Başkanı Nihat Güleç'in, keyfi davranarak, banka şubelerini denetlemekte ısrar eden bazı müfettişleri sürgüne gönderdiği, böylece diğer müfettişlere gözdağı vermeyi amaçladığı ileri sürüldü.
Yolsuzluğu bürokrasi besliyor
CHP'nin hazırlattığı yolsuzlukla ilgili raporda "açgözlü işadamı-ahlaksız bürokrat" ortaklığının yolsuzluğu ortaya çıkardığı belirtildi.
Mahkeme aynı, karar farklı
İstanbul 2 No.'lu DGM, verdiği iki ayrı kararda, haklarında Adli Tıp Kurumu'nun raporu bulunan tutuklu Veysel Çınar'ı tahliye ederken, aynı rapora sahip tutuklu Ergül Çiçekler'in tahliye istemini, reddetti.
Türk polisi dünyaya açılıyor
BM emrinde toplam 187 personeli bulunan Emniyet Teşkilatı, gerekirse Afganistan'a da personel gönderebileceğini açıkladı.
'Bilim paraya dönüşmeli'
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Özgüven, "Bilimsel çalışmalarımız iyi ama ekonomik katkıya dönüşmüyor" dedi.
Ekmeğimizle oynuyorlar
İstanbul Halk Ekmek, 200 gram ekmeği 100 bin liraya satarken, ekmeğin gramajında küçük oynamalar yapan fırıncılar, ekmeğin fiyatını 300 bin liraya çıkardılar...
3 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED