T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

Otantik mekanda bir gece

Dünyaca ünlü konik kubbeli evleriyle bilinen ilçeye gelen turistler, Harran Motel'de konaklıyor. İlçenin tek moteli, 2'si suit 8 odasıyla turizm amaçlı kullanılıyor. Motelde bir gecenin fiyatı 20 dolar.

Dünyaca ünlü konik kubbeli yapılarıyla bilinen Şanlıurfa'nın Harran ilçesini ziyaret eden turistler, İl Özel İdaresi'nce konik mimari tarzıyla yaptırılan "Harran Motel"de konaklıyor. İlçenin tek konaklama mekanı olan motel, 2'si suit toplam 8 odasıyla turizm amaçlı kullanılıyor. Harran Kaymakamı Halil İbrahim Akşit, üç yıl önce İl Özel İdaresi'nce 80 milyar liraya yaptırılan Harran Motel'in ilçenin tek konaklama mekanı olduğunu belirterek, motelin kaymakamlık tarafından işletildiğini söyledi. Konik kubbeli yapılarıyla tanınan ilçenin turizm potansiyeli düşünülerek yaptırılan motelin, 6 bin metrekare açık, 674 metrekare de kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Akşit, turistlerin motelde, tarihin otantik havasını bulabildiklerini kaydetti.

Akşit, turistlerin ilgisini çeken ilçede konaklanabilecek başka otel veya motel bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Bölgeye gelen turistlerin konaklayabilecekleri bir mekan yaratmak için üç yıl önce İl Özel İdaresi kaynaklarıyla hiçbir harcamadan kaçınmadan bu moteli inşaa ettirdik. Ziyaretçilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek kurulan motelde, 2'si suit toplam 8 oda ve 20 yatak bulunuyor. Kâr amacı olmadığı için kişi başına konaklama bedelini 20 dolar olarak belirledik. Amacımız, bölgenin turizm potansiyelini dünyaya iyi tanıtmak."

Harran Motel'in yanında yaptırılan 70 yatak kapasiteli öğretmen evinin tamamlanmasıyla turistlerin konaklayabilecekleri oda sayısının 78'e çıkacağını ifade eden Akşit, motelde hizmet veren personelin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarından oluştuğunu sözlerine ekledi.

HARRAN'IN TARİHİ YAPILARI

M.Ö. 2. binli yıllara ait yazılı kalıntılarda adına rastlanan Harran'da, konik kubbeli evler, Emeviler devrinden kalma Anadolu'nun en eski ve zengin taş süslemeli camii olan Ulucami, ilk İslam üniversitesi ile içkale ve surlarının kalıntıları bulunuyor. Harran yakınlarında ayrıca, Han-el Ba'rür Kervansarayı, Şuayb ile Soğmatar şehri kalıntıları var.

 
Çorba içmeden ciğer yemeden gitmek olmaz
Edirne'ye özgü tava ciğeri ile çorbanın ünü, tüm Türkiye'ye yayılırken, ziyaret veya iş amacıyla kente gelenler bu tatları denemeden kentten ayrılmıyorlar.
'ERKEN EVLENMEK İSTEMİYORUZ'
Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Kırçiçeği köyünde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tamer'in çevresini saran genç kızlar, aileleri tarafından erken yaşta evlendirilmemeleri için yardım istediler. Vatandaşlarla sohbet toplantısı düzenlemek ve köyün sorunlarını yerinde görmek amacıyla Kırçiçeği köyüne giden Vali Tamer'in çevresini saran yaşları 10-15 arasında değişen genç kızlar, köyde kızların erken yaşta evlendirildiği şikayetinde bulundular. Aileleri tarafından okula gönderilmediklerini ve erken yaşta evlendirildiklerini söyleyen genç kızlar, köye kilim ve halıcılık atölyesi kurulması halinde evlilik yaşlarının yükseleceğini kaydettiler. Genç kızların sorunlarını dinleyen Tamer, halı ve kilim atölyesinin en kısa sürede köye kurulması için çalışma başlatılacağını bildirdi.
3 Şubat 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED