T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Sanal aleme Türk imzası

Tamer Garip'in sahibi olduğu 'soholondon' İngiltere'de interaktif sektörün 50 firması arasına girdi. İnternet dizaynında ise en başarılı yedi şirketten biri oldu.

İngiltere'de yayınlanan aylık "Internet" dergisi ülke genelinde faaliyet gösteren en büyük 50 şirketi açıkladı. "The UK Top 50" başlığı altında derginin kapağında yayınlanan şirketler arasında, biri de Tamer Garip'in kurucusu ve sahibi olduğu 'soholondon'da yer aldı. 'Soholondon' internet dizaynı alanında ise ülke genelinde 7 şirketten biri oldu. Kıbrıslı genç Türk işadamı Tamer Garip, 1998 yılında kurduğu 'soholondon' adlı internet dizayn şirketi ve 1999'da kurduğu 'mywapworld' adlı internet şirketi ile interaktif dünyada yerini alırken, kısa sürede sanal sektörde başarılara imza attı.

İnternet oscarını almıştı

Nike, Barclays Bank, Cocacola gibi dev kuruluşların web sayfalarını hazırlayan soholondon, dört yıl önce Paris yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeten Prenses Diana'nın web sayfasını da hazırlamıştı.Tamer Garip'in sahibi olduğu 'soholondon' geçen yıl da, İngiltere'de 'İnternet Oscar'ı olarak tanımlanan ve Yellow Pages tarafından düzenlenen yarışmayı kazanmıştı. Her yıl binlerce dev şirketin katıldığı 'En İyi Teknoloji Kullanımı ve En İyi Web Dizayn Şirketi' ödülünü kazanan Tamer Garip'in kurduğu 'My Wap World" isimli şirketi satın almak için şimdiden Orange, Vodafone, One to One gibi dev şirketler sıraya girdi.

Ödülle ilgili olarak görüşlerini açıklayan Tamer Garip, "Bizim kazandığımız Best Use of Technology ve Best Web Design Agency ödüllerini geçen yıl British Telecom kazanmıştı. BT bunu kazanmak için 10-12 milyon Sterlin gibi çok büyük bir yatırım yapmıştı" hatırlatmasında bulundu.

İngilizlere Wap'ı öğretti

İngiltere'de yeni yaygınlaşan wap kullanımında da öncülerden olan Tamer Garip, bu sistem ile internet ve cep telefonu bağlantısını biraraya getiriyor. Bu teknolojinin ilerde televizyonla da ilişkili olacağına dikkat çeken Tamer Garip sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kullanıcı kişi bilgisayar veya cep telefonuna girdiğinde istediği bilgilere evlerindeki televizyonlarla da ulaşabilecek. Önceki yıl wap üzerine kurduğumuz "my wap world" isimli şirketin başarılı olmasının nedeni, İngiltere'de wap olayının yeterince yaygın olmamasıdır. İngiltere'de wabın kullanıcılarının yarıdan fazlası bizim uyguladığımız wap sistemini kullanarak, bütün sorularına cevap alıyor.

Yeni yıl döneminde 7 milyon wap telefonu satılacak. Bunun yüzde 90'ı ise BT Cell Net tarafından piyasaya sürülecek. Bizim de BT Cell Net'le ortaklığımız olduğu için, BT Cell Net'ten telefon alan herkes "my wap world'a ulaşacak. Önümüzdeki yıl 3,5 milyon kadar bir kullanıcı sayımız olmasını bekliyoruz."

Sahibi olduğu 'My Wap World" ve "soholondon" un kısa zamanda İngiltere genelinde en iyi 50 şirket arasına girmesini değerlendiren Tamer Garip, geleceğe yönelik çalışmaları ve bu alandaki teknolojiyi zamanında takip etmelerinin beraberinde başarıyı getirdiğini söyledi.Uluslararası ticaretin artık "e-business" diye adlandırılan, internet yoluyla satışa doğru süratle kaydığına işaret eden Garip, "günümüzde bire-bir ilişki kurma dönemi bitti" diye konuştu.



30 Haziran 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED