T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yeğene rüşvet davası

Murat Demirel hakkında İstanbul Korumalar Şubesi eski Müdürü Dursun Yiğit'e rüşvet vermekten 12 yıl hapis istemiyle dava açılırken, rüşvet aldığı belirtilen Yiğit için de 16 yıl hapis istendi.

Batık Egebank davası sanıklarından Yahya Murat Demirel hakkında, İstanbul Korumalar Şubesi eski Müdürü Dursun Yiğit'e, koruma polisi Selahattin Özkan aracılığıyla rüşvet verdiği iddiasıyla 4 ile 12 yıl arasında ağır hapis cezası istemiyle dava açılırken, iddianamede Yiğit ve Özkan hakkında da 7 ile 16 yıl arasında ağır hapis cezası talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Eker tarafından başlatılan "rüşvet" soruşturması tamamlanırken, hazırlanan iddianamede, sanık Yahya Murat Demirel'in talebi üzerine, İl Koruma Kurulu'nun sanık Selahattin Özkan'ı, Demirel'e koruma polisi olarak görevlendirdiği belirtiliyor.

Demirel tüm ailesine bakmış

O dönemde İstanbul Korumalar Şube Müdürü olan Dursun Yiğit'in, Selahattin Özkan'dan kendisini Murat Demirel ile görüştürmesini istediği, çocuklarının özel üniversitede okuduğunu, masraflarına yetişemediğini söylediği ifade edilen iddianamede, Özkan'ın, Yiğit ile Demirel'in iki defa görüşmelerini sağladığı kaydediliyor. Bu görüşmelerin ardından Demirel'in sekreteri Yasemin Altıparmak'ın 2000 yılı içinde Selahattin Özkan ile Yiğit'in makamına giderek bir kutu çikolata ve 2 bin 500 dolar götürdüğü, daha sonra bir kez daha 500 dolar verdiği belirtiliyor.

Yiğit'in kendi, oğlu Fatih Yiğit ve eşi Fatma Yiğit'in adlarına lüks semtlerde yakın tarihlerde alınmış apartman daireleri tespit edildiği anlatılan iddianamede, ayrıca oğlu adına 2000 model BMW marka otomobil, kızı Ayşegül Yiğit adına 2001 model Opel Astra bulunduğu ifade ediliyor.

Sanık Özkan'ın da, beyannamesinde belirtmediği arsa ve dairesinin bulunduğu, ayrıca bankada 50 bin dolar parasının olduğu kaydediliyor.

Demirel'e 12, polislere 16 yıl

İddianamade Yahya Murat Demirel için, "Rüşvet vermek" suçundan 4 ile 12 yıl arasında ağır hapis cezası talep edilirken, Dursun Yiğit'in "Rüşvet almak", "Haksız mal edinmek", "Gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmak" suçlarından, Selahattin Özkan'ın da "Rüşvete aracılık etmek", "Haksız mal edinmek" ve "Gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmak" suçlarından 7 ile 16'şar yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Öte yandan koruma müdürü Dursun Yiğit savcılık ifadesinde suçlamaları redederken, Demirel'in sekreteri Yasemin Altıparmak davaya konu olan paraları bizzat kendisinin çikolata içinde götürdüğünü itiraf etti. Koruma Özkan ise dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in de sık sık Demirel'i ziyaret ettiğini, ancak bu ziyaretlerin sebebini bilmediğini söyledi.

 
Son imza son jest
Tantan'ın İçişleri Bakanı olarak attığı son imzayla Erol Çakır'a kıyak geçerek, İstanbul valisi hakkındaki soruşturmaya izin vermediği ortaya çıktı.
Durmuş kan peşinde

Sanal aleme Türk imzası
Tamer Garip'in sahibi olduğu 'soholondon' İngiltere'de interaktif sektörün 50 firması arasına girdi. İnternet dizaynında ise en başarılı yedi şirketten biri oldu.
Avrupa örnek olsun
Türkiye'de başörtülü öğrenciler okulun kapısına bile alınmazken, Brüksel'deki Erasmus Üniversitesi'nden mezun olan iki başörtülü öğrenci büyük bir gururla diplomalarını aldı.
Mavi Akım hattı birleşiyor
İnşaatı devam eden Mavi Akım doğalgaz boru hattının Rusya'daki kara kısmı ile Karadeniz yatağından geçecek sualtı kısmını birleştirecek ilk kaynak işlemi 5 Temmuz'da yapılacak. Gazprom yönetim kurulu üyelerinden Bogdan Bedzuliak, dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, daha sonra da sualtı borularının döşenmesine başlanacağını belirtti. Açıklamaya göre deniz yatağına boru döşeme işlemi, Ağustos ayı ortalarında Boğazlar'dan geçerek Karadeniz'e girmesi beklenen İtalyan "Saipem-7000" adlı boru döşeme gemisi tarafından gerçekleştirilecek.

30 Haziran 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED