T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

LUCİ'NİN HAYALİ

İşte rüya takım..

Kalede Mondragon, arkasında Kerem. Lucescu'nun kaleden endişesi yok. Geri dörtlüde görüldüğü gibi her mevkinin en az iki alternatifi var. Lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi mücadelesinde bu bile yeterli olmamıştı geçen yıl ortada Ortega ile Sergen'i yan yana düşünen Lucescu'nun hayalinin bu kısmı şimdilik uzak görülüyor. Nicolae ve Stoica konusunda şimdilik hayal görmekten öteye gidemeyen Lucescu, geçen yılın modelini aynen sahaya dökebilecek orta alan ve hücum alternatiflerine sahip. Arif konusunda halen kararsız olan Rumen teknik direktör Lucescu, zorlu maraton içerisinde forma girebilecek Arif'e ihtiyaç duyabileceğini söylemeden edemiyor. Yakın çevresine hayalindeki kadroya çok yaklaşan bir ekiple çalışacağını belirten Rumen hoca,yine de birbirine uyumlu hale getirmek için geçecek olan süreyi kısaltmak zorunda olduklarını da ekliyor. Perez ve Leroy'un katılmasıyla eski dinamizmine kavuşması beklenen kadroda orta alanda Ayhan ile Suat'ın takıma çok şey ekleyeceğini de söylüyor. İleride tek forvet oynayacağı maçlarda Ümit Karan'a güvenen Lucescu, lig maratonunda Serkan, Berkant ve Ümit Davala destekli oynayacak iki forveti belirlemekte zorlanıyor. Oyun karakteri birbirlerine yakın olan Serkan ve Ümit Karan arasında çelişkide kalan Lucescu, Hagi'nin boşluğunu doldurma şansı olan Ortega ve Sergen ikilisinin transferlerinin tıkanmasıyla hayilindeki takımı sahaya sürememekten çekiniyor.

İlk kamp İsviçre'de

Galatasaray, yurtdışı hazırlık kampa için bugün İsviçre'ye gidecek. 12 günlük kamp sırasında Galatasaray, ilk hazırlık maçını 4 Temmuz'da Grasshopers ile yapacak. 6 Temmuz'da Dinamo Zagrep ve FCSouleure takımlarının yer alacağı 3'lü mini turnuvaya katılacak olan sarı-kırmızılılar, buradan Lozan'a geçecek ve kamp sonuna kadar burada kalacak. Galatasaray, 8 Temmuz'da başlayacak ve Auxerre, Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımı'nın da katılacağı mini turnuvada mücadele edecek. İlk etap hazırlık kampında son maçını 10 Temmuz Salı günü Olypique Lyonnais ile yapacak olan "Cim Bom'', 11 Temmuz'da İstanbul'a dönecek.

Jardel'e 'avanta' verildi

Günlerdir süren pazarlıklar sonunda nihayet Jardel'i pazarlamayı başardı. Yönetim uzun süren pazarlıklar sonunda Brezilyalı golcüyü Fransa'nın Olimpik Marsilya takımına 2 futbolcu + 8.5 milyon dolar karşılığında sattı. Nakit paradan Brezilya milli takım kampında bulunan Jardel'e küçük bir 'avanta' verilecek. Sarı-Kırmızılılar, bu takasta ayrıca Marsilya'dan orta saha oyuncusu Leroy ile forvette forma giyen Perez'i aldı.

Ve Süren yok

14 Temmuz'da yapılacak kongre öncesinde resmen aday olanlar dün kullanılacak oylarının rengini belirlediler. Faruk Süren'in aday olmayacağını resmileştirdiği son günde üç beklenmedik başkan adayı oy pusulası için renk seçimine katıldı. Beklendiği gibi Mehmet Cansun'un başkan adayı olarak kendisine sarı rengi seçmesinin ardından Ateş Ünal Erzen kırmızı rengi seçerek resmen başkan adayı oldu. Kendilerine gri ve yeşil renkleri seçen Abdullah Piroğlu ve Sedat Doğan sürpriz başkan adayı olarak kongreye katılacaklarını deklare ettiler. 5 yıl önce Faruk Süren'in büyük hedeflerle yola çıkan yönetim kurulunda bulunan Mehmet Cansun ve Ateş Ünal Erzen başkandan boşalan yere talip oldular. En önemli başkan adaylarından olarak gösterilen İzzettin Doğan ise mali durumun iç açıcı olmaması nedeniyle renk seçiminden önce başkan adayı olmayacağını açıklamıştı.

Spor Yazarları
Ali Gümüş : Güray Soysal :
Kriz ve Taşçı... Terbiye edilmek isteniyor?
 
Beşiktaş adım adım
Yeni yapılanması için yoğun çaba harçayan Beşiktaş, sağ kanada ülkenin 'en iyi hücum eden defans adamı'nı monte etti. 'Adam eksilten' Tümer ve İlhan işi imzayı bekliyor.
TEK KİŞİLİK KONGRE
Yıldırım'ın tek başkan adayı olarak girdiği kongre bugün başlıyor. Başkan ve yönetim kurulu seçimleri ise yarın. Camianın önde gelen isimleri ve grup liderleriyle görüşmelerini sürdüren Yıldırım listesinde son rötuşları yapıyor.
Tekelioğlu direniyor!
Tamer'den boşalan yere transfer isteyen Tekelioğlu, Sümer'e çarptı. Talebi şimdilik erteleyen Sümer, bugün Perulu libero Salazar'a imza attıracak. Bu futbolcu yarın Almanya'da çalışan takıma iltihak edecek.
17 Yıllık hasret bitecek
Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer "17 yıldır özlemini duyduğumuz şampiyonluğa, bu sezon birlik ve beraberlikle ulaşacağız'' dedi. Sümer, Trabzonspor'un 17 yıldır şampiyon olamadığını, ama yine de arkasındaki desteğin artarak, devam ettiğini ifade ederek, "Önemli olan da budur. Dayanışma ruhunu kaybetmeden yıllar süren özleme son vereceğiz. Tekrar eski günlerdeki başarılara dönmek için camia desteğini bizden esirgemesin. Başarıya sağlayacak kitle camiadır'' diye konuştu.

30 Haziran 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED