T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

TRT Üsküdar'ı geçti

Bir dönem televolelerin gündeminden düşmeyen Keloğlan, dizi oluyor. M. Ali Erbil'in oynayacağı ve özel bir kanalda yayınlanacağı söylenen dizi, TRT tarafından çekiliyor. Başrolde ise Erbil değil bir tiyatro oyuncusu var.

Yıllar önce Rüştü Asyalı tarafından filmi çekilen Keloğlan, yeniden tv dizisi oluyor. Uzun zamandır çekildi çekilecek, dizi olacak, sinema filmi olacak gibi söylentilerle medyada yeralan Keloğlan, nihayet dizi olarak çekiliyor. Halk edebiyatımızın önemli kahramanlarından Keloğlan için, bir yandan Samim Değer'in çekeceği televizyon filmi, bir yandan Kartal Tibet'in çekeceği Mehmet Ali Erbil'li sinema filmi yazılı basında ve televole programlarında abartılı bir şekilde yer almıştı. Ancak türlü nedenlerle bir türlü çekilemeyen Keloğlan'ı dizi olarak çekmek yine TRT'ye nasip oldu. Senaryosunu Erhan Gökgücü'nün yazdığı, yapımcılığını M. Edip Ören, yönetmenliğini ise Hilmi Akyalçın'ın üstlendiği dizinin çekimleri Samsun Vezirköprü'de yapılıyor. Keloğlan'ı canlandıran Adnan Erbaş ve Keloğlan'ın annesini canlandıran Funda Gökgücü dahil olmak üzere tüm kadrosu devlet tiyatrosu oyuncularından oluşan dizi, ekim ayında TRT'de günecek. Böylece reklamını başkalarının yaptığı Keloğlan filminin parsasını TRT toplayacak. TRT1, TRT TÜRK ve TRT İNT'te yayınlanmak üzere, "Keloğlan Masalları" adıyla çekilen dizi, 20'şer dakikalık 13 bölümden oluşuyor.

Dizinin konusu, daha önce çekilen Keloğlan filminden aşina olduğumuz bilinen Keloğlan hikayelerinden oluşuyor. Annesiyle yaşayan Keloğlan'ın elinden hiç bir iş gelmemekte, beceriksizliği yüzünden çeşitli zararlara yol açmaktadır. Sonunda annesi hayatı öğrenmesi, bir iş bulup para kazanması için Keloğlan'ı evden kovar. Yolculuğu sırasında yaşadığı maceralarda her zaman dürüstlükten ayrılmayan, karşılık beklemeden insanlara yardım etmekten vazgeçmeyen Keloğlan, saf görünümünün yanısıra gerektiğinde aklını da iyi kullanarak Anadolu gencinin bir örneği olarak bir mesel kahramanına dönüşecek.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Sizce buna ne denir?
Bir okuyucumuz gönderdiği mesajında, önceki gün ATV'de yayınlanan "Savaş Günahları" adlı filmin insanlığa bir ihanet olduğuna değinmiş. Okuyucumuz, Bosna Savaşı'nı konu alan bu filmin gerçekleri yansıtmadığını ve orada asıl zulme uğrayanların müslümanlar olduğunu belirtiyor ve soruyor; 'atv yalanlar silsilesi olan bu filmi nasıl yayınlar? Gözümüzün önünde yaşanan bu savaşı, tamamen ters çevirerek sunan bir film, atv'de neden yayınlanır? Buna ihanet olmasa bile, dalalet denmez mi?

 
22:15/Kanal D
Kriz tipi yarışma
Kanal D'de yayınlanan ve 'bir kişinin asgari ücretle bir ay yaşaması durumunda, o kişiye büyük bir para ödülü verilmesi' esasına dayanan 102 Milyon'un yarışmacıları Eda Çakı ve Hasan Hacıosmanoğlu'nun asgari ücretle geçinme serüvenleri devam ediyor. Ekonomik krizin tüm ağırlığıyla hüküm sürdüğü bugünlerde çıkış mantığı olarak başarılı bulunan yarışma, izleyenlerden beğeni topluyor. Sunuculuğunu Zeki Alasya'nın, yardımcı hostesliğini de Yeşim Çetin yaptığı yarışmanın bu akşam canlı olarak ekrana gelecek bölümünde, yarışmanın 12. günü sonunda, yani ayın yarısı bile bitmeden cebinde 46 milyon 910 bin 350 lirası kalan Eda ile 58 milyon 102 bin 130 lirası kalan Hasan'ın bir hafta boyunca yaptığı harcamalar gün gün ekrana geliyor.
00:30/atv
Gazeteci böyle olur!
Yer Washington D.C... Yıl 1972... Sıradan bir otel soygunu gibi gözüken olay gazeteye yansıyınca dünyanın dikkati, bir başkanın ayıbına, bir ulusun utancına ve başkanın bütün adamlarını kapsayan bir skandala odaklanır. Carl Bernstein ve Bob Woodward, Washington Post için çalışan iki gazetecidir. Yaptıkları acımasız araştırmalar, Watergate skandalını ortaya çıkarmış ve Amerika Başkanı Richard Nixon'ı görevinden etmiştir. Amerika'yı Amerikan rüyasından uyandıran başarılı bir yapım.
30 Haziran 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED