T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Siyasette doğum sancısı

Kapatılan FP'nin yerine kurulacak yeni partinin genel başkanlığına yine Recai Kutan geliyor. Parti kurma çalışmalarını sürdüren yenilikçilerin ise 10 milletvekilinden söz aldığı belirtildi.

Yeni partiye de Kutan'la devam

FP'nin kapatılmasının ardından yeni parti arayışları devam ederken 'gelenekçi' kanadın Recai Kutan'la devam edeceği belirtiliyor. Kutan, FP'nin 500 belediye başkanını Ankara'da toplayarak görüşlerini alacak. Kutan'ın başkanlığındaki yeni partinin önümüzdeki hafta içinde kurulması bekleniyor.

Kapatılan FP'nin Genel Başkanı Recai Kutan ile parti yöneticileri tarafından sürdürülen parti kurma çalışmaları devam ediyor. FP'nin 'gelenekçi' kanadında yer alan isimlerin kuracağı partide Recai Kutan'la devam kararı alındı. Necmettin Erbakan'ın da Recai Kutan'la devam edilmesini istediği belirtiliyor. Kurulacak yeni partide genel başkanlık için ismi geçen Teoman Rıza Güneri, Şeref Malkoç ve Numan Kurtulmuş gibi isimlerden genç olmaları ve derleyici toparlayıcı olamayacakları düşüncesiyle vazgeçildi.

Haftaya kurulabilir

FP'nin yerine kurulacak olan partinin önümüzdeki hafta içinde kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Oğuzhan Asiltürk, Fehim Adak gibi isimlerin partinin tüzüğü ile ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere oldukları ifade ediliyor. FP'nin yerine kurulacak yeni parti ile ilgili genel merkez binası arayışları devam ederken yeni genel merkezin Balgat'ta tutulacağı bildirildi. Yeni parti kurma çalışmaları ise Çetin Emeç Bulvarı üzerinde tutulan bir büroda yürütülüyor. Çetin Emeç'teki büroda, Kutan, kurmaylarıyla sık sık bir araya geliyor.

Başkanlar toplanıyor

Diğer taraftan FP'nin kapatılmasının ardından bağımsız kalan 500 belediye başkanı Ankara'da bugün toplanıyor. Kutan'ın daveti üzerine Ankara'da biraraya gelecek belediye başkanlarının yeni parti ile ilgili görüşleri alınacak. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak. AMelih Gökçek önceki akşam belediyedeki makamında FP'nin eski il başkanları ile toplantı yaptı.

Erdoğan: Lider sorunumuz yok

Yeni parti hazırlıklarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni oluşumun liderinin kim olacağı yönünde bir sorun yaşamadıklarını belirterek, "Zamanı ve vakti geldiğinde arkadaşlar açıklar" diye konuştu.

Erdoğan, Abdulkadir Aksu, Altan Karapaşaoğlu ve Abdullah Veli Seyda ile birlikte Yıldız Orta Camii'nde cuma namazı kıldı. Namazdan sonra sorularını cevaplandıran Erdoğan, siyasette değişimin Türkiye'nin beklentisi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu beklentiye cevap verecek bir oluşuma şiddetle ihtiyaç vardır. İnşallah, çalışmalarımız bu beklentilere cevap verecektir. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, 'Son dönemde Abdullah Gül'ün isminin gelenekçiler tarafından anılmasını nasıl karşılıyorsunuz?' şeklindeki soruya da, "Bunların hepsi dedikodudur" karşılığını verdi.

Erdoğan değişimi takip eder

Erdoğan, bir gazetecinin, 'Değişmediğiniz yönündeki eleştirilere ne diyeceksiniz?' şeklindeki sorusunu da, "Tayyip Erdoğan dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip eder. Dünyadaki gelişmeler ve değişimler neyi gerektiriyorsa onu Tayyip Erdoğan da yapar, başkaları da" diye cevapladı. Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında 'İrtica tehdidinin ön planda olduğu' şeklindeki bir hatırlatmaya da, "Bu sorunun muhatabı ben değilim" şeklinde karşılık verdi.

Yeni oluşumda dört eğilim

Bu arada, Dört eğilimi temsil eden isimlerle görüşen yenilikçi kanat, DYP, MHP ve ANAP'tan 10 civarında milletvekilinden 'evet' sözü aldı. ANAP'lı Ertuğrul Yalçınbayır ve Murat Başesgioğlu, DYP'li Rıza Akçalı ve MHP'li Sadık Yakut'un partiye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. MHP'den ayrılan Sadi Somuncuoğlu'yla da görüşüldüğü ve Somuncuoğlu'nun yeni partiye sıcak baktığı öğrenildi. Meral Akşener ve İsmail Karakuyu ile görüşme yapıldığı ve her iki ismin de yeni oluşuma sıcak baktığı belirtildi. Merkez Valisi yapılan Recep Yazıcıoğlu'nun yeni oluşuma katılması bekleniyor.



30 Haziran 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED