T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Zaferi bir daha yaşadık

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 87. yıldönümü, Türkiye'nin her yanında ve KKTC'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 87. yıldönümü, başta Çanakkale olmak üzere tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale'deki 18 Mart Stadı'ndaki törende, TBMM tarafından Çanakkale'ye verilen Kahramanlık Madalyası, Vali Süleyman Kamçı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nazif Özdağdeviren, Belediye Başkanı İsmail Özay tarafından Türk Bayrağı'na takıldı. Törenlere hükümet adına katılan Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, bir konuşma yaparak, Çanakkale Zaferi'nin gerisindeki en büyük gücün, tek vücut haline gelmiş Türk Milleti olduğunu söyledi. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nazif Özdağdeviren ve Belediye Başkanı İsmail Özay da günün anlamını belirten birer konuşma yaptılar. 18 Mart Stadı'ndaki törenler, öğrencilerin kahramanlık şiirleri okuması, mehteran bölüğünün gösterisi ve resmi geçit ile sona erdi. Törenlerden sonra Kordonboyu'nda Türk Yıldızları bir gösteri yaptı. Bu arada, Hastanebayırı, Kumkale ve Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerde de törenler düzenlendi. Buradaki törenlere, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, SP lideri Recai Kutan, Koramiral Taner Özgü, milletvekilleri, gaziler, öğrenciler ve halk katıldı. Gün dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı İzgi, Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Bahçeli birer kutlama mesajı yayımladı.

DENİZ KUVVETLERİ TÖREN DÜZENLEDİ

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 87. yıldönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın kutlama mesajları gönderdiği törene, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya ve diğer komutanlar katıldı. Deniz Kurmay Albay Akporay, Çanakkale'deki başarısızlığın itilaf devletlerine çok pahalıya malolduğunu söyledi.

KUTAN: İMAN TEKNİĞE ÜSTÜN GELDİ

Çanakkale Zaferi'nin 87. Yıldönümü törenlerine katılan Kutan, partisince Anafartalar Oteli'nde düzenlenen "Çare Var" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşlarının bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Çanakkale'de yapılan bir bağımsızlık mücadelesiydi. Türk askerinin imanı, bütün tekniklere üstün geldi" dedi. Öte yandan AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca da Çanakkale Zaferi yıldönümü dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törende, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Türk askerinin sahip olduğu yüksek ahlakı, Gazi Mustafa Kemal ve bir Alman askerin sözleriyle dile getirdi.

'GENÇLERİMİZİ SAVAŞ ALANLARINA GETİRMELİYİZ'

Törenlerde konuşan Mesut Yılmaz, genç nesilleri tarih şuurunun dışında bırakmanın onları kendine güvensiz duruma getireceğini belirterek, ülkenin dört bir yanındaki gençleri Çanakkale'deki savaş alanlarına getirmek gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Geçmişini bilmeyenin azmi ve ulusu olmaz" dedi.



19 Mart 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED