T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

SENİ KİMSE TUTAMAZ

4 takımında 2. tur şansı olan tek grup bizimki. G.Saray'a galibiyet şart. Beraberlik Barcelona'yı çeyrek finale taşıyor.

Liverpool, Roma'yı yenip, G.Saray'ın galibiyet müjdesini bekleyecek. Bu durumda ilk iki elenecek, son iki çeyrek finale çıkacak.

Teknik direktör Lucescu, Barcelona maçında taraftarların büyük desteğine ihtiyacı olduklarını belirterek atmosferin sportif ve medeni olmasını istedi. Rivaldo'nun oynamamasının önemli olmadığını belirten Rumen hoca "Bu güne kadar puan mücadelesi verdik. Ancak bu akşam iki takım da zafer kazanmak istiyor. Daha önce PSV ile oynadığımız kader maçıyla aynı özelliği taşıyor. Yine savaşıp kazanacağız" dedi. Hafif sakatlıkları bulunan Hasan Şaş, Ümit ve Ayhan'ın ise yetiştirileceğini açıkladı.

ERTELEME HAKLI KARAR

Roma'da çıkan olaylarda İtalyanlar'ın beklemedikleri bir sonuçtan dolayı olay çıkardığına değinen Lucescu, erteleme için şöyle dedi: "Sabahın 4'ünde yatabildik. Yine de Trabzon maçına hazırdık. Haftaya eksiklerimizin olmayacağını kimse bilemez. G.Saray kazandırdığı 36 puanın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ne ve UEFA'ya 1 takım götürdü. Rakiplerimiz de böyle başarılar yakalasın değil 1, 4 maçlarının ertelenmesini anlayışla karşılarım."

Rivaldo sakat, Cocu cezalı

Barcelona'da dün İstanbul'a eksik geldi. Sezonu kapatan Dani ve Sergi'nin yanı sıra Real Madrid'le oynanan lig maçında sakatlanan Rivaldo İspanya'da kaldı. Ayrıca cezalı duruma düşen Cocu da G.Saray karşısında forma giyemeyecek. Ligde 7. sıraya düşen Barcelona'da teknik direktör Rexach'ın geleceği ise bu maça bağlı.

Evinde Aslan

Cimbom, son 20 maçta evinde (880 gündür) yenilmiyor. "Aslanlar" Avrupa kupalarında Ali Sami Yen'de 14 galibiyet ve 6 beraberlik alırken, bu sürede 35 gol atıp, 17 gol yedi. Cimbom en son yenilgisini ise 2 sezon önce 5-0'lık sonuçla Chelsea karşısında aldı.

Avrupa 171. sınav

G.Saray bugün Avrupa kupalarında 171. randevusuna çıkacak. Cimbom, bugüne kadar 64 galibiyet, 62 mağlubiyet 44 de beraberlik aldı. Aslan, 221 gole karşılık kalesinde ise 250 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, en son 10 Ekim 2001'de PSV'yi A.Sami Yen'de 2-0 yenmişti.

90 dakikada 3.7 trilyon lira

G.Saray, Barcelona'yı yenmesi halinde UEFA tarafından 500 bin İsviçre frangı ve ayrıca çeyrek finale çıktığı için de 4.5 milyon İsviçre frangı ile ödüllendirilecek.

Temmink'e dikkat!

Şampiyonlar Ligi'nde yönettiği iki maçın biri G.Saray'ın Strum Graz'a 3-0 yenildiği karşılaşma olan Temmink, Suat'ı oyundan atmıştı. 42 yaşındaki Hollandalı hakemin bu akşamki maçta Barcelona forması altında 6 vatandaşının da oynayacak olması G.Saray'ı tedirgin ediyor.

Spor Yazarları
Ümit Aktan :
korkuYORUM
 
Lorant, kadroda revizyona gidiyor
Gençleri paf'a gönderen alman hoca, formsuzları da kulübeye çekiyor
Sempatik palavralar
Yalanın doğruyu ittiği, bir dolu gerçeği yorumluyoruz. Doğru olduğuna inanmasak da hoşumuza gidiyor, bir taraftar olarak. Bir kaç gün konuşacak, sanki gerçekten olmuş gibi birbirimizi kızdıracağız ya, işte ondan.
Şıracı'nın şahidi bozacı!
Mahkemesi için Almanya'da bulunan Daum, yardımcısı Koch'u da şahit olarak çağırdı. Dünkü antrenmanın ardından Koch da Almanya'ya gidince antrenörsüz kalan Siyah-beyazlılar, kritik Rize deplasmanına 'evlerinde' hazırlanacak.
Hami: Jübile yapmıyorum
Malatya'da 1 puan sevinci
Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe karşısında alınan 1 puanın sevindirici olduğunu belirtti. Maça iyi başladıklarını ifade eden Doğan, şöyle devam etti: "Ancak, ev sahibi takımın seyirci baskısından etkilenerek geri çekildik. Futbolcularım sahada ellerinden geleni yaptılar. Büyük takımlara karşı ürkekliği üzerimizden atabilsek daha iyi sonuçlar alabiliriz. Malatyaspor kesinlikle küme düşmeyecektir. Bunun ispatını da sahada oynadığımız futbolla veriyoruz"
HİDAYET TÜRKOĞLU 15 SAYI ATTI
ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de ilk 5'te sahaya çıkan Hidayet Türkoğlu'nun 15 sayı attığı maçta Sacramento Kings, deplasmanda Toronto Raptors'ı 116-113 yendi. Hidayet ayrıca, 5'i savunmadan 8 ribaund aldı, 2 asist, 1 blok yaptı, 1 de top çaldı. Diğer sonuçlar şöyle: Philadelphia-Orlando: 103-105, Indiana-Atlanta: 85-68, Grizzlies-New Jersey: 76-87, Minnesota-Utah: 89-96, Cavaliers-Knicks: 104-99, Lakers-Dallas: 105-103.

19 Mart 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED