T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Ayakta kalmanın yolu ayak sağlığından geçer

Günlerdir bütün bedenimizin bakımından söz etmişken bizler için en çok yorulan, bütün gün bizleri taşıyan ayak ve bacaklarımızdan ve onların sağlığını koruma yöntemlerinden bahsetmeden olmaz!

İsteyen herkes her gün ayak banyosu ve masajı yapabilir. Ancak haftada bir kez önce canlandırıcı bir ayak banyosu alınır, arkasından da sertleşmiş deri sünger taş ile alınıp güzel bir bitkisel yağ ile masaj yapılır. Ne dersiniz ayak ve bacaklarımız bu kadar ilgiyi hak etmiyorlar mı?

Temel ayak banyosu; 2 bardak ılık süt, 2 yemek kaşığı bal, 5 damla lavanta yağı, 2 damla nane yağı iyice karıştırılır. Sıcak su dolu bir kaba (37-38 derece) aktarılıp ayaklar 10 dakika bu suyun içinde bekletilir. İyice kurulanır.

Yorgun ayaklar için; Temel banyo karışımı+2 damla portakal yağı, 3 damla lavanta yağı, 3 damla biberiye yağı sıcak suya eklenir 10 dk. ayak banyosu yapılır.

Şiş ve ağrıyan ayaklar için; Temel banyo karışımı+3 damla lavanta yağı, 3 damla ardıç yağı, 2 damla nane yağı sıcak suya eklenir. 10 dk. banyo yaptırılır.

Terleyen ayaklar; 1/4 bardak susam yağı ve ayçiçek yağı benmari usulü eritilip içine 5 damla melissa yağı eklenir. Ayaklara bu yağ ile masaj yapılır.

Varisler için; ince kıyılmış aynısafa çiçek yaprağı 1 ölçü ve 5 ölçü zeytinyağı olarak ağzı kapalı cam bir kapta 2 hafta boyunca sıcak bir ortam ya da güneşte bekletilir. Arada çalkalanır. 2 hafta sonunda bir tülbentten süzülür. Bu karışıma eşit oranda kantoron yağı ile iyice karıştırılır. Ayak ve bacaktaki hafif varislere masaj yaparak uygulanır.

Milföy çörekleri

Malzemeler: 4 adet milföy hamuru, 5-6 dilim kaşar peyniri, 5-6 dilim salam.

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı.

Yapılışı: Milföy hamurlarını alüminyum folyo üzerine alalım. Yanyana ikişer tane olmak üzere birbirine yapıştıralım. Merdane ile hafifçe inceltelim. Salam ve kaşar dilimlerini hamurların ortasından başlamak üzere yerleştirelim. Hamurların iki kenarını içe doğru katlayalım. Yanyana iki rulo oluşturacak hale getirelim. Buzlukta 10 dakika bekletelim. Buzluktan alıp, yarım cm. kalınlığında keselim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında üzeri kızarana dek pişirelim.


29 Nisan 2002
Pazartesi
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED