AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Varislere aynısafa çiçeği ile çözüm

Ayak ve bacaklar bütün gün bizleri taşımakta ve dolayısıyla iyi bir bakımı da hak etmektedirler. Ayak banyoları ve masajlarla göze hoş gelmeyen yorgun ve şiş ayaklar, bacaklar tedavi edilebilir. Yalnızca güzellik için değil, sağlık için de olumlu sonuçlar verebilir. İsteyen hergün ayak banyosu ve masaj yapabilir. Ancak en az haftada birkez bakım yapmak özellikle sürekli ayakta çalışan insanlara ayak ve bacak şişlerinin oluşmaması, oluşabilecek varislerin önlenmesi için şiddetle önerilir. Öncelikle; 2 bardak ılık süt, 2 yemek kaşığı bal, 5 damla lavanta yağı, 2 damla nane yağı iyice karıştırılır. En fazla 37 derecedeki suya eklenir ve 10 dakika boyunca bu temel ayak banyosunda bekletilir. Süre sonunda ayak iyice kurulanır.

- Yorgun ayaklar için; Temel ayak banyo karışımı, 2 damla portakal yağı, 3 damla lavanta yağı, 3 damla biberiye yağı.

- Şiş ayaklar için; Temel banyo karışımı, 3 damla lavanta yağı, 3 damla ardıç yağı, 2 damla nane yağı,

- Ağrıyan ayaklar için; Temel banyo karışımı, 3 damla adaçayı, 3 damlı bergomat yağı, 2 damla ardıç yağı

- Terleyen ayaklar için; Temel banyo karışımı, veya; 1/4 bardak susam yağı, 1/4 bardak ayçiçek yağı benmari usulü ısıtılıp banyo suyuna eklenir. 5 damla melissa yağı ilave edilip masaj yapılır.

- Ayak ve bacaklardaki varis ağrıları için; 1 ölçü ince kıyılmış aynı safa çiçeği yaprak ve 5 ölçü zeytinyağı karıştılıp kapaklı cam bir kavanozda 2 hafta boyunca sıcak bir ortamda veya güneşte arasıra çalkalanarak bekletilir. Süre sonunda tülbentten süzülüp elde edilen aynı safa yağı ile eşit orandan kantoron yağı ile karıştırılır. Bu yağ ayak ve bacaklardaki varisi bölgelere karşı hafifçe masaj yapılır.

Tahinli hamur tatlısı

MALZEMELER:1 çay bardağı eritilmiş yağ, 2 su bardağı un, yarım su bardağı su, 1 çay bardağı tahin, 1 su bardağı sıvıyağ.

YAPILIŞI: Unu yoğurma kabına alıp su ve tuzu ekleyerek yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini kalın yufka halinde açın. Yufkaların üzerine eritilmiş yağ ve tahin gezdirin. Bir ucundan başlayıp sararak rulo haline getirin. Kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklinde sarın. Yarım saat buzdolabında bekletip merdaneyle tekrar açarak inceltin. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp yufkaları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pekmez eşliğinde servis yapın.


13 Mayıs 2003
Salı
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED