AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Sezer'den 'sürekli istikrar' vurgusu

Cumhurbaşkanı Sezer, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı "istikrarın sürekli kılınması"nın önemini vurgulayarak, "İnsan odaklı kalkınma anlayışı benimsenmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, toplumun geniş kesimleri için yoksulluk ve yolsuzluğun önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü belirterek, "Yapmamız gereken, istikrarın sürekli kılınması, insanı odak alan kalkınma anlayışının benimsenmesi ve çok yönlü politikaların oluşturulmasına önem verilmesidir" dedi.

Tokat'a giden Cumhurbaşkanı Sezer, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin düzenlediği Gençlik Haftası etkinliklerine katıldı. Burada bir konuşma yapan Sezer, "Gençlerini en iyi biçimde yetiştiren ve onların yaratıcı gücünden yararlanan toplumlar, geleceğe güvenle bakabilmektedir. Bizler de sizlerin en iyi biçimde yetiştirilmesini sağlamak için olanaklarımız ölçüsünde çalışıyoruz" diye konuştu.

İstikrar ve kalkınma vurgusu

Çözümü için gençlerin de çabalarını gerektiren ekonomik ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya bulunulduğunu kaydeden Sezer, şöyle konuştu: "Toplumumuzun geniş kesimleri için yoksulluk ve yolsuzluk, önemli bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Yapmamız gereken, istikrarın sürekli kılınması, insanı odak alan kalkınma anlayışının benimsenmesi ve çok yönlü politikaların oluşturulmasına önem verilmesidir. Ulus, devlet, sivil toplum örgütleri ve akademik çevreler olarak, sorunlarımızı bilimsel yaklaşımlarla değerlendirmeli, çözüm için üzerimize düşen sorumluluklardan kaçınmamalıyız. Kalkınmayı kalıcı kılmak için yolsuzluklara karşı etkin biçimde savaşım vermeliyiz."

Tokat gezisinde Kelkit Platformu Toplantısı'na da katılan Sezer, burada yaptığı konuşmada, "Kelkit Havzası'nın korunması, kültürümüzün, kimliğimizin, varoluşumuzun ve geleceğimizin korunmasıyla eş anlamlıdır" dedi.

Tarihi Taşhan'daki Tokat el sanatları sergisini de gezen Cumhurbaşkanı Sezer'e, Tokat Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumların yaptığı, bez üzerine baskılı Cumhurbaşkanlığı Forsu hediye edildi.

Sezer, Tokat'a geldiği askeri helikopterle Ankara'ya döndü.

Sezer, üçüncü yılını doldurdu

5 Mayıs 2000'de TBMM'de yapılan 3. tur oylamada 330 oy alarak 10. Cumhurbaşkanı seçilen Sezer, 16 Mayıs Cuma günü 3. yılını dolduracak. Sezer, Anayasa gereği 7 yıl görev yapacak. Sezer, 16 Mayıs 2000'den 8 Mayıs 2003 tarihine kadar, 32 kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 25'ini, çeşitli konulara ilişkin 4 bin 667 Bakanlar Kurulu kararının 4 bin 659'unu, kamu görevlerine atamalara ilişkin 151 Bakanlar Kurulu kararının 145'ini, 822 vekalet tezkeresinin tamamını, 2 bin 673 ortak kararnamenin 2 bin 295'ini onayladı. Sezer, 289 yasanın 273'ünü onaylarken, 16 yasa, 7 KHK, 8 Bakanlar Kurulu kararı ve 308 ortak kararnameyi iade etti. Sezer, ayrıca, 49 üniversitenin rektörünü atadı, Anayasa Mahkemesi'ne 5, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na 10, Danıştay'a 8 ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne 13 üye seçti. Sezer, 174 mahkumu da affetti.

Bugün Tunus'ta

Cumhurbaşkanı Sezer, Tunus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin resmi davetlisi olarak, iki günlük bir ziyaret için bugün Tunus'a gidecek. Sezer ile Zeynel Abidin Bin Ali'nin görüşmelerinde, Türkiye-Tunus ilişkilerinin tüm yönleriyle ele alınacağı, Irak sorunu ve Ortadoğu barış sürecinin ele alınacağı belirtildi.

 
Yalçınbayır: Adaylıktan çekilmeyeceğim
AK Parti Bursa Milletvekili Yalçınbayır, Grup Başkanvekilliği adaylığından çekilmeyeceğini belirterek, "Partim de milletvekillerine baskı yapmamalı" dedi.
Erbakan: AKP eskidi yeni parti bizimkisi
Ali'yi özlüyoruz
Zeynep Babacan, "AK Parti kurulurken 'birkaç gün ilgilenirim' diye gitmişti" dediği eşinin çalışma temposundan şikayet ederken, ekonominin düzelme sinyalleri geldikçe duyduğu gururu da gizlemiyor.
Eurovision'un maliyeti 48 bin 594 Euro
Devlet Bakanı Beşir Atalay, Eurovision için TRT'nin 48 bin 594 Euro ödeyeceğini açıkladı.
Baykal'a muhalif 'Anadolu Hareketi'
CHP'de, parti içi muhalefet harekete geçmeye hazırlanıyor. Muhalif gruba mensup milletvekilleri genel kurul ve komisyonlarda söz ve görev almıyor. Eski ve yeni bazı il başkanları "Anadolu Haraketi" başlattı
RTÜK, TRT adaylarını yeniden seçecek
Gül: 2007'de AB'deyiz
Dışişleri Bakanı Gül, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin "Türkiye'nin 2007'de AB üyesi olabileceği" tespitinin doğru olduğunu söyledi. Gül, Türkiye'nin "bütün kurumları birlikte hareket ettiğini" de vurguladı.
Kısa kısa...
15 Mayıs 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED