AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Türkiye yatırım için cennet gibi bir ülke olacak

Savaşa rağmen yatırımların devam ettiğini belirten Bakan Abdullatif Şener, Türkiye'nin en kısa zamanda yatırım cenneti olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdullatif Şener, savaşa rağmen yatırımların devam ettiğini söyledi. Yatırım Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu ifade eden Şener, uygun yatırım ve vergi sistemi kurulacağını da bildirdi. Yatırım ortamının iyiliştirilmesi için Devlet Bakanı Ali Babacan başkanlığında ekonomi bürokratlarından oluşan bir Yatırım Koordinasyonu kurulduğunu açıklayan Şener, Türkiye'nin yatırım cenneti olacağını söyledi. Şener, uygun bir yatırım ve vergi sisteminin kurulacağını söyledi.

Bugün itibariyle hükümetin ortaya çıkardığı politik tavrın hem uluslararası camianin, hem de Türkiye'nin menfaatlerini ifade ettiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, "70 milyon insan için en uygun politik tavır ortaya çıkarılmıştır'' diye konuştu.

Rekabetçi işadamlarımız var

Şener, Ali Bayramoğlu başkanlığındaki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, "Türkiye açısından bizim en büyük zenginliğimiz ve potansiyelimiz kendi yetişmiş iş gücümüzdür. Dünyanın her tarafına mal satabilen, rekabet edebilen işadamlarımız var" diye konuştu.

Irak savaşı ile ilgili olarak Şener,"Bu mevcut duruş hem uluslararası camianın duyarlılıklarına, hem de Türkiye'nin ekonomik ve siyasi çıkarlarına en uygun duruştur" dedi.

MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu ise 59. hükümeti tebrik etmek, son 3.5 aylık gelişmeleri konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve 19 Nisan 2003 tarihinde gerçekleştirecekleri genel kurula davet etmek için ziyarete geldiklerini söyledi.

Ziyaret sırasında MÜSİAD'ın Ekonomide Öncelikli Tedbirler Programı da Başbakan Yardımıcısı Şener'e sunuldu.

MÜSİAD'ın programında, kamuda optimum nakit yönetimi için havuz sisteminin yeniden başlatılması, Hazine'nin kısa vadeli avans kredi kullanımının üçer aylık dönemler itibariyle kapatılmak şartıyla bütçe gelirlerinin yüzde 5'ine kadar mümkün kılınması, reel faiz seviyesinin aşağıya çekilmesi gibi öneriler bulunuyor

Doğu ve Güneydoğu cazibe merkezi olacak

Öte yandan Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu dün, Maliye Bakanlığı'nda toplandı. Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'nin cazibe merkezi haline getirilmesi için, proje pazırlanmasını öngördü.

Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu, enflasyon muhasebesinin 30 Haziran'a kadar yasalaştırılmasını ve 1 Ocak'ta da yürürlüğe girmesini kararlaştırdı.

Toplantıya, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer yetkililerin katıldı. Toplantıda alınan kararlar, Kurul sözcüsü sıfatıyla TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıklandı.

Enflasyon muhasebesi 1 Ocak 2004'te

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, enflasyon muhasebesinin 1 Ocak 2004 tarihten itibaren uygulanacak şekilde Haziran ayı sonuna kadar yasalaşacağını bildirdi.

Unakıtan, Ankara'da temaslarda bulunan başkanlığındaki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü.

MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu da "Kaynakların sadece mali piyasalarda borç enstrümanını değiştirmek veya çevirmek gayretiyle değil, yatırımların yeniden planlanması gayesiyle olması bir mana ifade eder" diye konuştu.

 
Kriz vatandaşı hayal âleminden uyandırdı Yaşanan ekonomik kriz şans oyunlarına ilgiyi azalttı.
Piyasalara Bağdat morali
ABD'nin Bağdat'a girmesiyle Borsa'da ani bir sıçrama yaşandı.
Yaş haddinde gözler Sezer'de
Cumhurbaşkanı Sezer'in, emeklilik yaşını 65'ten 61'e indiren kanunu imzalaması halinde, 2 bin 116 kamu personeli emekli olacak.
Köhler: Türkiye sözlerini tutmalı
IMF Başkanı Köhler, Niyet Mektubu'nda yer alan sözlerin uygulanması durumunda büyümenin süreceğini bildirdi.
Kayıtdışı çalışanlar 9 milyon kişiye ulaştı
Yüksek vergiler, bürokrasi ve ekonomik kriz Türkiye'yi kayıtdışı ekonomi açısından dünyanın en kötü 6. ülkesi konumuna getirdi.
Çin malları başa bela
GAPSİAD Başkanı Ramazanoğulları, taklit Çin mallarının piyasaya sürülmesinin Perşembe Hırdavatçılar Çarşısı esnafını zorladığını söyledi.
Otelcilerin yüzü gülmeye başladı
Savaş nedeniyle duran otel rezervasyonlarının, yeniden başladığı bildirildi.
Kartzedeler: Tuzak sözleşmeye dikkat
Bazı bankaların kartzedeye fazla hesaplanmış borç içeren, ödeme planı olarak adlandırılan belgeleri imzalamaya zorladığı belirtiliyor.
Ankara vergi için yeni model arıyor
Türkiye'de etkin bir vergi idaresi oluşturulmasına yönelik çeşitli ülkelerin modelleri büyüteç altına alındı.
Hortumun faturası yine emekliye çıktı
Vakıfbank Personel Sandığı, 6 bin emekliye 2003'te zam yapılmamasını kararlaştırarak hortumun faturasını emekli ve çalışana çıkarttı.
Türkiye-IMF
tarihi cep'te

Çekin yaprağına
300 milyon ceza

Muhatap banka, süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek yaprağı için 300 milyon liraya kadar ödeme yapmakla yükümlü olacak.
10 Nisan 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED